Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klikajaca szeptem

po jakim czasie wrocilyscie do pracy?

Polecane posty

i dlaczego akurat po takim czasie?musialyscie,chcialyscie?... a moze sa miedzy Wami dziewczyny ,ktore po dziecku zdecydowaly sie zostac w domu i zrezygnowaly z zycia zawodowego? co sadzicie o tym, by byc z dzieckiem w domu do 3 roku zycia?(dziecka oczywiscie;)) nurtuja mnie ostatnio te pytania...

Gość mamanatalki
ja wróciłam jak Mała miała 3 miesiące, ale mam pracę tylko kilka godzin tygodniowo

Ja wróciłam do pracy jak dziecko miało pół roku. Jestem księgową i nie mogę sobie pozwolić na dłuższą przerwę w pracy. Jeżeli masz zawód, który ci umozliwia zrobienie trzyletniej przerwy i dobrą stytację materialną, to zostań w domu. Zawsze możesz skrócić ten termin, jeżeli stwierdzisz, że siedzenie w domu ci nie odpowiada.

Ja planuje wrocic do pracy jak moje dziecko bedzie miec 10 miesiecy ale rodze dopiero za miesiac:-) wiec roznie moze byc Chcialabym zostac w domu dluzej ale boje sie ze strace prace a lubie to co robie Na poczatku bede pracowac na 1/2 etatu Mam pytanie kto sie zajmuje waszymi dziecmi? mama i tesciowa pracuja a opiekunki same wiecie ze roznie z nimi jest Ja chcialabym dac malego do zlobka ale nie wiem czy mozna na dwa dni w tygodniu

Ja siedziałam z dzieckiem do oporu czyli dopóki nie poszedł do przedszkola. Nie myślałam o powrocie do pracy, bo chciałam ten czas spędzić z dzieckiem, a pracuję w budżetówce więc wiele nie straciłam. Zasiłek wraz z dodatkami był niewiele niższy od mojej pensji. Dziecko nie musiało siedzieć w żłobku. I dobrze, bo pierwszy rok przedszkola i tak nieźle odchorował. Zresztą drugi niewiele lepiej się zapowiada. Teraz jestem w ciąży i zamierzam znowu iść na wychowawczy.

Gość jgbjgbkb
a najblizsza memu sercu jest odpowiedz Chromki36;) mam zamiar zostac w domu z dzieckiem do 4,5 lat... wiem,ze nie bede miala po co wracac do pracy,ale i tak pracowalam bardziej po to by byc miedzy ludzmi niz dla pieniedzy. nie wiem tylko czy dam rade. tzn ja rade dam-marzy mi sie wrecz siedzenie w domu:) tylko wiecie co?najgorsza jest ta opinia innych kobiet... ze kura domowa,ze na utrzymaniu meza, ze tluk i tp. a ja ostatnio to nawet sie zastanawiam czy wogole nie zrezygnowac z pracy i zamieszkac na wsi z rodzinka i konikami;)

jbgjbgbk a czemu masz się opinią ludzi przejmować, co Cię to obchodzi. Ja dobrze wiem, że siedzenie z dzieckiem to ciężka praca. Ostatnio mój mąż spędził z Małą dwa dni swojego urlopu i potem mi się żalił, że wogóle nie odpoczął, niestety to nie wylegiwanie się w łózku do południa i oglądanie seriali jak się wielu osobom wydaje. Ja wróciłam do pracy, bo potrzebowałam oderwać się od domowych obowiązków, wyjść do ludzi, wariowałam w domu. Nie bez znaczenia były też kwestie finansowe chociaż z pensji męża byśmy wyżyli ale dodatkowy zastrzyk gotówki zawsze się przyda. Jak wracałam mała miała 5,5 miesiąca. Teraz ma skończone 8 i do dziś karmię piersią. Druga sprawa, że mam bezproblemowego pracodawcę pracuję 7 godzin (przerwa na karmienie) w godzinach jakie mi najbardziej odpowiadają (tzn. mam się pojawić w pracy między 6a8 więc w zależności od tego o której młoda się obudzi na tą idę i siedzę swoje 7 godzin). Pracę mam przyjemną, mało stresującą, czasem jest dużó roboty innym razem mniej, wtedy nadrabiam zaległości internetowe. Mogę w spokoju wypić kawkę i pogadać z koleżankami. No i najważniejsze, że o dziecko się nie martwię bo zajmuje się nią najwspanialsza opiekunka na świecie czyli zakochana w niej babcia:)