Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytoń

czy na forum zaglądają ludzie około czterdziestki ???

Polecane posty

boniu Najbardziej to się piszę na tego przystojnego kuriera :) Ale i racuchem nie pogardzę ;) Tak mnie jakoś naszło... grazza --> to ja może też spróbuję zrobić, choć jakoś nie wiem czy potrafię drożdżowe ciasto zrobić. Długo się to miesza tą łyżką?

A Franio to chyba kota tresuje :) Niech nie myśli, że mu się to uda...

smitty ciasto drożdżowe czasami piekę ale od niedawna, mieszam łyżką drewnianą dość chwilkę aż samo odchodzi od tej łyżki. To znaczy nie klei się...:) Mam nadzieję że Franio kotka nie przetresuje, a za kurierem się rozejrzę.;)

dobry Wieczór Dziewczynki. nie zapomnialem o Was jaskbym smial o kims zapomniec kto mnie tak milo przyjąl. absolutnie nie!co do kotka to jest bardzo pocieszny i nawet co bardzo mnie ucieszylo czysty.coraz pewniej sie czuje ale dużo śpi . wogole jakiś ospaly jest moze chory we środe idzie do lekarza to bedziemy w tym temacie z Gapciem mądrzejsi. 🌼:D

No Franio nareszcie jakieś wieści od Ciebie i kotka, całe szczęście że macie się dobrze, obaj(i Gapcia) ;)

oj, jak miło Was \"widzieć\" ;) Franiu, to dobrze, że idziecie do weterynarza. Zawsze to bezpiecznie, jak fachowiec obejrzy. Ale pewnie jest wszystko dobrze. boniu, ja chyba zadebiutuję tymi racuchami :) ale spróbuję je zrobić może jutro lub w sobotę na próbę . Jeśli mi nie wyjdą, to przynajmniej nie zbłaźnię sie na Wigilii :)

Franiu, ja właśnie wróciłam. Musiałam wyskoczyć do sklepu po żarełko dla mojego kocura :) Chleba może w domu nie być, ale kocie jedzonko być musi ;)

bardzo dobrze powiedziane Franiu :D A przygotowania do Świąt ja przynajmniej zacznę gdzieś koło soboty. Prezenty już są, więc połowa z głowy :) A u Was to kicia powinna z kokardką chodzić, jako najżywszy prezent ;)

no i masz Ci los... Franiu, śpisz ? Tytoniu daj znać, bo się martwimy.. Coś mi się ślimaczy internet :(

Witam znów wieczorową porą🖐️ :D O racuszkach drożdżowych przeczytałam robię takie same,zawsze wychodzą....ciasto rozrabiam robotem ręcznym i kiedy już na widełkach wychodzi mi do góry... zostawiam do wyrośnięcia... do ciasta trzeba dodać tyle mąki żeby nie było zbyt lejące ...na pewno się uda:D A tak wogóle właśnie kupiłam troche prezentów;)i małymi kroczkami ruszam w organizowanie swiąt ;)choć o nastrój jeszcze trudno...może jakby odrobina śniegu za oknem była hmmm... Pozdrawiam Was cieplutko🖐️ i dla Was 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻:D

Witam wszystkich w mroźny (przynajmniej u mnie) poranek No to na rozgrzewkę zapraszam na kawkę. Albo herbatkę jak kto woli. Semi---> fajny pomysł z tym robotem :) Kto wie czy go nie wykorzystam..

dzien dobry. mam dzis \" dzień dziecka\" - wolne od \" betonu\" . chorym chyba na grype albo i cuś inszego może lupież ? a co tak rano? Smitty Dziewczynko Cie zbudzilo?gdzie tak mrożno jest?

Myślę że nadchodzące swięta wykończą to forum;) Ciągle pustki..... Nie dajmy się!!!!!!Tylko jak to zrobić kiedy każdy wchodzi o innej godz. No ale może to tylko od tej pogody takie wrażenie:O

powoli zaczynam myśleć o dekoracjach świątecznych. No i zatrzymałam się przy choince. Myślę o czymś niekonwencjonalnym. Ale nie mam pomyśłu . Może wy?

Franiu, pytałeś co ja tak wcześnie :) Ja tak codziennie, tylko nie zawsze z rana mam chwilkę na wizytę na topiku ;) Po porannym mrozku, zrobiła się chlapa co się zowie :( Siąpi jakiś deszcz ze śniegiem, a ja mam jeszcze po południu zakupy :( grazza, a o jakie konkretnie dekoracje Ci chodzi?

myślałam,....żeby zastąpić tradycyjną choinkę.... taka ni to choinka ni to stroik....coś artystycznego. wiem że takie bajery można kupić ale wolałabym zrobiś sama

myślałam,....żeby zastąpić tradycyjną choinkę.... taka ni to choinka ni to stroik....coś artystycznego. wiem że takie bajery można kupić ale wolałabym zrobiś sama

pierniczki (z 1szkl. cukru i 1 szkl. zaparzonej kawy zrobić karmel)..... 1 kost.margarynyi 4 całe jaja- utrzeć.....dodać do tego 1 szkl.cukru......dodawać mąkę (ok.1,5 kg............i...... karmel .........do 1/2szkl.kwaśnej śmietany dodać1łyżkę amoniaku i 1 łyzkę sody oczyszczonej i wlać do ciasta......dodać przyprawę piernikową (2 paczki)....1/2 opakowania miodu sztucznego(ze słoika 350g)....... Bardzo trudno się miesza proponuję w końcowej fazie wyrabiać rękami.......i wykrawac pierniczki........

Wskoczyłam tylko na chwilkę żeby sie przywitać!!! Strasznie ostatnio mam mało czasu....a poza tym pewna znajomość internetowa (to tajemnica) zabiera mi sporo czasu...👄 Franiu nie rozchoruj się nam biedaczku, bo kto będzie brykał z kotkiem, i do nas takie świetne teksty pisał?????;) Smitty robię tez te racuchy, dam znać jakie wyszły... Grazza dzięki za przepis...uciekam papapa;)