Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelinuś*

Kolczyk w pepku

Polecane posty

Gość Ewelinuś*

Siemanko!! Ja przebiłam sobię pepek tydzien temu i powiem wam abyście nie przemywali wodą utlenioną bo to pogarsza sprawe :D ja przemywalam i zchodzila mi skurka!! ale teraz jak narazie widze ze jej nie ma bo od wczoraj przemywam dziurke rumiankiem:P:P (Polecam polecam!) Sół fiziologiczna też jest bardzo dobra a tribiotic używać tylko raz dziennie przez tydzień bo jak wiadomo to jest antybiotyk!! Jak chcecie coś wiedzieć!! Np. czy bolało przy przebiciu, gdzie robiłam czy u kosmetyczki czy w salonie piercingu..Jak to jest z kolczykiem jakie są za i przeciw!! To piszcie śamiało napewno odpisze!!

Gość iz-ek
Kochana, ja nie przekłułam sobie i nie zrobię tego bo to prowadzi do raka skory. Rozmawiałam z lekarzem, ogładałam w telewizji. po co tak ryzykowac i jeszce o wszystko sie zahacza. Ale to wasz wybór. Owszem fajnie wyglada jak jest odpowiednio dobrany no i jak brzuszek jest nienaganny. pozdrawiam.

Gość odradzammmm
iz-ek -> co ty bredzisz? :D Mam 6 kolczyków w uszach( w tym jeden w chrzastce),kolczyk w pepku,w brwi,i brodzie i jezyku i jakos zyje:P

Gość Ewelinuś*
hehe;d to bardzo dużo masz tych kolczyków i jak się zagoiły??

Gość odradzammmm
całkiem nieźle powiem szczerze,w nosie sie tylko papralo ale juz ok

Gość Ewelinuś*
Achi.. a w pepku jak się goiło?? bo mi wlaśnie zchodziła ta skurka ale ja jescze nic nie moge powiedziec bo mam go tylko tydzien!!! :P:P

Gość odradzammmm
w pepku tez ok ale odradzam spirytus i wode utleniona bo to tylko pogarsza. spirytusem mozna przemyc raz w tyg ale nie czesciej.

Gość Ewelinuś*
niom to ja wlasnie przemywalam woda utleniona dzien w dzien i zrobilo sie takie brzydkie ale zaczelam rumiankiem i jest gites!! :):) narazie... oczywiście

