Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespełniona zawodowo

pielęgniarstwo

Polecane posty

marzy mi się zawód pielęgniarki, ale niestety jestem za stara by go zdobyć (32 lata) żeby pójść na studia zaoczne trzeba miec skończone przynajmniej studium pielęgniarskie, a to nie wchodzi w grę bo za coś trzeba żyć :O ma ktoś jakąś radę na to ?

Gość permetien
innej drogi po za studiami nie ma...a jezeli jest, to i tak niedlugo bedzie nie oplacalna, gdyz oficjalnie do 2010 roku wszystkie pielegniarki powinny miec wyzsze wyksztalcenie (licencjat badz magistrat), zapraszam na studia:) u mnie na roku jest wiele kobiet nie koniecznie w wieku 20 lat:) pozdrawiam i szczerze polecam, bo naprawde warto!

dziękuję za informacje niestety studia dzienne odpadają, bo jak już pisałam z czegocś musze żyć :( no chyba, ze wygram w totka

Gość dominiquita
Permetien, a ciezko sie jest dostac na takie studia? Wiem, ze jest konkurs swiadectw..niby mialam calkiem przyzwoite, no ale... Jestem u kresu studiow biotechnologicznych, ale szczerze mowiac, to wolalabym byc pielegniarka :) Pozdrawiam P.S. Na nauke nigdy nie jest zbyt pozno..u mnie na uczelni byla pani, ktora otrzymala magistra na wydziale Inzynieria Ladowa w wieku 83 lat :)

ja tam wiem, że na naukę nigdy nie jest za późno tyle że studia zaoczne, a tylko takie wchodzą w grę, o ile wiem mogą rozpocząć tylko osoby z dyplomem pielągniarki np. po studium tak więc nie widzę dla siebie szansy 😭 chyba, że zmienią się formy kształcenia, ale wtedy to pewnie ja już będę mieć te 80 lat i sama będę potrzebować pielęgniarki ;) ja wiem, ze jest to specyficzny zawód i kształcenie też musi być dostosowane, ale tak bym chciała :(

Gość permetien
czlowiek dostaje sie na te studia jak na kazde inne (pkt-y z matury), przyjmuja wiele osob, bo wyksztalconych pielegniarek brakuje w kraju, lecz bardzo trudno sie utrzymac. Pierwsze kolokwia z anatomii (po łacinie:) decyduja kto zostaje, potem inne egzaminy, nie sa to studia łatwe...trzeba sie nprawde uczyc. Dlatego duzo osob zaczyna te studia myslac, ze pielegniarstwo jest proste, jednak to Akademia Medyczna...tam nigdzie jest łatwo..wymagaja bardzo duzo:) juz odpadlo 150 osob a mamy dopiero listopad. Ale roznica miedzy pielegniarka po studiach a pielegniarka po liceum medycznym jest diametralna, potem mozna zrobic specjalizacje, praca tez inaczej wyglada...no i oczywiscie zarobki sa nieporownywalne.