Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikaaaaaaaa

Czy to grzech?

Polecane posty

Gość Mikaaaaaaaa

Ja i mój chłopak studiujemy w tym samym mieście. Nie mieszkamy razem, ale zdarza się ze on zostaje u mnie na noc, np. po jakiejś imprezie z której późno wracamy lub gdy uczymy się długo razem i nie ma już autobusu którym mógłby wrócić do siebie. Spimy wtedy w jednym łóżku, ale (podkreślam) do NICZEGO nie dochodzi. Jedynie kilka buziakó na dobranoc i zasypiamy przytuleni do siebie. Czy to tez jest grzechem w kościele katolickim?

jakis czas temu dowiedzialam sie ze kosciol zakazuje nawet pocalunkow;/ale tez slyszalam jak jacys tam biskupi czy ktos oglosil ze jesli dwoje ludzi sie kocha chce byc ze soba do konca zycia itd to dopuszczaja sex z tym ze malo ktory zwykly ksiadz to popiera i nadal mowia ze to zabronione.wiec zalezy kogo opinia jest dla ciebie istotna

Gość eee uważam że raczej nie

Gość pf
tak jest to grzech

Gość Mikaaaaaaaa
do boom a skąd się o tym dowiedziałaś? z jakiegos wiarygodnego źródła?

Gość A co nie staje mu
?

Gość jest to grzech

wiesz co to bylo jakis rok temu w telewizji o tym mowili

jesli tak ci na tym zalezy mozesz poszukac w necie.byc moze ktos to wtedy uwiecznil:)

Gość cds
Mikaaaa >> w jakim tyświecie żyjesz, że o to pytasz??? Myślisz, że to grzech sypiając przed ślubem z chłopakiem, którego kochasz!! Ja tu grzechu nie widzę to jest normalne kiedy dwie osoby się kochają. Moja znajoma od 8 lat mieszka z facetem bez ślubu i co to też jest grzech według kościoła. Kościół niech lepiej się zajmie swoimi sprawami już nie będe pisać jakimi bo chyba sie większość osób domyśla o co chodzi....

Gość Mikaaaaaaaa
No oczywiscie zostałąm wyśmiana przez częśc osób, ale trudno. Ja i mój chłopak obydwoje pochodzimy z bardzo religjnych rodzin. Nie oznacza to, ze codziennie biegamy do kościoła, ale szanujemy przekonania naszych rodziców dlatego m. in. nie mieszkamy razem. Nie zakłądamy zycia w czystosci aż do slubu,a le na razie nie śpieszy nam się do seksu. Ja tez uwazam, ze w dzisiejszych czasach pewne zakazy kościołą wydają się smieszne, dlatego nie widzę nic złego w tym co robmy, ale juz usłyszałam od pewnej osoby jaką to jestem wielką grzesznicą...

wszystko zalezy od punktu widzenia.jesli ty uwazasz ze to ni ejest zle to w porzadku.a innych niech nie obchodzi to co ty robisz.nie pozwol ludziom wlazic w buciorach w swoje zycie.wazne co ty myslisz a nie to co mysla inni

Gość moher
Sa osoby, ktrore zyja obok ciebie (sasiedzi) i pewnie niektorzy z nich tak jak wy sa religijni. Kiedy oni widza, jak przychodzicie w nocy do domu i wychodzicie rano razem...to moze byc to dla nich gorszace (oni moga to tak odbierac). Mi tak tlumaczono...