Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowod osobisty

co zrobic kiedy nie zdazy sie wymienic dowodu??

Polecane posty

Gość dowod osobisty

hej, pisze do was z zapytaniem co zrobic kiedy nie zdazy sie w okreslonym terminie wymienic dowodu osobistego. jaka kara za to groi i czy jest ona uzalezniona od tego po jakim czasie sie przyszlo jednak ten dowod wymienic?? pozdrawiam🖐️

Gość kolejna męska świnia
nie wychodz z domu dopoki go nie wymienisz;-)

Gość dowod osobisty
ee no jakies konsekwencje tego chyba musza byc. nie wieze ze wszscy sa tacy sumienni i wymieniaja na czas:P

Gość upupuupupupupupuppupupupup

Pokiwać nad sobą z ubolewaniem głową: że jestem niemyślącym bałaganiarzem, nieuporządkowanym ciamajdą, nieobowiązkowym człowiekiem, na którym nawet sam nie mogę polegać! Potem iść jak najszybciej do Urzędu! Za opóźnienie, póki co, nie grozi żadna kara. Ale brak ważnego dowodu może spowodować niemożność załatwienia wielu bardzo ważnych spraw

Gość dowod sobosisty
maly lordzie masz racje to facet to zaniedbal:P pozatym powstrzymaj sie czasem od oceny jak niewiesz sytuacja w tym przypadku moj facet jest zagranica bedzie w polsce dopiero w styczniu a powinien wymienic do konca 2006.. a jak wiadomo nikt za niego dowodu nie moze wymienic. to akurat ja dojzalam bo on dalej by wogole niemyslal ze ten dowod musi wymienic

Gość dowod sobosisty
małyLord mogem ci zassać pałke?

Gość *Jenny*
pracuje przy dowodach osobistych. Za niewyrobienie DO w określonym terminie nie grozi żadna kara. Ale faktycznie bez ważnego dowodu nie można załatwić wielu spraw. Wszystkie dowody muszą byc wymnienione do końca przyszłego roku ( a te wydane przed 1995r. do końca tego roku)

Gość Barnaba
Wp....l, w dyby i do lochu...

Gość dowod sobosisty
dziekuje Jenny, mysle wiec ze jak moj facet przyjezdza w styczniu to musi wymienic ten dowod. on jakos sie tym nieprzejmuje bo wogole w polsce nie funkcjonuje ale potem moga zaczac nakladac jakies kary a nastepny raz kiedy bedzie w polsce pewnie sie zdazy za kolejny rok. a czy dobrze zeby wzial np cos potwierdzajacego ze przebywa za granica?choc niewiem jak on z podatkami czy sie w ten sposob nie pograzy.

Gość a co powiesz jesli
a on tak podrozuje w ramach UE? bo jesli nie i dziala na paszporcie to po co mu dowod?:) paszport wystarczy:) a jesli tak to dziwie ze sie ze go wogole do kraju wpuszczaja i z niego wypuszczaja;)

Gość dowod sobosisty
hehe jezdzi na paszporcie. i pracuje za granica do polski przyjezdza bardzo zadko. hmm nigdy niewiadomo co w zyciu wyniknie moze za rok np bedzie chcial wrocic na stale do polski po co mu wtedy problemy z wymiana dowodu. czasem trzeba byc przewidujacym. takie moje zdanie nie musisz sie z tym zgadzac. pozdrawiam

Gość dowod sobosisty
a i nie dziw sie ze go wpuszczaja i wypuszczaja bo na starym dowodzie po ue tez mozna jezdzic. wiem bo sama jezdze do pracy.