Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

maxmara37

avocado... propozycje podania .

Polecane posty

mam w lodowce zielony owoc i chcialabym go zje艣膰 nim zgnije :(( S臋k w tym , i偶 nie wiem jak go przyrzadzi膰 . To owoc bez smaku wiec .... czekam na propozycje:)) wiem , iz mog臋 na Was liczy膰 .

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 madlen85
moja kolezanka uzywala tego zamiast masla nie wiem jak to smakuje bo nie lubie avocado

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aplet
moja kole偶anka te偶 smarowa艂a tym chleb, ale mnie to nie s,akuje - md艂e wi臋c nie pr贸bowa艂am.Innych mo偶liwo艣ci wykorzystania avocado nie znam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maxmara37*
po co go kupowa艂as g艂upia babo -skoro nie wiesz jak to sie je!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mozna zrobic salatke
Mozna rzogniesc i zrobic sos do chipsow. Ja uwielbiam. Mozna takze pokric w paseczki i polozyc na kanpke.

Udost臋pnij ten post

no i mamy z艂o艣liwy komentarz :(( zawsze znajdzie si臋 jaki艣 膰wok . Tak wiec odpowiem .. kupi艂am w艂a艣nie po to by spr贸bowa膰 !!ca艂e zycie pr贸bujemy , ca艂e 偶ycie si臋 uczymy ...inaczej by艂oby ono nudne ... szare jak rolka papieru w miejskim szalecie . :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z winegretem
tzn oliwe z oliwek 3 lyzki zmieszaj z octem balsamicznym 1lyzkai odrobina musztardy przekroj awokado na pol wyjmij pestke wlej w dziurki sosi zjadaj lyzeczka jako przystawke! winegret nadaje smako mdlawemu awokado mozna tez jesc z maonezem albo jako dodatek do zlonej salaty tez z winegrete smacznego!!

Udost臋pnij ten post

dzieki za wszelkie wpisy :)) Nie pozostaje nic innego jak przyrz膮dzi膰 kolacj臋 :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madlen85
jem kupe :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aplet
witaj w klubie ja dodaje kupe do salateki swiatecznej,chcesz moge dac ci przepis :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z winegretem
ja poprosze ten przepis chetnie posmakuje :D

Udost臋pnij ten post

Mo偶esz doda膰 do sa艂aty. Ma bardzo oryginalny smak. Mo偶esz z niego zrobi膰 past臋. Do ziemniak贸w, mi臋s, dip贸w, kanapek. Musi by膰 mi臋kkie. Rozcierasz je wtedy, dodajesz oliwy臋 z oliwek, ocet balsamiczny, przyprawy, mo偶na doda膰 bia艂y ser albo inny smakowy. Tak膮 past膮 mo偶esz posmarowa膰 pieczywo, posypa膰 偶贸艂tym serem i zapiec. Czasami zapiekam z tu艅czykiem i 偶贸艂tym serem. Przekr贸j na p贸艂, wyjmij pestk臋, wype艂nij dziurk臋 tu艅czykiem z puszki. Ja nak艂adam do艣膰 czubato, do艣膰 du偶o. Posyp startym 偶贸艂tym serem i do piekarnika. Smacznego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aplet
ona zmeczona a lubisz jesc kupe bo ja ja uwielbiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kluska 艣laska
Rozkroj na p贸艂, wyci膮gnij pech臋, do 艣rodka na艂贸偶 2艂y偶ki twaro偶ku grani, do tego to艣cik pszenny... Pycha:) Oczywi艣cie jemy 艂y偶eczk膮 wyjadaj膮c owoc ze sk贸rki wraz z serkiem.

Udost臋pnij ten post

ja tak uwielbiam avocado, ze nic z nim nie robie, tylko rozkrawam, sole, pieprze, czasem bazyliuje i wyjadam lyzeczka. to raj dla mej paszczy :D moj luby lubi sobie zas do dziury po pestce nalac octu balsamicznego. tez niezle. szkoda by mi bylo avocado marnowac na jakies pasty czy inne mamalygi. i nie zgodze sie, ze jest bez smaku - ma pyszny, delikatny smak, troche przypominajacy jajko na twardo, tylko musi byc dojrzale, czyli brazowe z wierzchu i lekko miekkie w dotyku. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja uwielbiam sa艂atk臋
avocado, banan i pomidory (wazne, 偶eby to by艂y dobre, pachn膮ce, smaczne s艂odkie pomidory.

Udost臋pnij ten post

:)))Pestk臋 posad藕,masz szans臋 na now膮 ro艣link臋.

Udost臋pnij ten post

ja uwielbiam paste z awokado do jagni臋ciny najcz臋艣ciej jej u偶ywam ale mo偶na tez do pieczonych ziemniakow np. albo do warzyw lub innego mi臋sa: awokado musi by膰 dojrzale- rozgniatasz je widelcem, solisz, pieprzysz, sok z cytryny i czosnek rozgnieciony. I bardzo wa偶ne- pasta musi by膰 sch艂odzona!! Pyyycha :)

Udost臋pnij ten post

dziewczyny wstyd sie przyzna膰 ,a le owoc ten nie przypad艂 mi do gustu :)) zrobi艂am go na trzy sposoby korzystajac z waszych przepis贸w :(( jak mawiaja s膮 gusta i gusciki :)) Nie mozna lubic wszystkiego ..ozostane zatem przy swoim szpinaku :)) szparagach , broku艂ach czy kaparach :)) dzi臋ki za wszelkie porady :)) jeden pyta a reszta sie uczy :)) to fajnie m贸c na Was liczy膰 :)) dama szpinakowa vel maxmara

