Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie magister

wykształcona mama a kobieta bez mgr

Polecane posty

Gość nie magister

wszystkie piszecie o wykształaceniu i wkólko to podkreslacie mama studia !mam studia!!mam studia!!mam studia!!mam studia!!mam studia!!mam studia!!mam studia!!mam studia!!mam studia!!mam studia! Po co ? by byc lepszym?czy bez studiow nie mozna byc dobrym wartosciowym człowiekiem ? inteligencja nie zawsze idzie w parze z wykształceniem 'moim zdaniem tylko kompleksy tu leczycie ja mam srednie a wcale nie czuje sie od was gorsza jestem dobra matka ,dobrym człowiekiem i wcale nie uwazam sie za gorsza bo brak mi trzech literek przed nazwiskiem _______________

Gość a my nie czujemy się
gorsze z tego powodu, że mamy te trzy literki przed nazwiskiem :P

Gość ... właśnie
pokazałas że masz jednak kompleks na tym punkcie....:o

Gość nie magister
wiem ze nie ale po co bezustannie o tym piszecie ?Czy wykształcona mama bardziej kocha ,wiecej wie o wychowaniu dzieci

Gość nie magister
ba maz ma kuzyni maja, ciocie maja...ano własnie to wy macie kompleksy Mam swietna prace i idac na uczelnie ja strace wiec po co ? dla 3 literek mam tracic super zarobki ?

Gość kolokolo
Nikomu nie zaszkodzilo jeszcze zrobienie magisterium.To wszystko w temacie.

Gość macica.pl
po co? po to idiotko,żeby miec za co dziecko wykarmic!

Gość nie magister
a czy po studiach wiecej sie zarabia ? Czy to tylko po to by komus cos udowodnic studiujecie

Gość nie magister
ale ja mam pisałam mam super dobrze płatna prace

Gość nie magister
i nie "idiotko"!

hehh - dziwne podejscie. ja koncze moje studia, ale nie dla mgr (bo to nic nadzwyczajnego - kazdy moze zdobyc ten tytul np. jak skonczy cokolwiek na wyzszej szkole kosmetologii i zarzadzania metalurgią... po prostu moje studia to jedyna szansa na wykonywanie mojego wymarzonego zawodu :) bez nich sie nie da.

nie każdy zaraz po maturze/szkole zawodowej znalazł pracę, której nie zamieniłby na żadną inna ;) to po pierwsze. a po drugie - jesli tej pracy nie mam, to wole mieć świadomość, że wg statystyk jedynie 4% ludzi z wyższym wykształceniem ma status bezrobotnego. to do mnie przemawia.

Gość kicia82
ja jestem pielęgniarką i tylko studiująć mogłam zdobyć ten zawód, a nie poprzez szkołę średnią. teraz czeka mnie obrona magisterium- bo co się odwlecze to nie uciecze:)

Gość AnettaS
a ja zerobiłam mgr bo w pracy mi pensję podnieśli ale męczyłam się jak cholera bo dziecko miałam jednocześnie wyznaję zasadę jednak ze lepiej wcześniej się za to zabrac niż odwlekać bo im dalej w las to się bardziej nie chce

Gość macica.pl
bez wykształcenia to super dobrze płatną pracę możesz miec tylko u tatusia albo pod latarnią - taka prawda!

Gość nie magister
ale dziewczyny ja nie bede studiowac bo nie potrzebuje tytułu w mojej pracy juz dostałam miano idiotki!od wykształconej osoby ! o czym to swiadczy? Ano o tym,ze kazda pani mgr jest madra nie znacie mnie wcale ,nic a nic a już jestem idiotka dla kogos? TAK!Bo przyznałam sie do sredniego wykształcenia?

ja bede miala mgr inz przed nazwiskiem z czego wazniejsze dla mnie jest to inz. Poza tym mgr - co to jest nadzwyczajnego? ale takie dr... to jest to :) prawdziwe wyzwanie! :) a zeby miec dr to tez juz dzisiaj wystarczy skonczyc studia - doktoranckie co prawda, ale to tylko studia obecnie.

