Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiuncia

czy biegunka i branie antybiotyków osłabia ich działanie-ważne !!!!!

Polecane posty

Gość asiuncia

własnie jestem w takiej sytuacji-prosze o rade

Gość asiuncia
up up up

Gość ktossssssssssssss
oczywiscie ze oslabia tak jak przy tabletkach antykoncepcyjnych !! tylko nie wpadnij na pomysl brania podwojnej dawki biegunka moze byc od antybiotyku

Gość asiuncia
te antybiotyki w pewnym sensie ratuja mi zycie co mam robic

Gość ktossssssssssssss
antybiotyki ratujace zycie podaj nazwe musze wiedziec co to za substancja zawarta w nich jest

Gość ktossssssssssssss
aha i na jaka jednostke chorobowa je bierzesz ile czasu itp

Po prostu zabezpieczaj się gumką a tabletki odstaw na czas brania tych leków.

Gość asiuncia
dalacin C 300mg clindamycinum na zapalenie stawow prawdopodobnie przez paciorkowce w bardzo mocnym stadium

Gość asiuncia
wogóle przy tym mam straszne bole brzucha niesamowite wrecz. biore leki oslonowe ale nic nie pomaga i dodatkowo jbyl to pierwszy dzien bez garaczki a teraz znowu rosnie co mam robic?

Gość asiuncia
do mirka sorki ale ja nie biore tabletek anty i nie o to mi wlasciwie chodzi ale dziki za checi:)

Gość ktossssssssssssss
a ile czasu juz bierzesz ile razy dziennie ?? i czy przyjmujesz jakies inne leki ??

Gość asiuncia
wczesniej bralam duomox ale zupełnie tego nie ruszył i wogole bylo kiepsko. cierpie tez na refluks i przewlekły niezyt zoładka i na to bioredebridat,lanzul smetoclopramidum. a te antybiotyki co 6 godzin od wczoraj teraz martwie sie ze icjh dzialani esie osłabi i wogole z tego nie wyjde

Gość asiuncia
upupupu panikuje powoli

Gość ktossssssssssssss
to szczerez mowiac bardzo sie dziwie ze lekarz przepisal ci ten antybiotyk jesli masz problemy z zoladkiem bo to jest przeciwwskazanie niestety a owa biegunka jest rowniez przypisana objawon niepozadanym przy tym leku radzilabym ci nie przerywac brania leku ale jutro zglosic sie do lekarza chyba ze biegunka ustapi mozesz a na razie duzo pij zeby sie nie odwodnic !!

Gość ktossssssssssssss
nie panikuj az tak to ze dzialanie sie oslabilo to nie znaczy ze wogole nie dzialaja a twoja choroba nie jest smiertelna wiec nie potrzebnie sie boisz az tak poczekaj do jutra zobacz rano jak bedzie poczekaj do poludnia jesli biegunka nie ustapi idz do lekarza powiedz o wszytkich lekach jakie przyjmujesz i o refluksie jesli wczesniej tego nie uczynilas !!

Gość asiuncia
dziekuje bardzo tak zrobie narazie bede pic duzo wody a jak nie ustopi to jutro pojde do lekarza moze wczesniej paciorkowce mnie nie wykoncza. dziekuje jeszcze raz :)

Gość asiuncia
wiem ze nie jest smiertelna to jasne ale ja mam juz rzuty bardzo czesto i wtedy prawie 40 stopni wiec nie wiem czy mnie nie wykoncy wkoncu:P

Gość ktossssssssssssss
nie ma za co mam nadzieje ze bedzie ok choc jesli rzeczywiscie czegos zlego nie zjadlas to raczej objaw niepozadany leku i trzeba bedzie go zmienic !! jak ci sie bedzie chcialo napisz jutro jak sie rozwiazal twoj problem !!

Gość asiuncia
oczywiscie napisze i jeszcze raz dziekuje

Gość asiuncia
do ktossssssssssssss........... dzikuje za wczorajsze wyjasnienia. brzuch boli mnie nadal ale jak tylko cos zjem. ale juz biegunka mi przeszła wiec skończe te antybiotuyli dzikuje za odpowiedzi uspokoiły mnie wczoraj.

Gość Farmakolka
Pisałaś już o wcześniejszej kuracjii Duomoxem...Prawdopodobnie po takiej długiej antybiotykoterapii masz przewód pokarmowy wyjłowiony z pożytecznych, ułatwiających trawienie bakterii. Stąd te biegunki. Pisząc, że używasz osłonowych środków, mam nadzieje, że miałaś na myśli właśnie kultury bakterii kwasu mlekowego typu Trilac lub Lakcid. Warto też wzbogacić swoją dietę w jogurty i kefiry. Pozdrawiam