Gość Natt
a czy to boli?? widzą mi się kolczyki w pempku i chciałabym mieć

Gość Ewelinuś*
Odpowiadam Nat:: - Hejka słuchaj Nat to nie boli!! Powiem szczeże wiekszy strach niż ból:P z tego wszystkiego najbardziej bolą szczypce, ale da się wytrzymać! Ukłucia prawie wogóle nie czuć bo ten ból biorą na siebię te szczype...:) no nie powiem, że wcale nie boli..bo boli!! Ale to tylko dosłownie 10 sekund i masz wymarzonego kolczyka:P:P Kosmetyczka albo ktoś ze studia percingu nakleja ci plaster i musiz go nosić do końca tego dnia co przebijałaś pepuś i wszystko...po sprawie!! Ja osobiście przebijałam pepek u kosmetyczki...i to nie jest tak jak niektorzy piszą, że kosmetyczki nie umieją robić..no może niektóre...teraz wypisze wszystkie za i przeciw...:::: 1.Strzał z pistoletu... Niestety wciąż można spotkać salony kosmetyczne, które reklamują się jako zakłady, w których można wykonać kolczykowanie ciała pistoletem. Poniższe zdjęcia pokazują jak się to może skończyć... Przede wszystkim zacznijmy od faktu, iż jest to zabieg nie higieniczny! Ponieważ pistoletu nie można wysterylizować. Kolczyki używane w pistoletach mają zbyt krótką długość, która uniemożliwia stosowanie ich do innych części ciała niż płatek uch - co też nie jest regułą. Zasada działania pistoletów lub innych aparatów do przekłuwania ciała jest jedna: Kolczyk z siłą rozrywa skórę tępym zakończeniem co prowadzi do mocnego opuchnięcia przekłutego miejsca. Dodatkowo przy mocno spuchniętym miejscu przekłucia, ostra zatyczka kolczyka zaczyna się wrzynać i rozcinać ciało. Wszystko to prowadzi do poważnych powikłań i sprzyja powstawaniu blizn. PAMIĘTAJ - ŻADEN PROFESJONALISTA NIE UŻYWA DO KOLCZYKOWANIA PISTOLETU!!! -------------------------------------------------------------------------------- 2. Zaciskanie szczypiec... PAMIĘTAJ jeżeli podczas kolczykowania poczujesz silny ból gdy przekłuwacz złapie fałd skóry szczypcami poproś o przerwanie zabiegu ponieważ nie masz do czynienia z profesjonalistą!!! Na zdjęciu widzimy pępek dziewczyny, który został przekłuty na kursie kolczykowania ciała przez chirurga, który twierdzi ze zaciskanie szczypiec nie zostawia po sobie śladów!!! Ślady oraz strupki na pępku po tym okrutnym zabiegu utrzymywały się około 3 tygodni!!! Kolejny raz potwierdza się reguła, że tytuł doktora czy certyfikat na ścianie nie powinien wzbudzać naszego całkowitego zaufania do tej osoby. Tylko umiejętność i profesjonalizm osoby przekłuwającej daje pełną satysfakcję. Jeśli chcesz zobaczyć jak rozpoznać profesjonalne studio kolczykowania i czy osoba pracująca w nim jest profesjonalistą zapraszamy do działu - jak rozpoznać profesjonalne studio kolczykowania. -------------------------------------------------------------------------------- 3.Kolczykowanie w domu... Wiele osób wychodzi z założenia, że kolczykowanie ciała to nic takiego i nie ma sensu płacić w studiu kolczykowania za coś co może zrobić Ci kolega lub koleżanka... Mamy nadzieję, że poniższe zdjęcia pomogą Państwu zrozumieć, że kolczykowanie ciała w domu przez amatora nie jest najlepszym pomysłem! Na zdjęciach możemy zauważyć przekłucie łuku brwiowego na odległość 16mm!!! i założeniu kolczyka o długości 10mm. Pomijając fakt, iż brew zazwyczaj przekłuwa się na odległość 10mm, kolczyk został założony bez wcześniejszego wysterylizowania z uwagi na brak odpowiedniego sprzętu do sterylizacji. Ten -spinacz- został założony w domu, przez osobę nie posiadającą odpowiedniej wiedzy ani sprzętu. Osoba na zdjęciu może mówić o bardzo dużym szczęściu, że przekłucie nie spowodowało większych powikłań poza śladem odciśniętych stoków... Poniższe zdjęcia opisują podobną sytuację jednak tym razem chodzi o język. Złożenie za krótkiego kolczyka spowodowało pochłanianie go przez rosnącą opuchliznę. W tym przypadku jest to bardzo niebezpieczne ponieważ język, który bardzo szybko się regeneruje może spowodować zarośnięcie się dolnej dziurki a co za tym idzie uwięzienie kolczyka w języku. Oczywiście w obydwu przypadkach, aby zmniejszyć koszta domowej usługi została założona biżuteria wykonana ze stali chirurgicznej. Przypominamy, że według ustawy Nickel Directive obowiązującej w krajach Unii Europejskiej na świeżo przekłute miejsce powinno się zakładać kolczyki wykonane z tytanu. PIELĘGNACJA PEPUSZKA:):) Zalecenia ogólne podczas gojenia::: 1. Dbaj o higienę przekłutego miejsca. 2. Podczas gojenia nigdy nie wyciągaj kolczyka. 3. Oczyszczaj miejsce przekłucia rano, jeśli to możliwe w południe oraz wieczorem. 4. W obrębie przekłutego miejsca noś czyste, wygodne ubranie, które nie będzie uciskało kolczyka. 5. Podczas gojenia się miejsca przekłucia korzystaj z kąpieli pod prysznicem. 6. Unikaj kąpieli w stawach, jeziorach, rzekach a w szczególności basenach publicznych z uwagi na ryzyko infekcji. 7. W okresie gojenia zadbaj o dietę i witaminy. Jeśli to możliwe staraj się dobrze wysypiać. 8. Pamiętaj zdrowszy twój styl życia będzie bardzo pozytywnie wpływać na proces gojenia się przekłutego miejsca. 9. Aby nie zgubić kuleczki lub całego kolczyka, sprawdzaj co jakiś czas dokręcenie kulek Zalecenia przy gojeniu do poszczególnych miejsc: Pępek: Pamiętaj, aby nie zakładać ubrań, które mogły by podrażniać lub uciskać kolczyk. W szczególności nie zakładaj pasków z dużymi klamrami, które mogą zahaczać o kolczyk. Przeczytaj to uważnie i ostanów na zrobienie tego kolczyka:):) Ja też tak zrobiłam:D

Gość Ewelinuś*
as dokręcenie kulek. ZALECENIA PRZY GOJENIU SIE POSZCZEGÓLNYCH MIEJSC: :):) Pępek: Pamiętaj, aby nie zakładać ubrań, które mogły by podrażniać lub uciskać kolczyk. W szczególności nie zakładaj pasków z dużymi klamrami, które mogą zahaczać o kolczyk

Gość Ewelinuś*
Wiesz FIOLETOWO LILIOWA ja znam taki przypadek gdzie dziewczyna po urodzeniu dziecka wlozylla jeszcze raz tego kolczyka takze nie ma co się bać jak chce się pięknie wyglądać... trzeba być ryzyk-fizyk :):):) Pozrawiam!!

