Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dlaczego...

Do czego sa potrzebne pieluchy flanelowe?

Polecane posty

Gość a dlaczego...

Jak sie ich uzywa? I jakie lepiej kupic tetrowe? biale czy z nadrukiem?

ja kupiłam pieluszki i używałam je tylko do wycierania np buzi jak się ulało. do przewijania używałam pampersów (choć wcześniej byłam przeciwniczką pampersów dla kilkudniowego dziecka). Nie kupuj dużo pieluszek bo nie będą potrzebne

Gość Milena1978
mi tez polozna powiedziala, ze jak przychodzi ktos w odwiedziny i chce wziac maluszka na rece, to dobrze zeby mial na ramieniu taka pieluszke... dzieciaczek moze sobie podraznic skore i moze mu nie odpowiadac inny zapach

Gość upupup
no ale do tego sa potrzebne pieluchy tetrowe i jeszcze widzialam ze jak sie mylje maluszka to sie owija go ta pielusia zeby sie nie poslizgnal w wannie, no i u mnie w rodzinie wszystkie dzieci zasypiaja tulac sie do pieluszki- nie wiem dlaczego ale bez pielusi i bez smoka zadne nie chcialo usnac zawsze był ryk i cyrki " gdzie pelusia?" a flanelowe?

Pieluszki flanelowej można użyć np do przykrycia dziecka, kiedy na kocyk jest za gorąco. Latem można ich też używać np przy wizycie u lekarza, kiedy chcemy połozyć na czymś dziecko, wiadomo, że kocyk latem nie zawsze jest wykorzystywany. Przynajmnie ja do tego używałam pieluszek flanelowych.