Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirkaaa

za każdym razem gdy wstaję kręci mi sie w głowie i robi ciemno przed oczami....

Polecane posty

Gość kirkaaa

mam to od zawsze...ale dziś się przestarszyłam bo zrobiło mi się cimno przed oczami na dobrą minute....głowa mi pulsowała i za moment przeszło...czy ktoś ma lub miał coś podobnego? czym to może być spowodowane???

Gość kamazaaa
masz na 100% anemie!!

Gość kirkaaa
jakieś dwa miesiące temu miałam komplet badań, morfologię, tomografię, preśiwetlenie kręgosłupa...i nie mam anemii....nigdy mnie to nie niepokoiło bo to przechodziło po kilku sekunadch...a dziś! szok!!! wstaję a nic nie widzę!! wpadałam w apnikę ale powoli, powoli...wszytsko się unormowało. ciśnienie miałam zawsze jak najabrzdiej w porządku!:(

Gość ANASTAZJA1980
IDZ DO LEKARZA!!

Gość kirkaaa
przecież pisze że byłam 2 miesiące temu

Gość ANASTAZJA1980
TO IDZ JESZZE RAZ!!! MOZE CI COS JST. TAKICH RZECZY NIE MOZNA OLEWAC. NO CHYBA ZE KRECI CI SIE JAK GWALOTOWNIE WSTAJESZ BO JA TEZ TAK CZASEM MAAM!

Gość czarne zloto
nie chce cię straszyc ale mój kolega tak miał, młody chłopak, okazało się, że to stwardnienie rozsiane. musisz iść z tym do lekarza. koniecznie.

poprzednicy maja racje. ja chodzilam na masaze do ortopedy przez miesiac. i wlasnie kazal mi sie rano i wieczorem rozciagac w lozku. i biore te leki na wzmocnienie ale tylko jedno opakowanie mam wybrac do konca. no i juz nie mam problemu :)

Gość Madzialena1982
Masz objawy typowe dla osoby z niskim cieśnieniem. Zanim wstaniesz z łóżka posiedź na nim chwilke, nie wykonuj gwałtownych ruchów głową...U mnie czasami zdarza się takie odczucie również w ciągu dnia-dziwne zakręcenie w głowe, ciemność w oczkach i lekki szum w uszach. Lekarz podejrzewał na początku niedomykalność płatka w sercu ale ECHO wyjaśniło, że jest ok.

Sprobuj stanac na czubkach palcow przez 30 sek. Jak musisz, przytrzymaj sie sciany czy mebla.

Gość lololo
Ja też tak mam od okresu dojżewania. Kiedyś powiedziano mi, że bardzo szybko urosłam i w ogóle jestem wysoka jak na swój wiek i jak tak szybko wstaję to po prostu krew do mózgu nie zdąża dopłynąć i stąd te dolegliwości. Nie wiem ile w tym prawdy.

ja tez tak ma:P za szybko wstaje:P dzwoni budzik i od razu wstaje:P a trzeba usiasc przecianac sie i powoli wstac:):)

Gość mint
Nie wpadaj w panikę! Tak jak inne osoby mam to od wieku kilkunastolatki I np na gimnastyce po skłonie musiałam powoli się prostować, inaczej robiło mi się ciemno przed oczami. Dotąd tak mam a mam już więcej jak 50 lat i raczej normalne ciśnienie. Na wszelki wypadek zapytaj lekarza.

Gość gość
- Macie zaburzenia ciśnienia ortostatycznego. - Jest to hipotonia ortostatyczna czy też hipotensja ortostatyczna. - Jeśli nic Wam w wynikach nie wychodzi (a bywa, że wielu, nawet poważnych, chorób się nie wykrywa - wcale, późno lub dopiero pośmiertnie) to najpewniej za mało pijecie.