Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niteczka 4455

Trefna partia Bebilonu!!

Polecane posty

Właśnie TVN 24 podało że wykryto trefną partię Bebilonu,która może nawet zagrażać życiu dziecka! Ale ponieważ nie chcą wywoływać paniki to najpierw przebadają Bebilon a dopiero potem poinformuja mamy czy mogą czy też nie kupować swym dzieciom to mleko....debilizm!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 876
bosze kochany! czy to prawda???????????????????????????????????????????? ja podaje synkowi i dziś kupiłam 4op!!!!!!!

Gość katkamatka
Wstrzymano sprzedaż mieszanki dla niemowląt Główny Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał sprzedaż partii Bebilonu Pepti 2, mieszanki mlekozastępczej dla niemowląt - poinformowała telewizja TVN24. Wstrzymano sprzedaż Bebilonu Pepti 2, 450 g, o numerze serii 202531, z datą ważności 15.08.2008. Wstrzymanie sprzedaży ma związek z "podejrzeniem wystąpienia wady jakościowej, objawiającej się zatruciem pokarmowym" - czytamy w decyzji Głównego Inspektora Farmaceutycznego. Partia zostanie poddana badaniu, na wyniki trzeba poczekać dwa tygodnie. z onetu...

Gość podnnosimmy

Cholera, lecę sprawdzić numer serii. Podaję młodej Bebilon Pepti2.:-(

Dupa! Właśnie kończę drugie opakowanie z tej serii. Od jakiegoś czasu młoda ma papkowatą kupę i odparzoną małą. A ja się zastanawiam, na co może być uczulona. Skąd ta informacja o nr serii?!

Gość kubek ciepłego mleka
Ja mojej też daję ten Bebilon. Nie dobrze! Fajnie, że ostrzegliście, bo bym zaczęła kolejne opakowanie.

Właśnie, dlatego chcę wiedzieć, skąd ta informacja o nr serii. Muszę wiedzieć coś więcej, zanim zadzwonię do lekarki.

Gość kubek ciepłego mleka
acha bo to o 2 to mi ulżyło już.

Rozmawiałam z lekarką. Słyszała, ale nie zna szczegółów. Kazała odstawić tę serię, ale zostawić na wszelki wypadek, żeby mogli je sprawdzić:-(. Oddzwoni, jak będzie coś wiedziała. Dam Wam znać, jeżeli coś się dowiem.

no to zycze szczescia imam nadzieje ze maluchowi nic nie bedzie pudełko zostaw moze odszkodowanie ci dadza:)

Gość mama 1234
Zielna moja mała zjadla prawie dwa opakowania ztej serii,trochę ulewa,jest niespokojna i TAK JAK TY MÓWISZ MA ODPARZONĄ PUPĘ CO NIGDY SIE NIE ZDARZYŁO,MYŚLISZ ŻE TO PO TYM.?????

Gość ja mammm
na szczescie z innej partii

Moja pupę miewa odparzoną tylko przez alergię, ale od jakiegoś czasu nie mogłam dojść na co tym razem:-( Do tego ta papkowata kupa. Nawet dwa dni temu, jak byłam u lekarki po receptę na Bebilon, lekarka radziła, żeby podawać lacidofil, bo wiązałyśmy to z antybiotykiem, który Ala przyjmowała trzy tygodnie temu:-( Możliwe, że po prostu Bebilon jej szkodził. Poza tym śpi ostatnio niespokojnie, ale zwalałam to na zęby:-( Odstawiam ten trefny Bebilon i zobaczymy.

Dziewczyny az mnie zmroziło!!! Ja tez daje bebilon pepti2 akurat w domu mam puszke z z inna data i seria no ale qurcze boje sie podawac A wy podajecie ? Czy zmienicie na inne?

Jestem rowniez zbulwersowana ,teraz kupilam 4 opakowania co prawda z innej serii ale mimo to boje sie mu podac. Kilka tygodni temu moj synek mial tez rozwolnienie i byl niespokojny ,ale pomyslalam ze przez zabki.Nie znam tamtej serii mleka,bo opakowania wyrzucam.Jestem bardzo zla,bo teraz mam mleko z data waznosci ta sama ale inna seriakoncowka 59. Zawsze cos sie musi dziac w tej zasranej Polsce. Eksperymentuja na dzieciach.Teraz jestem ni glupia ni madra najlepiej bym oddala to mleko ktore kilka dni temu kupilam ale czy apteka mi przyjmie??? To jest pytanie :( paragon mam,zaraz podejde do lekarza.