Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wujekm

Ból gardła!!!

Polecane posty

Witam. Szukałem jakiegoś forum na temat zdrowia i trafiłem na Wasze. Mam pytanie odnośnie mojej dolegliwości. Co to za choroba? Boli tylko gardło, nie ma kaszlu, gorączki, kataru, żadnego przeziębienia. Boli tylko gardło, zwłaszcza przy przełykaniu. Nie da się nic jeść. Krzywi mnie strasznie. Generalnie wogóle nie choruje i nawet nie było okazji aby mnie gdzieś zawiało. We wtorek po 17 zaczeło mi to dolegać i nie przestaje. Od wtorku schudłem z 84kb do 79kg. Przy każdym przełykaniu musze mocno zaciskać żęby i w końcu dzisiaj zaczeły mnie już one boleć. Każde przełknięcie to jedno wielkie skrzywienie twarzy. Ciężko mi się wogóle rozmawia. Co to jest? Przecież zdrowy byłem?

Gość moze angina
Ja tez ostatnio mialam taka postac bez goraczki.

Gość tak tak tak...
no to zmykaj do doktora po co masz sie meczyc ?

Fakt, idź do laryngologa, a przy okazji zastanów się, czy nie masz kłopotów gastrycznych? Niestrawność, zgaga itd.? Ból gardła, trudności z przełykaniem mogą być objawem refluksu.

właśnie czytam sobie o anginie, nigdy jej nie miałem...no nie wiem. Tylko gardło i nic poza tym ale wolałbym wszystko inne bo to bardziej męczy jak boli. Tzn. boli gardło ale jest przy tym bardzo męczące bo cały czas się męcze

ale angina to jeszcze parę innych objawów, no i nalot na migdałkach, a Ty piszesz, że tylko gardło boli Cię przy przełykaniu. Niemniej - zdrowia życzę :)

Gość moze angina
Obejrzyj swoje migdaly, masz nalot na nich?

Gość motyleczka
ja kiedys miałam cos takiego i u lekarza sie okazało że mam ropne czopy na gardle... To bylo straszne! musiałam brac antybiotyk :o kup sobie strepsils intensive, ajk nie pomoze to mykaj do laryngologa

właśnie chodzi mi o to, że mnie tylko boli gardło, zwłaszcza przy przełykaniu. Nie mam żadnych innych objawów które są opisane przy anginie. Tak jak pisałem wcześniej wolałbym wszystko inne.

Gość ewqa2
Oczywiscie, ze to moze byc angina. Taka bez temperatury jest jeszcze gorsza niz z temperatura. Organizm slabiej ja zwalcza. Mialam dwie takie,jedna po drugiej, myslalam,ze gardlo mi sie rozerwie z bolu. Nic nie moglam przelykac, nic.....Koniecznie idz do lekarza.

dodam tylko ,że psikam tantum verde, płukam rozprowadzonym w ciepłej wodzie gargariniem i do tego tabletki do ssania. Pójde do lekarza chociaż czytałem o angin ie wirusowej i bakteryjen i wg mnie to ani jedno ani drugie. Tam występują rzeczy których u mnie nie ma.