Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Askaaa

krem który nie zatyka porów

Polecane posty

Gość Jakastakasobie
W kremach zatyka glównie parafina (ktora posiada wiekszosc kremow). Z dobrych naturalnych polecam Najlepszy na swiecie!!!!!!!!!: - WELEDA krem nawilzajacy z serii Irysowej (ok. 40 zł) NAPRAWDE WARTO!!!!!(swietne opinie i na damskiej torebce i na wizaz.pl) moja opinia tez + - taniej: babedream w roosmanie - nie zatyka porow - ale nie jest tak dobrze nawilzajacy jak Weleda

Gość madzialalala
zdecydowanie l;oreal happyderm nie zatyka porów cudnie pachnie doskonale nawilza na cały dzien nie powoduje powstawania zaskórników wrecz przeciwnie dkóra jest po nim gładka jak jedwab...doslownie...jest zarąbisty kocham go i na nic go niezamienie!!!

Gość madzialalala
a ten pichtowy jest do dupy jak dla mnie mialam ten pichtowy antybakteryjny i powyskakiwały mi jakies grudki po nim na plecy sie nadał jedynie bo mi z pleców wszytskie syfki usunął a na gtwarzy zatykal pory co było u mnie na nosie widoczne....

Gość mmmmmmmmmiiii
miałam iwostin i świetnei nawilzył mi cerę po kuracji z AA HYdra Rich na pierwsze zmarszczki (AA zmarszczki wygładził, ale skóra po nim była napieta i słabo nawilzona). Iwostin ja bardzo szybko porzadnie nawilżył, zregenerował po suchości, ale niestety ma w składzie parafinum ligidum, wiec powinien zatykac. mi mojej mieszanej cery porów nie zatykał niby ale bardzo słabo się trzymał na nim makijaz czyli cos było na rzeczy, ze spływał... Za to happy derm z loreal jest super, pomigół mi gdy zrobiłam sobie krzywde Garnier czysta skóra, był zasilny dla20 kilkoletniej kobietki, nie było z nim zadnych problemów, piekny zapach... same pozytywy - oparty na glicerynie.

Gość żabcia22
dla mnie na razie najlepszy: nivea visage matujący

Gość mmmmmmmmmiiii
ja omijam wszelkie matujace kremy duzym łukiem... uwazam ze w dzien nalezy stosowac krem nawilzajacy... inaczej chyba to poglebi problemy

Gość kingakinga
tez tak mysle...i omijam kremy matujace.Uwazam ze one jeszcze bardziej pogarszaja stan cery.Pomimo ze mam cere mieszana nie uzywam kremów matujacych a nawilzające....a zeby zmatowic cere uzywam pudru:)bo i tak musze go uzywac(duzo go nie nakładam ale troche...zeby kolor cery ujednolicic.Pozdrawiam!

kremik dla dzieci firmy HIPP( rossmann),jest super,nawilza,matuje , tylko naturalne skladniki,zadnej parafiny,doskonaly pod podklad.sama natura , goroco polecam!

Gość fgggfhjmm
o własnie kosmetyki hipp ostatnio zauwazyłam i faktycznie maja dobre składniki... jednotylko "ale" sa dzieciaczki z alergiami suchoscia skóryu którympoleca sie oilatum a oparte sa własnie na duzej ilosciparafiny, tam wydaje mi sie to wskazane-mysle ze tamta parafina jest przebadana pochodzi ze zródła czystego, nie jest ropopochodna

Gość mikkkkkkkkkkkka
Mi podpasował ACNE EXPERT krem nawilż.- kojący z Dermedic.

Gość świetny
świetny jest krem matujący firmy La Roche (Effaclar)-dostępny tylko w aptekach. Nie jest tani-ok. 40 zł. Ale naprawde warto. Nawilża, skóra sie nie łuszczy, nie wałkuje sie pod makijażem (jak np Vichy Normaderm), no i przede wszystkim matuje. Ja pracuję w aptece i próbowałam praktycznie wszystkich kremów-ten jest ok. Przed Sylwkiem można sobie zrobić maskę z zielonej glinki-ale to najlepiej w piątek wieczorem, albo w sobotę rano. No i ważny jest odpowiedni podkład-najlepiej też matujący

Gość Mattuurzyyystkaa
oto te które odradzam: garnier czysta cera, rrofarm krem pichtowy ani zadne inne swinstwa ze zwykłego sklepu(chyba ze dla dzieci) sama nie znalazłam idealnego kremu...ale z iwostin jestem nawet zadowolona

Gość sttudniuwka
ja sosuje iwostin i jestem zadowolona.Nie pogarsza mojego stanu skóry...ale niestety nie pomaga przy swieceniu sie skóry

Gość bebiss
hej! ja stosuje Sebamed Żel nawilzający. Mam okropną cere- mieszaną z duzą sklonnoscią do tradziku :o ten żel stosuje sie jak krem,jest pozbawiony olejkow i emulgatorów, ma pH 5.5 czyli takie w ktorym nie mogą rozwijać sie bakterie powodujące trądzik (przynajmniej tak pisze:P). mam go od kilku dni i naraize jestem calkiem zadowolona. Fajnie nawilza i nie zatyka porow. Jedyne zastrzezenie to to, ze troche slabo matuje..ale da sie przezyc;] kosztuje okolo 29 zł do kupienia w rossmannie.

Gość Maria8888
a ja mam inny problem po kremie nivea roznych rodzajach po pasmarowaniu twarzy poce sie od razu... czym to spowodowane jest i jaki krem polecicie?

Gość gość
tym, że krem, którego używasz jest za ciężki, zawiera za dużo emolientów (a nivea to jest w ogóle szajs straszliwy); stosuj lekkie nawilżające np. Sylveco lekkie czy Fitomed nr 11 to nie będzie tego problemu