Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynaSZAMANA

Czy osoba ktora skonczyła studia, ale nie mgr jeszcze ma status absolwenta?

Polecane posty

Gość dziewczynaSZAMANA

Czy osoba ktora skonczyła studia, ale nie mgr jeszcze ma status absolwenta?Chodzi mi, o to, ze jak sie ktos chce zarejestrowac w urzedzie pracy, a jeszcze sie nie obronił(bronie sie w styczniu), ale skonczył juz studia (skonczyłam w tym roku)ma status absolwenta i moze np isc na staż???

Gość dziewczynaSZAMANA
DODAM , ZE NIE MAM licencjata bo to sa studia jednolite magisterskie!!!

Gość Taka tam jedna sobie
czesc ja tez se jeszcze nie obroniłam :( w czerwcu miałam...Możesz powiedzieć jak to załatwiłaś z rektorem że możesz się bronić w styczniu???Podobno jak sie do konca grudnia nie obronię to będę ogła dopiero w czerwcu :( No ale index już złożyłam więc nie wiem czy będę pąłcić za powtarzanie roku;/

Gość dziewczynaSzamana
nie!!przeciez wszystko pozaliczałam!!nie repetuje, po prostu sie nie broniłam jeszcze,bede w styczniu!!!

Ja jestem i raczej mnie nie skreślą bo index złożony rok zaliczony tylko obrony brak, nie wiem co teraz :(

Gość dziewczynaSzamana
nie bedziesz płacic za powtarzanie roku, chyba na kazdych studiach jest inaczej, u mnie jest tak, ze po prostu bede sie bronic wtedy jak sie umowie jeszcze przynajmniej z jedna osoba, wiec ja sie umowiłam na styczen(bo komisji dla jednej osoby nie zwołaja)

aha dzięki :)

Gość dziewczynaSzamana
no własnie ja tez mam rok 5 zaliczony wiec pytam jeste absolwentem czy nie? bez mgr?

Gość jaktotak*
Jak się nie obroniłaś to nie masz dyplomu ukończenia. Nie masz dyplomu - nie jesteś absolwentem.

No ja nie wiem tego ;/ Wkurza mnie to ze na kazdej uczelni iaczej - powinien byc jeden regulamin ustalajacy status abslwenta itd.!

Gość dziewczynaSzamana
no wlasnie tez mi sie wydaje, ze nie jestem absolwentem:( ostatnia osoba chyba ma racje:(ale nic pojde do urzedu pracy zapytam

Gość jaktotak*
Możesz iść do UP i spytać, ale z własnego doswiadczenia wiem, że bez dyplomu będzie ciężko. Sama broniłam się miesiąc temu i dyplom odbiorę dopiero w sobotę. Byłam w UP i panią tam pracującą nie interesowały żadne zaświadczenia, tylko i wyłącznie dyplom!! Chyba, że w każdym urzędzie panują inne zwyczaje - bo to też wiele zależy od osób tam pracujących.

Jak to???To jesli do 25 roku zycia nie rozpoczne stazu w szkole to co???Nie bede mogla byc nauczycielką pozniej mimo ze mam uprawnienia???Chce wyjechac na 2 lata a pozniej wrocic i zaczac prace nauczyciela :(

Gość mamusiasdf
bio ten kraj jest pojebany !!

Gość jaktotak*
Na staż mogą być skierowane osoby bezrobotne do 25 roku życia oraz osoby bezrobotne do 27 roku życia, które w ciągu ostatnich 12. miesięcy ukończyły szkołę wyższą.

up up moze jeszcze ktos powie

Gość i ciooo
hmm