Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brrrrrrrrrrr

Zgubienie dowodu osobistego. Co w takim razie trzeba zrobić??

Polecane posty

Gość brrrrrrrrrrr

Zgubiłam portfel (w piątek) a w nim był dowód. Nie wiem dokładnie jak i szczerze mówiąc wydaje mi się to nieprawdopodobne. A tej zgubie zorientowałam się dziś potrzebując portfel, jednak nigdzie go nie mogę znaleść. nie wiem co się mogło stać. Jest jedna możliwość która wydaje się mi być najbardziej prawdopodobna, mianowicie możliwe z zostawiłam go w pracy. Nie jest możliwe raczej aby mi go ktoś ukradł gdyż wychodząc z pracy naprzeciwko miąłam sachomochód, a akurat wokół nie było ludzi, więc kwestia kradzieży jest nikła. No nic. Co się powinno zrobić kiedy zagubi się dokumenty zgłosić na policje czu w Urzędzie Miasta??

moze najpierw sprawdz w pracy czy go tam nie zostawilas;/ bo okazuje sie ze ludzie przychodza i zglaszaja kradziez a pozniej znajduja dowod (ostatnio bylam swiadkiem takiej sytuacji w urzedzie, kobita zrobila afere ze zgubila i az miesiac musi czekac na nowy a za chwile przyszla i powiedziala ze znalazla dowod w torebce :O ) Jak nie znajdziesz to idziesz do urzedu i zglaszasz, na pewno cos tam zaplacisz ale musisz to zglosic.

Gość jak najszybciej zgłoś na polic
ji, bo ktoś jako ty może niezłego bigosu narobić. Wziąć kredyt na przykład, który ty będziesz spłacać, alo zostawić na miejscu jakiegoś przestępstwa. To tylko niektóre opcje, ale mówię poważnie - jak najszybciej to zgłoś. Im szybciej tym lepiej dla ciebie i weź od nich potwietrdzenie z datą, że zgłosiłaś zaginięcie

Gość jkhkh
Jak mi ukradli torebke to bylam tylko na policji to zglosic.

Gość Mirind
Jeżeli go nie znajdziesz to musisz to zgłosić na policję i to jak najszybciej.

Gość jaktotak*
W Urzędzie nic nie płacisz, a właściwie płacisz ale to standardowo za wyrobienie nowego dowodu. Musisz po prostu złożyć drugi wniosek, zdjęcia i zrobią Ci nowy dowód. Nie wiem też jak to jest z Policją, czy przypadkiem nie trzeba tego zgłosić, żeby zapobiec ewentualnym próbom łamania prawa na Twoje "konto".

Gość musisz
zgłosic na policje i przyniec zaświadczewnie z policji do urzędu ze zgubiłes dowod. Wtedy masz wyrabiamny dowod szybciej a nie w miesiac jak jest przy normalnej procedurze. Oplata chyba nie jest wyzsza ale pewna nie jestem

Gość jaktotak*
Opłata na pewno nie jest wyższa ;)

Gość badu
dziewczyno nie chce cie straszyć ,ale ja bym wolala całą wypłate zgubić niż dowód!!!jak się dostanie w niepowolane ręce ,jakigoś cwaniaczka MASZ PRZERYPANE!!!co z tego ,ze zgłosisz!istnieje milon jakiś skoków czy wypozyczalni nawet mieszkania wynajmują na dowód,jeżdzą na gape potem pokazują twój dowód ,jak to babka,takie zycie ,ze nikt się dokładnie na zdjęcie nie patrzy,moze ci go kto uczciwy pryniesie ale mówie ci wtedy 100 mu daj bo masakra

Gość badu
raz był program''rozmowy w toku'' o goście któremu ukradziono dowód, złodziej poslugiwal się właśnie jego!!!ten facet przezył koszmar,zgłaszał 100 razy na policji a i tak dostawał wezwania z całej polski do prokuratury,prace przez to stracił facet miał wyjatkowego pecha ,ze ten dowód znalazl się w rekach wyjatkowego sk.... takze lepiej tego nie lekcewaz

Gość to był
i co znalazłaś??

Gość jnkj
mi ukradziono torebke jeszcze ze starym papierkowym dowodem w 2002 roku i zglosilam na policje tylko i przez ponad rok bylam bez dokumentow i nigdzie oprocz policji nie zglaszalam jak w koncu poszlam wyrobic nowy dowod to pani w okienku sie troche zdziwila ze tyle zwlekalam ale obylo sie bes problemow i dodatkowych oplat nik sie nigdy pode mnie nie podszywal ale moze to kwestie szczescia