Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzinki synka

czy widziałyście kiedyś niebieski lukier do ciasta

Polecane posty

Gość urodzinki synka

ja tak to jakiej firmy i gdzie mozna taki kupić. chciałabym zrobic niebieski tort na 2 urodziny mojemu synkowi,dzięki za pomoc

Gość kurdeczko
masz racje, najlpiej synka juz od najwczesniejszych urodzinek przyzwyczajac do cukru i chemikaliow :D widzialam niebieski lukier, niebieskie lody, ale nie wzielabym takiego badziewia do ust - dosc chemikaliow i badziewia musiamy jesc na codzien nie majac nad tym kontroli ... w kazdym razie do rzeczy: nie wiem, jaka firma takie cudenka robi, widzialam tylko gotowce.

Gość niebiessska
Zdobądź barwnik spożywczy niebieski i dodaj odrobinę do białej polewy do ciast -gotowej. Ew. dodaj żółtego i zielonego barwnika -też wyjdzie niebieski. Sok z jagód zabarwi na fioletowo - nie mam więcej pomysłów. Nie wiem gdzie kupić te barwniki ale poszukaj. Niebieski lukier widziałam - na tortach dla dzieci w stanach. Pozdrawiam.

Gość do kurdusia
Rozumiem, że innych chemicznie lepszanch produktów też nie jesz? Lodów, wędlin, pieczywa, serów, napojów i soków z pudełek, owoców egzotycznych i warzyw z krajowego gruntu itp itd - toż to sama chemia!! A do tego syntetyczne leki - a pfe toż to też chemia!! Najlepsze korzonki, kora i warzywa ze swojej ekologicznej działki, mięso zwierzątek z własnego obejścia karmionych trawą....

Gość kurdeczko
do przedmowcy - no chyba wlasnie nie doczytalas do konca mojego wpisu :D badz nie rozumiesz prostej roznicy pomiedzy chemia, nad ktorej obecnoscia w zywnosci NIE MAMY kontroli, a nad ktora MAMY :P

Gość glupiacipka
z niebieskiego i żółtego wyjdzie zielony, ale z zielonego i żółtego nie wyjdzie niebieski

Gość Jasne. .
:D

Gość Z zielonego i zolteqo
To pomaranczowy wychodzi.

Na allegro też dostaniesz taki plastyczny ale są droższe niż w tortowni. A tu masz inne rodzaju lukru: http://allegro.pl/item626064922_gotowy_lukier_w_tubie_czekoladowy_704_254.html W netto ostatnio wpadł mi w oczy lukier z SCHWARTAU - był żółty,zielony,różowy może i niebieski -nie pamiętam. Lub zrobić tak jak dziewczyny wcześniej radziły -zrobić biały lukier i potem dodać barwnik niebieski.

Gość kakaw
Obecnie wszystkie kolory lukru i barwniki spożywcze są w Intermarche cieszę się bo też potrzebowałam niebieskiego lukru dla córeczki wymyśliła sobie tort z Arielką na 8 urodziny :-) a tam niespodzianka nawet fioletowy oczywiście + wszystkie kolory podstawowe

Gość gość
Nie tylko niebieski. Prowadzę od jakiegoś czasu własną cukiernię i sama robie torty na zamówienie. Mam u siebie pełną gamę barwników spożywczych które zamawiam w sklepie http://www.all4cakes.pl/ . dzieki nim jestem w stanie zrobić każdy tort jaki klient tylko sobie życzy.