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agulka1
awokado podaje sie....posypane sola i piepszem.proste i pyszne,ale tuczace

Udost臋pnij ten post

jak ci nie smakuje a zosta艂o to soboe zr贸b maseczke na twarz:) rozgniec na pake i na艂贸z:)

Udost臋pnij ten post

Jaja z pasta z awokado Sk艂adniki: - 5 jajek ugotowanych na twardo - 15 dag mi膮偶szu awokado - 1 og贸rek konserwowy (7 dag) - 1 艂y偶ka smietany 18-procentowej - 2 艂y偶eczki soku z cytryny - 1 艂y偶ka natki pietruszki - s贸l - pieprz Do przybrania: - 10 po艂贸wek orzech贸w w艂oskich Spos贸b przyrzadzania: Jajka obrac, op艂ukac zimna woda i przekroic wzd艂u偶 na p贸艂. Wyjac 偶贸艂tka i rozetrzec z awokado i smietana na g艂adka mase. Og贸rek op艂ukac, osaczyc i posiekac. Do masy dodac og贸rek, natke pietruszki, sok z cytryny, s贸l oraz pieprz i starannie wymieszac. Pasta nape艂nic po艂贸wki jajek i przybrac po艂贸wkami orzech贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jagienka1
Ja robi臋 z tego ukochan膮 sa艂atk臋 m臋偶a 2 awokado, 2-3 jajka na twardo (niekoniecznie), serek camember lub ple艣niowy typu rokpol, pomidorki, majonez. Mo偶na doda膰 tu艅czyka lub ekskluzywniej 艂ososia w臋dzonego, paluszki krabowe. Wszystko kroje w kostk臋, sol臋, porz膮dnie pieprz臋 i mieszam z majonezem. Najlepsza bez dodatk贸w

Udost臋pnij ten post

Jaki艣 czas temu jad艂am przepyszna past臋 z awokado, do tego by艂a pasta krabowa i bita 艣mietana z makiem - doskona艂a przystawka, bardzo smaczna, a czy 艂atwa w przygotowaniu, to nie wiem, bo by艂am wtedy w restauracji i w艂a艣nie tam mia,艂am okazj臋 skosztowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cosi
Jad艂am co艣 bardzo podobnego- duet z kraba z awokado z bit膮 艣mietan膮 . Co艣 pysznego. A wszystko to podane na to艣cie ( a mo偶e to by艂 po prostu chrupi膮cy chleb) - nawet jad艂o to sie mile:) Naprawd臋 fajne danie,ale spotka艂am je tylko w le scandale w Krakowie, jak pr贸bowa艂a je "odtworzy膰" w domu to ju偶 nie wysz艂o takie smaczne

Udost臋pnij ten post

nalesniki (jak ja to nazywam) portugalskie :) nalesniki maja byc nie slodkie, tylko slone z ziolami. a w srodku nadzienie takie: sardynki z oliwy (bez skory i osci), plastry avocado, czarne oliwki pokronone w krazki i ew. szczypior. voila :)

Udost臋pnij ten post

ps. wlasciwie to moze byc tez jakakolwiek wedzona ryba, ale o konkretnym smaku, bo avocado jest mdle/delikatne w smaku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosmosmo
Sk艂adniki Guacamole na dwie osoby - 2 miekkie avowado - pol cebuli drobno posiekanej ( wrecz startej) - sok z polowy limonki - pol pomidora bardzo drobno pokrojonego - sol - pieprz - szczypta chili w proszku lub ostra papryka fakultatynie - wycisniety zabek czosnku - lyzka gestej smietany Wszystko zmiksowac.Do chipsow,kanapek ,...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paskuda26
ja lubie chyba w kazdej postaci, choc przyznam, ze nie byla to milosc od pierwszego wejrzenia, musialam sie troche "obyc" z tym, faktycznie, nieco mdlawym smakiem. jak ktos ma kilka dojrzalych avocado i nie wie co z nimi zrobic, a kwaskowy winegret nieszczegolnie podchodzi, to ja proponuje kanapke sobie zrobic, uwaga, podaje przepis :D pieczywko jakie kto lubi, moze byc chleb, moze byc bulka, pelnoziarniste, pszenne, zytnie, jakie tam chcecie i do tego piers z kurczaka (upieczona albo ugotowana w rosolku albo zgrillowana, albo usmazona po uprzednim zamarynowaniu w ziolach, byle bez panierki) pokrojona w plastry, posmarowana majonezem, na to polozyc avocado w plastrach. pyszne :) mozna tez, bazujac na tych samych skladnikach zrobic cos na ksztalt salatki - kurczaka w niezbyt duza kostke, avocado tez w kostke, doprawic sola i piperzem, dodac majonez, delikatnie wymieszac i tym smarowac kanapki. mysle, ze nawet, jesli ktos nie lubi avocado saute, to taka kombinacja mu zasmakuje.

Udost臋pnij ten post

krem z awokado do kanapek (pychota) -dojrza艂e awokado - 1 cebulapokrojona w drobn膮 kosteczk臋 - 1 艂y偶ka siekanego szczypiorku - 1 艂y偶.oliwy z oliwek - szczypta soli i pieprzu awokado przeci膮膰 w zd艂u偶,owoc rozdzieli膰 wydr膮偶y膰 mi膮偶 i rozgnie艣膰 widelcem, doda膰 wszystkie sk艂adniki i ca艂o艣膰 dok艂adnie wymiesza膰,

Udost臋pnij ten post