Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja24

jak uzywac lokowki?

Polecane posty

Gość ja24
kupilam sobie cos co chyba jest lokowka i zastanawiam sie czy na mokre czy na suche wlosy

Gość ja24
pomocy,,,czy to bardzo niszczy wlosy no i z jaka czestotliwascia uzywac??, dziewsczyny jestescie pewnie bardziej doswiadczone niw ja w tych sprawach

na suche wlosy, wlaczasz lokowke czekasz az sie nagrzeje ,bierzesz po kolei pasmo wlosow po pasmie i nawijasz:)

Gość ja24
dziekuje ci bardzo a jak dlugo trzymam na lokowce nawiniety kosmyk?

po koleji czy to Twojie \'urządzonko\' to taka rurka jakby stalowa, czy takie ze szczotką? bo w sumie i jedno i drugie w moich stronach sie nazywa lokówką. jak takie z metalową rurka, to ja uzywam na suche włosy, efekt wychodzi bomba, tylko trzeba sie troche pomeczyć, jak samemu i po raz pierwszy to aby \'nakrecic\' cała głowę to tak min 2 godzinki musisz liczyć, poza tym jak skończysz krecic ostatnie pasmo, to to kręcone na początku juz zdaży sie rozprostować. Więc przy takiej stalowej to proponuje tylko wybrane kosmyki krecic. AAA no i oczywiście sie pasmami nawija, zaczynajac od spodu. Ogólnie - robi loki. co do takiej ze szczotką to na lekko wilgotne, bo jest odrazu z suszarką. tez w sumie zaczynamy od spodu, i w sumie nawijamy do oporu az włoski wyschna całkowicie i sie ładnie wywiną. Działa z reguły tak jak szeroka szczotka i suszarka w rekach fryzjerki. Ogólnie - robi fale. mam nadz ze troszke wyjaśniłam co do niszczenia wszystko, łacznie z suszarka niszczy włosy. Choć wg mnie taka typowa lokówka, z rurka stalową bardziej... składnia poszła na spacer

Gość ja24
dzieki,,, moja to taka rurka,,, bez szczotki wiec bardziej niszczy wlosy,,, czyli mowisz ze lepiej tylko wybrane pasma? i nie za czesto zeby nie zniszczyc wlosow wiec generalnie pewnie bede ja stosowac na wieksze okazje dziekuje ci upszejmie

no bo patrz: przykładasz do wlosów nagrzany metal i to tak mocno nagrzany... wiec w sumie te włoski sie troszku jakby palą. Poza tym właśnie: musisz uwazać zeby sie nie poparzyć. \\ Z ta lokówka to tak troche jak z prostownica do włosów... :(

Gość ja24
wczesniej sie balam takich urzadzen..; ale wszystko jest dla ludzi jeszcze raz dzieki