Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamusssska

Jakie imie dla chlopca i dziewczynki.Jakies oryginalne.Nie moge sie zdecydowac.

Polecane posty

Gość Anulaaaaa
nasz syn ma na imię Aleksander, natomiast córka to Gabrysia.

Gość dziewwwwwwwwwwww
dla dziewczynki Michalinka a dla chłopca Aleksander

ALFONS Alfons – imię męskie pochodzenia germańskiego, powstałe ze złożenia członów al ("cały") lub adal ("szlachetny ród") oraz funs ("szybki, chętny, życzliwy"). Alfons de Borja, po włosku Borgia, ur. 31 grudnia 1378 r. w Xàtivie w Hiszpanii, zm. 6 sierpnia 1458 r. w Rzymie) - PAPIEŻ od 8 kwietnia 1455 roku do 6 sierpnia 1458 roku.

Gość Alilyn
Dziewczynka: Marietta, Charlotta, Elena, Julia, Weronika, Wiktoria, Michalina, Antonina Chłopiec: Kilian, Ernest, Oliwier, Wiktor, Przemek,

Gość paula8785
Mi osobiscie bardzo podobaja sie imiona dla dziewczynki Nikola Laura Amelia Marika i choc moze bardziej popularne imie ale mi sie podoba Weronika co do imion dla chlopca podobaja mi sie Filip Alvin Gabrys Jonatan i obyte ale ladne Kubus ja sama czekam na narodziny mojej coreczki i niemoge sie zdecydowac jakie imie bedzie pasowalo dla mojego bobasa pozdrawiam

ja dalam synkowi benny (benjamin) a coreczce bianca. gdybym miala wybor znow dalabym te imiona. sa bardzo ladne, nieoklepane ale nie jakies udziwnione tez. i miedzynarodowe, kazdy w swiecie wymowi :)

a ja jestem za takimi imionami: dziewczynka: Zuzanna(Zuzia), Natalia, Gabrysia chłopiec: Filip i narazie nic więcej mi się nie podoba

Gość anastazja heheh
jw D:

jak bedzie u mnie syn to będzie Jonasz. nikt tak obecnie dzieci nie nazywa

Gość asdasdasdasdasd
MArika...bvardzo oryginalnie, zwłaszcza, ze w krajach hiszpaskojęzycznych to oznacza tyle co Ciota, pedał... rewelacja

Gość kolorrrr
Ja ostatnio animowałam urodziny dziewczynki i wśród jej gości były dosyć oryginalne imiona: Larysa, Anika, Melisa, Sofija, Helenka, Zoja, Samuel ;)

Gość Lisetka
dziewczynka - Kunegunda lub Hermenegilda a chłopak Pankracy. Serwacy też może być. Wszystkich skasujesz! A dzieci wyprą się mamusi za debilne imiona. Ale może być gorzej - (autentyczne) - Gniewomysł, Bonifacy.

Gość ami...
chlopiec Kaspian dziewczynka Weronika

Gość asdasdasdasdas
przeczytałam jedną książkę /ew obejrzałam film i nazwę dziecko Kaspian... Jezu czy ten polski naród jest taki posrany czy to ciężarówkom mózg zabiera?

Gość ami...
w moim przypadku maz nie jest Polakiem i imie Caspian pochodzi z jego kraju, wiec odpieprz sie z taka gadka!

Gość naukaoddychania
Ja mam kolege Gniewomira :) Gniewko . Jeśli chodzi o męskie imię to u mnie rządzi Piotr i Antoni.Jeśli chodzi o dziewczynki to Pola (kojarzy mi się z Polą Raksą) lub Zofia,Kamila .

Gość sliczna-olenka
mnie się podobają imiona starosłowiańskie typu ziemowit, świętopełk, dobrawa, gniewko, niestety społeczeństwo jest jakie jest i nazwanie tak dziecka oznacza wyśmianie go przez inne dzieci i nabijanie się z imienia. z współczesnych imion podobają mi się: dla chłopczyka: michał, maciej, filip, dla dziewczynki: gabriela, małgorzata, amelia, bożena, anna. natomiast !nie! podobają mi się imiona staropolskie typu wszelkie stanisławy, władzie, alfonsy, alojzowie itp. jedyne, które jest piękne i ponadczasowe to zofia. nie znoszę też wymysłów rodziców typu wiśnia, cytryna, nikola, i inne współczesne typu marika, marida, maksymiliana, amanda, sandra i inne takie. jeszcze nie mam dzieci, ale ustaliłam już z mężem, że jak będzie dziewczynka to gabriela, jak chłopczyk to michał:)

Gość ageshi
ELENKA !!!

Gość lintu13
Śliczne dla dziewczynki: Karolina, Irmina,Eliza,Laura,Patrycja,Wiktoria.Chłopcy: Nikodem,Joachim,Juliusz,Kornel, Justyn,Cyprian,Syrgiusz, Marcel

Gość uupp
chlopiec Tobiasz dziwczynka Blanka

Gość skarbenka122
Mi sie bardzo podoba imię Mikołaj jest takie ślicznie;)) polecam! ale nie dawaj dziecku imienia np. genowefa czy stanisława lub eugenia bo wtedy dziecko skrzywdzisz!;]

Gość Krecik_5
Chłopczyk: Tymoteusz, Bartosz, Remigiusz, Mikołaj Dziewczynka: Nina, Nadia, Liwia, Martynka, Sofia, Elena, Olimpia

ja jako że będę mieć syna(wg ostatniego usg) to wybieram pomiędzy Aleksandrem,Gabrielem lub Krystianem,pojawił się jeszcze Adam,Franek a dla córki miałam:(dużo tego:P ) Agata,Alicja,Anna,Kornelia,Amelka,Laura,Maria,Daniela,Gabrysia,Paulina,Zofia i Anastazja. ale imie dla córki już mnie nie interesuje,przynajmniej do grudniowego usg,kiedy to lekarz wykaże jakieś zwątiepnie czy to napewno jest syn :P

Gość lalaNHGU
MÓJ SYNEK MA NA IMIĘ KACPER,DRUGIEMU DAM NA IMIĘ: KRYSPIN,KRYSPIAN,FABIAN ALBO KASPIAN BARDZO PODOBNE:) A DLA DZIEWCZYNKI: ANIKA ALBO MICHELLE:)

Mój syn ma na imię Tobiasz. Bardzo mi się też podoba Jonasz, podobnie jak Eliasz.

Gość to teraz moje
Natalia, Paulina, Karolina, Maja. Tomasz, Adam, Michał