Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiak99

CZy robić tomografię?

Polecane posty

Gość sylwiak99

Mój 14 letni syn , ma powiększony węzęł chłonny na szyi .Przyjmował antybiotyki , i nic to nie dało. Kilkakrotnie robił wyniki morfologi + rozmaz+ob. Limfocyty niewiele ponad granicę normy , ob 2 . Lekarz twierdzi ,ze wszystko jest ok.Może i tak ,ale martwię się . Rok temu byłam świadkiem w moim najblizszym otoczeniu śmierci młodej kobiety, wysyłali ją od lekarza do lekarza , leczyli klika miesięcy antybiotykami , aż było za póżno. Pielęgniarka poradziła mi ,zebym zrobiła tomografie tylko okolic gdzie jest powiększony węzeł . Cy ktoś z Was to robił i ile to kosztuje? Ponoć jest to tańsze niż tomografia całego organizmu.

Gość najlepiej jezeli
zrobiłabys tamografie, ale ze skierowniem od lekarza, wtedy nic nie płacisz, ale wiem jak o jest z lekarzami....koszt to chyba ok.150 zł.pozdrawiam.

Gość pomyśl może o
diagnostyce radioizotopowej, jest podobno lepsza od tomografi jeżeli chodzi o węzły chłonne. Wykaze nie tylko nieprawidłową budowę jak tomografia ale co najważniejsze funkcję.

Gość mamto
Mam podobny problem tylko ze u mnie co jakis czas od pol roku sie powiekszaja ,a pozniej zanikaja ze tal powiem. Dostałam skierowanie do poradni pasożytów i tam lekarz mi wykryl dodatkowo ze mam groch na niektorych wezlach min szyji i jednej pachy podejrzewał toksoplazme, ale juz odebralam wynik i nie jest to. W styczniu mam kolejne badanie z krwi. Dodam ze wykluczył ziarnice.

Gość sylwiak99
We wrocławiu na zrobienie tomografi na skierowanie czeka się nawet 2 miesiące . Nie chcę tego przedłużać . Denerwuje mnie ,ze lekarz rodzinny twierdzi ,że nic się nie dzieje , moze i tak , ale ja chcę być pewna!!! Spotkaliście się pewnie z takim zachowaniem ,że jak pacjent prosi o skierowanie na jakieś dodatkowe badania , lub cos sugeruje , to potrafią dać do zroumienia , że jak śmiemy przecież to on jest lekarzem !!!

Gość koszt ok 400zł
ok 400zł,zalezy od miasta. Zrób koniecznie,w takiej sprawie warto.