Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie mam

Pytanie o poród poprzez CESARSKIE CIĘCIE

Polecane posty

Gość takie pytanie mam

Czy ktos z Was orientuje się: czy jeśli pierwszy poród odbył sie przez cesarskie cięcie to następne dziecko też może urodzić się tylko w ten sposób? czy może trzeba odczekać 5 lat by ponownie zajść w ciąże i urodzic dziecko siłami natury?

druga niekoniecznie musi byc cesarka, można próbowac siłami natury tylko różnie z tym wychodzi :( mój ginekolog mówił żeby odczekac 2 lata i dopiero zachodzic drugi raz

Jest dużo czynników ktore maja wpływ na 2 ciąze i jej zakonczenie. Ja miałam 1 cc w 2003roku,na tzw.suchej macicy-czyli zero skurczy. Drugie cc miłam w tym roku. Tez bez skurczy obie planowane.

Miałam cc i gin mówił że 2 poród nie musi kończyć się tak samo jak pierwszy.No u mnie skończy się tylko cc. Powiedział też że po cc nalerzy odczekać 2 lata do następnego bobasa

Gość takie pytanie mam
Dzięki serdeczne za odpowiedź:)

Gość katkamatka
mój starszy brat był urodzony poprzez CC, ja i moja młodsza siostra w naturalny sposób...

Gość hegemona
mój gin mówił, że wystarczy odczekać pół roku

najlepiej odczkac 2 lata. z tego co wiem to wiekszosc lekarzy po 1 cc woli robic 2 cesarke. wszystko zalezy od lekarza i od ciazy. pozdrawiam

wszystko zalezy tez od tego jaki powód był pierwszej cesarki, jezeli np. chorujesz na serce czy nadcisnienie, i dalej sie leczysz to drugie tez cc, a jezeli np. miałas dziecko obrócone miednicowo to niekoniecznie tak musi byc teraz