Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrowany bez

jaknazywac intymne okolice dzieci przy dzieciach?

Polecane posty

Gość lukrowany bez

lukrowany bez duzo czytałam książek, oglądałam super nianię itp..ponoc nie wolno mówic dzieciom ,że one mają ptaszka czy psipsi czy cipcię. A często tak mówimy . Ponoc do dziecka nalezy mówić prawdę tak jak sie to nazywa i ponoć nalezy mówic penis i srom. Nie wiem tylko czy nie będą miały mi za złe panie w przedszkolu ze dziecko mówi boli mnie penis czy swędzi mnie w sromie. To dziwnie przmi. No ale jak więc ma dziecko powiedzieć? ptaszek mnie boli i sedzi mnie psipsi? tez uwazam ze nalezy diecko uczyc prawdy ale słowo penis i srom nawet w moim słowniku sa wykreslone. Jest ptak, cipa i juz. Jak to jes u was? Mnie tez rodzice uczyli ze jest ptaszek, pisiorek, siusiak, psipsi, cipcia.... jednak to żle jak juz pisałam. Myslałam ze moze powiedzieć dziecku ze to sie poprzawnie nazywa okolice intymne czyli penisek i wargi sromowe, ale myslę zze moja córeczko mozesz narazie mówić psipsi i ptaszek, a jak dorośniesz to będziesz poprawnie mówić..hmm sama nie wiem. [22.11] 10:46 ja mówie pimpek [22.11] 10:48 lukrowany bez dodam jeszcze zze nie wolno ponoć mówić ze dziecko jest od bociana, czy w kapuście się urodziło. No ale jak ja pytałam to rodzice mnie zbywali- dowiesz sie jak dorośniesz. To ponoc błąd . nalezy dziecku mówic ze jak rodzice sie kochają i sie prytulaja i bardzo chca mieć dzidziusia to się tak tulą mocno i wtedy komórka żeńska łączy się z komórką męską czyli z plemnikiem i wtedy w brzuszku mamy jest zarodek i tam rosnie dzidzius i wychodzi potem z brzuszka. To powinno wystarczyc dziecku. Ono juz więcej ponoć nie będzie pytało. A jak by zapytało o komórkę żeńska to to jest tam w brzuszku i ten plemnik tam musi wejśc by się złączyć i wtedy jest zarodek. Myslę ze swojemu dziecku tak powiem. Nie skłamię przeciez a dokładnie opisywac nie będe całej procedury. A jak u was? [22.11] 10:49 lukrowany bez ja tez uwazam ze lepiej mówic ptaszek i psipsi jak dziecko jest małe ale to ponoc wprowadzanie w błąd. Powiedzcie mi teraz jak wiecie jak naprawde nazywaja się nasze części? iagle się mówi cipa a tak naprawde to srom, wargi stromowe czy jak to nazwac?

Gość Mowi sie pochwa
Srom to jest wstyd.

Gość lukrowany bez
pochwa jest w środku a srom na zewnątrz czylinie pochwa jednak.

Gość kiedy córeczka
była malutka-mówiłysmy,że ma sikoreczkę,teraz chodzi do zerowki więc powiedzialam jej ,że takie duże dziewczynki jak ona mogą mowić-sisiulinka-a jak będzie większa wprowadzimy stopniowo fachowe nazwy. U chłopca zaczynaliśmy od wróbelka ,potem był sisiak. Dzieciom tłumaczę,że nazywamy te części żartobliwie-bo tak ladniej.

Gość pisia siusiak pupa

Gość qweq
hmmm... może mnie tu zjedziecie ale rodzice podtrzymywali moją naturalną wstydliwość i NIE nazywali po prostu tych miejsc, w związku z tym wiedziałam że są pewnym tabu nie wyobrażam sobie że musiałabym mówić coś o swoich intymnych częściach ciała zwłaszcza publicznie gdy trzeba było (bo mówiło się o wytarciu, umyciu czy czym tam), mówiło się po prostu pupa na całą okolicę miejsc intymnych dzicko może też powiedzieć że coś je szczypie "tam" i w zaufaniu wskazać miejsce np mamie czy lekarce

Gość qweq
"srom" to po staropolsku wstyd i tak samo brzmi fachowa nazwa zewnętrznych części intymnych u kobiety jak również u samic innych gatunków

Gość No właśnie kombinacje
a potem rosną przez te zachamowania zboczeńce !!! :o

Gość no bez przesadyzmu
srom? mnie ta nazwa jakos odrzuca. to juz lepiej zwyczajnie c.i.p.k.a u chlopcow jest latwiej. mają ptaszka i tyle :P

Gość piane koło
ja czasem mówię na cipkę bzdziągwa

dajcie spokoj. na sromy, pochwy, waginy, penisy i prącia dzieci mają jeszcze czas :P

Gość no super
moj maz mowi na moja wlochata a ja jego boa

Gość po prostu siusiak

Gość no właśnie z chłopcami
jest łatwiej siusiak. a dziewczynki? - siusiorka??? siusiaczka??

Gość hahua
moi rodzice gdy bylam mala mowili na c*pke pipcia ;P