Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaona...

W ktorym TC najczesciej wystepuja poronienia?

Polecane posty

Gość takajednaona...

Do dziewczyn ktore poronily. W ktorym TC to sie stalo i czy mialyscie jakies objawy- ból krwawienie wymioty? Czy wogóle o tym nie wiedzialyscie? Przepraszam jesli sprawiam komus przykrosc tym pytaniem. Jestem w 21 TC i martwie sie o swoje dziecko. Czesto zastnawiam sie czy z nim wszystko dobrze. Prosze o odpowiedz.

Gość nie smialabym sie tak
w 11stym

Gość Martwienie sie
jest bardzo powszechne. Nie przejmuj sie, powinno byc wszystko ok. Zdecydowanie najwiecej poronien jest w I trym. zwlaszcza w 5-7 tyg. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamy, ktore utracily swoje Dzieci.

w 10 tc stwierdzono ciaze obumarla :( tak jak napisano wyzej poronienia najczesciej wystepuja w I trymestrze

Gość omeska
Najczęściej.......ale jeżeli zdarzy się w 19 albo 20tc to dlaczego?

Gość
Ja poroniłam w 9tc. nic nie czułam, dopiero po tyg. wystąpiły plamienia i biegunka:(

Gość Offfffffca
Około 10 tc najczęściej bo wtedy łożysko przejmuje funkcje odżywcze (wcześniej tą rolę pełniło ciałko żółte) i to jest najbardziej newralgiczny moment. Jeśli chodzi o późniejsze poronienia to ogólnie im później tym mniejsze ryzyko poronień. Może wynikać z niewydolności szyjki - ale na to też są sposoby. Autorko topiku - to normalne że martwisz się o swoją ciążę - ale nie zadręczaj się, to już 21 tc - będzie dobrze!!!

mi przytrafilo sie to 2 razy w 13 tygodniu .. za pierwszym razem wogle nie wytworzył sie zarodek za drugim razem ciaza obumarła tym razem jest wszystko ok :-) juz kilka razy bylam na usg -serduszko bije-rozwija sie prawidlowo.. choc strasznie sie bałam..bylam przerazona ze znóww mnie to spotka jednak powoli zaczynam byc spokojniejsza..muszę wierzyc ze tym razem sie uda