Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska33333

przerwanie błony dziewiczej a może ciąża

Polecane posty

Gość kaska33333

Od 1,5 miesiąca biore tabletki antykoncepcyjne i od pierwszego razu kiedy uprawiałąm seks z moim chłopakiem boli mnie lewy jajnik. Ostatnio z kolei po stsosunku nastąpiło krwawienie ( plamy na łóżku ). Mam pytanie czy to może być objaw przerwania błony dziwiczej czy też ciąży chciałam dodać że nie zabezpieczaliśmy się dodatkowo oprócz tabletek i boje się że nieprawidłowo moze zastosowałam te tabletki. Prosze o odp, boję się że może cś być nie tak.

Gość myślę że nie można
popadać w obsesję na tle środków zapobiegających ciąży. Jeśli ktoś nie planuje to należy je sumiennie stosować, ale jeśli ktoś stosuje 10 metod równocześnie drżąc o to, czy nie jest w ciaży, to oznacza, że nie jest gotowy do uprawiania seksu.... A co do krwawienia. Mogło być to przerwanie błony dziewiczej (nie zawsze błona zostaje do końca pzrerwana przy pierwszym stosunku, to zalezy od jej budowy), albo nadżerka, ale chyba krwawienie, które opisujesz na nadżerkę jest zbyt obfite. Ból jajnika sprawdź u ginekologa. Wg mnie jeśli zażywasz tabletki, nie wymiotujesz, nie masz biegunki i nie zapominasz zażywania, a do tego stosujesz jeszcze coś, to prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży jest skrajnie niskie. Pozdrawiam