Gość AnettaS
Jeśli sama nie czujesz się gorsza i nie widzisz szans że tytuł przyda Ci się do czegoś kiedyś to nikt Ci nie każe robić tego mgr. Ja tam tak nie oceniam ludzi wiem tylko że cieszyłam się jak dzievcko kiedy już wszystko było poza bo mordowałam się niesamowicie na studiach i pisząc pracę. Promotor tak dał nam w kość, że obiecałam sobie żadnych podyplomowych!!!!

Gość macica.pl
nie napisałam "idiotko" bo masz średnie,ale dlatego że idiotycznie się pytasz,czy studia mają jakieś znaczenie.... Jesli nawet masz taką świetną pracę po szkole średniej,to ja na Twoim miejscu nie spałabym spokojnie,ciągle myśląc,ze moga mnie z tej pracy zwolnic pod pretekstem braku wykształcenia...bo na Twoje miejsce jest z pewnością z 10 dziewczyn,które wiedzą i przygotowaniem biją Cię na głowę. Ze mną studiuje dziewczyna co 6 lat temu też dostała pracę w sądzie po średnim,a teraz na studia poszła,bo się po prostu boi,że z niej zrezygnują,jak nie podniesie kfalifikacji! bo już teraz by jej po tym średnim nie przyjeli. Do nich podanie o pracę,jaką ma ta koleżanka składają dziewczyny po studiach i z 2 czy 3 językami...

Gość macica.pl
kWalifikacjami :-)

Gość macica.pl
wylac? a skąd? po pierwsze pisałam szybko, to się zdarza.. po drugie nie jestem polonistką i nigdy nie miałam takich aspiracji

Gość macica.pl
a ty no fucking way też z tych po średniej?? nawet mi pasujesz...

no fucking way tez wyglada fajnie. to nie jest dobry temat na klotnie. jak sie ktos chwali ze ma trzy literki przed nazwiskiem to fajnie ze ma jak ktos ma srednie i dobrze mu z tym to tez fajnie. dziewczyny o co halas. szczegolnie nie rozumiem autorki po co zakladac az topic na ten temat. jak cie to drazni to po prostu nie czytaj olbo olewaj. skoro dobrze ci z wyksztalceniem srednim to co cie interesuje ktos inny. zajmij sie byciem dobra matka., bo o to chyba chodzilo prawda?

Gość nie magister
też z tych po średniej? nic do ciebie nie dociera oj ty macicą myslsz faktycznie i nie tłumacz sie predkoscia pisania wymysl cos lepszego moze dysortografie

Gość macica.pl
dokładnie! nie wiem,czego sie spodziewała dziewczyna zakładając temat... a ja jakoś nie zauważyłam,żeby posiadanie mgr było wychwalane na kafe.

Gość macica.pl
heheheheheh ok napisałam przez "f" i co? ale sie przynajmniej nie pytam głupio, po co komu wykształcenie!! bo to naprawde popier...ne pytanie..myślisz,ze wiesz lepiej?? że to sięnam nigdy nie przyda?

nie magister - daj juz sobie spokój z tymi atakiem na wszystkich, którzy mają wyższe wykształcenie niż ty i się tu wypowiadają. albo zakładasz topik, zeby kulturalnie porozmawiać, albo po to, żeby objechać z góry na dół wszystkich \"wyształciuchów\", określ się, proszę. a na zaczepki, tudzież wyzwiska nie reaguj, będziesz miała spokój. póki co widzę, że chyba jednak cos cię gryzie w związku z twoim wykształceniem...

Gość A ja mam 4 mgr
i 6 podyplomowych i po co sie chwalic?

ale glupi temat... moze od razu zaczniemy sie chwalic czyje studia sa lepsze? zeby miec juz obie pieczenie na jednym? :/ podobno nie liczy sie ilosc tylko jakosc... znam cala mase ludzi bez mgr robiacych kariere zawodowa