Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i..z...k...a...

Pytanie do tych które poroniły

Polecane posty

Gość i..z...k...a...

Witam. Dziewczyny mam pytanko. Poroniłam 2.11. i odebrałam już wyniki hist-pat. NIe wytłumaczono mi jesdnak wyniku badania, może Wy coś z doświadczenia z tego wiecie. Tak było napisane po łacinie: RESIDUA DECIDUAE IN STATU INFLAMMATIONIS I jeszcze jedno pytanko: czy po wyjściu ze szpitala brałyście jakiś antybiotyk? Bo Ja nic nie dostałam.Dodam że czuje sie fizycznie bardzo dobrze( o psychice nawet nie mówie).

Gość Bolcia bis
Wspólczuję bardzo , niestety nie znam łaciny więc Ci nie pomogę ale możesz sobie wejsć na stronę www.poronienie.pl tam są przetłumaczone niektóre terminy, ja brałam antybiotyk przez 10 dni po zabiegu i wiekszość dziewczyn bierze , myślę że powinnaś się skontakotwać w tej sprawie szybko z lekarzem . Wejdź na topik Ciąża obumarła -dlaczego dziewczyny dadzą Ci wsparcie i pomoc. Pozdrawiam i mocno przytulam

Gość i..z...k...a...
Dzięki, fajna stronka.

Gość
U mnie wykryto poronienie zatrzymane 16 listopada (9 tc). Po zabiegu i wyjściu ze szpitala biorę antybiotyk doxycylinę, osłonowo lakcid, no i witaminy. Na wyniki histopat. jeszcze czekam. Potem badania i eliminowanie przyczyny. Mam pytanie: Ile kazano ci czekać z nast. ciążą? bo u mnie jeden lekarz powiedział 3 ies. a drugi - moja p. doktor 6 mies. pozdrawiam...

i.z.k.a. ja podobnie jak dziewczyny biore doxycyline przez 10 dni pomimo, ze fizycznie tez czuje sie dobrze ale to chyba nie ma znaczenia. Antybiotyk bierze sie po to, zeby zapobiec zakazeniu (przynajmniej z tego co sie orientuje). Caroline_22, moja lekarka zalecila mi 3 miesiace ale jeszcze dokladnie wypytam sie na wizycie kontrolnej za 3 tygodnie...

Gość
dziewczyny fizycznie czujecie się dobrze? ja miałam w piątek zabieg i do tej pory czuję ciągnięcie w dole brzucha - takie oocniejsze bóle mies. No i zastanawiam siękiedy dostanę pierwszą @?

caroline, ja mialam zabieg wczoraj rano :( jak u mnie z psychika to zapewne sie domyslasz :( ale fizycznie nie czuje zupelnie nic. Tak jakby nic sie nie stalo, az ciezko mi w to uwierzyc, ze po takiej tragedii moj organizm tego w zaden sposob mi nie okazuje. Jesli chodzi o @ to lekarka powiedziala mi, ze to moze byc od 2 tygodni do miesiaca. Ja gdzies czytalam, ze to moze byc nawet 6 tygodni.

Gość
rozumiem i wiem co przeżywasz.... przytulam cię mocno... Ja miałam robiony zabieg w piątek przy znieczuleniu ogólnym, ale byłam przytomna, i słyszałam wszystko:(:(:( I tak bolało zarówno i fizycznie i psychicznie jak cholera. TerAZ pozostał ból psychiczny trudny do zniesienia. Wszyscy mnie pocieszają, ale jak nie dać się zwariować po takiej traumie????!!!!!!!!:(

Gość
florina ---> jeżeli chcesz porozmawiać o tym, to mój nr gg: 5700987,pozdrawiam

ja bylam pod narkoza tak wiec z samego zabiegu nic nie wiem. Zaraz po wybudzeniu czulam lekki bol jajnikow ale to wszystko... Napisalam do Ciebie na gg, bedziesz miala moj nr jakbys chciala pogadac. Ja zazwyczaj sie ukrywam na gg bo nie zawsze mam ochote rozmawiac tak wiec mozesz smialo pisac nawet jesli bede \"czerwona\". Jak bede to odpisze... pozdrawiam

Gość
florina podaj nr gg, bo nic nie przyszło