Fuj.. wiesz, bo moja mama pracuje na noworodkach. Tzn wiecie o co mi chodzi ;) jest pielęgniarką.. No i kiedyś miała pacjentkę z.. niezbyt ciekawym brzuszkiem. Ta dziurka jej się ROZLAZŁA. Więc lepiej uważajcie i dbajcie o to bardzo bardzo

Gość Ewelinuś*
Wiesz może i tak ale jak dba się o higienę tego...to nic się później nie stanie.. nie każdemu podoba się kolczyk tak jak np. Tobie :):) Ale powiem wam, że chłopakom się bardzo podoba:D "Ja to Wiem"

Hm.. we mnie chłopakom podobają się inne rzeczy :) mam całkiem inny styl .. kolczyki tylko w uszach, najwyżej w brwi, ale to i tak musiałabym się mocno zastanowić.

Gość Ewelinuś*
Ja na waszym miejscu bym się nie logowała na to coś powyżej ...:::Sorki:::...:):)

aha juz zobaczyłam w innym poscie ze \"nieskonczone 15 \" Moze weźniesz sie so nauki ? tego co robisz teraz mozesz załowac do konca życia bo wątpie ze jestes na tyle dojrzała emocjonalnie by rozumiec pewne rzeczy :P pomyslałąs kiedys o tym co bedzie jak ci sie kolczyc znudzi ? zostanie ci ta brzydka dziura na całe życie ,a to raczej nie wygląda estetycznie

Martinella, dziura nie musi zostac.. wszystko zależy od tego, jak szybko u danego człowieka zarasta się tkanka łączna- moja koleżanka już w dwie godziny po wyjęciu kolczyka (była w czwartym mc-u ciąży i brzuch zaczął jej gwałtownie rosnąć - nie było wyjścia) w miejscu dziurki zrobiła się już cienka błonka, a w dwa dni potem miała już tylko dwie kropki. Znam też przypadki w których rana zarastała się nawet kilka tygodni. Nie ma określonej reguły, podaje się tylko orientacyjnie ile powinno się co goić. A co do przemywania -> pępek przemywa się jedynie solą fizjologiczną lub roztworem rumianku.Woda utleniona jest surowo zabronoona! Kto ci przebijał pępek, gdzie, i kazał Ci przemywać wodą utleniona??

Gość Ewelinuś*
waniliowy_budyn : Słuchaj , a może ktośnie wchodzi na takie strony i woli sobie przeczytać tutaj:P może ty nie ale ktoś tak dlatego prosze was nie wtracajcie się... w to co nie trzeba :P a te topiki co sa pod moim nickiem to nie ja zakladalam tylko jakis przychlast sorry:P

Na forum internetowym każdy może wyrazić swoją opinię, co notabene robię. I ty bynajmniej nie będziesz mi mówić w którym temacie mogę się wypowiedzieć, a w którym nie.

do waniliowy budyn-----.> no niewiem ja miałam przebita dziurkę w pępku u kosmetyczki która wzieła mi za mało skóry i po 4 miesiącach przebiłam sobie jeszcze raz w innym miejscu.... stara dziurka została nadal co prawda mało widoczna ale mnie bardzo denerwuje.... mam ją juz 3 lata i jakos sie nie pomniejszyła ani nie zrosła , nawet dziurki w uszach nidy nie przestana byc niewidoczne ( oczywiscie chyba ze zrobimy dziurkę i nie włożymy kolczyka) tak wiec nie racze takim smarkaczom przebijac pępka

Gość Ewelinuś*
Nie słuchajcie tych co są przeciw!! Chcesz mieć kolczyka to go sobie poprostu zrob!! ludzie sie nie znają kto tu odrazu mylsli o ciaży?? chyba nikt a jezeli ktos o niej mysli to naprawde niech sobie narazie nie robi !! :):)

Gość Cyśka
O ja cie krece. TWidac, ze dziewczyna przezywa młodziencza fascynacje. Ze mozna na pytanie "czy bolało?" odpowiedziec wypracowaniem to sie nie spodziewalam...

Czasem jednak warto jest posłuchać tych, co są przeciw! I gratuluję twoim rodzicom, że pozwolili Ci na taki zabieg.. a swoją drogą.. przekłuj sobie jeszcze cipkę, będzie ciekawiej :)

Gość Ewelinuś*
nie dzieki nie chcę sobie jej przekluc no ale widze, ze ciebie to interesuje to mozesz zrobic sobie taki zabieg.. pozdro :D:D