Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana81

wymeldowanie/eksmisja

Polecane posty

Gość zainteresowana81

powiedzmy jest taka sytuacja. Kupuję mieszkanie na licytacji bankowej, ale w tym mieszkaniu mieszkają i są zamledowani poprzedni właściciele. Jak się ich pozbyć? Jeśli eksmisja to muszę zapewnić lekal zastępczy a czy jeśli się wymeldują a będą mieszkać to co???? Co ja mam zrobić?

Gość ŻE-NU-ŁA
nie kupuj na licytacji bankowej :o

Z tego co wiem,mieszkanie jest tańsze,ale z lokatorami.Dostają oni nakaz eksmisji i musisz im dać mieszkanie.Ale nie do końca jestem tego pewna.Wpisz sobie w google,tam napewno znajdziesz odpowiedź.

Gość zainteresowana81
wykombinowałam tak, ale nie wiem, czy to pomoże. Ponieważ jest duża szansa, że to ja kupię przez licytacje (wygram tę licytację) to przed pójdę do nich i powiem, że przystąpię do licytacji tylko wtedy jak oni się wymeldują i wyprowadzą. W końcu im też powinno zależeć, aby ktos wygrał licytację bo wtedy spłaci ich długi..... A dlaczego nie kupować na licytacji.....????

Gość ale oni nie będą chcieli
się wyprowadzić. Gdzie się np. zameldują???

Czy ty sądzisz, że będzie im zależało na tym, żebys to ty wygrała licytację? Im to jest obojetne, kto kupi to mieszkanie. A na pewno nie będa chcieli się wymeldować i wyprowadzić po dobroci. Lepiej poradź się PRAWNIKA a nie tu na forum.

tak na zdrowy rozum to dlaczego mieszkańcom miałoby zależeć na tym ,że ktoś spłaci ich dług ? co im to da jak nie będą mieli gdzie mieszkac ? ludzie latami mieszkaja w zadłużonych lokalach i wcale im nie zależy na ich oddawaniu innym póki nie ma zainteresowanych to sobie mieszkają

Gość zainteresowana81
dzięki za odpowiedzi.... Marzenia o tym fajoskim mieszkanu odpływają.....A zadłurzeni i tak mieszkają i inni płacą za nich czynsze....To chyba jakas paranoja !

Gość zainteresowana81
ktoś ma szczere zamiary, chce sprzedać miszkanie, niby wszytko ok, ale też są jeszcze tam zameldowani? Czyli mam postawić warunek, że się wymeldowują czy w akcie notarialnym można zapisać, że powiedzmy do końca roku mają się wynieść, kurde, jakies to dla mnie sklomplikowane. Nie mam szans na mieszkanie z rynku pierwotnego....

Gość nie można
sprzedać/kupić mieszkania z zastrzeżeniem warunku. Kupno na licytacji bankowej/kmorniczej to być może dobry sposób na zamianę mieszkania na większe/atrakcyjniej położone, ale nie na zakup pierwszego mieszkania. Gmina powinna dostarczyć im lokal socjalny, ale takich lokali nie ma. Dodatkowo jeśli będzie kobieta w ciąży albo małe dziecko to zapomnij o eksmisji nawet jeśli będzie taki lokal.