Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nefrytowy_Drab

Ujmę rzecz elegancko j...ać demokrację.

Polecane posty

W Krakowie - ludzie dostali amoku i zagłosowali na faceta, który nie zrobił NIC. No, może oprócz rozkopania miasta, ale rozkopać to i ja potrafię. W moim rodzinnym mieście, burmistrzem został urzędniczyna z peezelu. Popierany przez kandydatkę na burmistrza, z PiS, która odpadła w piewszej turze. Jej kompetencje - zerowe. Miasto opuściła dobre dziesięć lat temu. Już k...a (że pojadę Majchrowskim, obecnym preziem Krakowa) ja miałbym większe doświadczenie - ostatecznie parę razy grałem w SimCity. W jednym i drugim mieście katastrofy nie będzie. Ale nie będzie też rozwoju, zmian, ulepszania ulic, szukania inwestorów. Cuhjoza (korekto - nie poprawiaj!).

;) A w Wawie tak sie przestraszyli Marcinkiewicza że wybrali kandydateke parti , która zafundowała warszawie tunel czterokrotnie przepłacony. Nie wiem czy będą zmiany. Ale będzie ciekawie i w rytm walca. :D

Gość ćwierć mrówki
Chłopaki czy Wy nie rozumiecie że te wybory były referendum za czy przeciw obecnej koalicji trzęsącej tym krajem? W tym momencie każdy nawet Kononowicz który wygadywałby przeciw Kaczkom miałby szanse zostać preziem byłej czy obecnej stolycy. To zbiorowy instynkt samozachowawczy który każe ludziom działać nieraz wbrew logice byle na złość tym szkodnikom którzy rozwalają ten kraj od ponad roku.

{ To zbiorowy instynkt samozachowawczy który każe ludziom działać nieraz wbrew logice byle na złość tym szkodnikom którzy rozwalają ten kraj od ponad roku. } No to teraz będą rozwalac inni. Co za róznica. Ja osobiście nie widze. :o

Gość porządki po SLD
nie są popularne w Warszawie. Najechało wiele mlodych ludzi pokupowali mieszkania, zameldowali sie i nie maja pojecia o przekrętach poprzednich ekip. Oni głównie głosowali na pania Hanie. Przecież to nie jest posada guwernantki tylko gospodarz stolicy. Baba miala już posadę prezesa NBP, zostawila ja przed upływem kadencji i poszła na lepszą do Anglii. To jest dopiero klasa.

Gość normalnie
ty chyba nie wiesz co mówisz. Uważasz że małomiasteczkowy Kazio byłby lepszy jako kukiełka w reku prezia? Osobiście wolę juz Hankę, a Kazio niech sobie rządzi w Gorzowie

Gość do normalnie
wiem co mowię Jarek nie jest głupi, dotacje Unijne ominą Warszawę i zapowiada sie paraliż nowych inwestycji. Tak to jest jak nuworysze z PO dorwą sie do władzy.Może to i lepiej cholota przyjezdna przeniesie sie do Łodzi a tu będzie luźniej.

Gość o ile mnie pamięć nie myli
to tunel wzdłuż wisły "zafundował" nam ówczesny prezydent Lech K a nie Hania...

Gość normalnie
pozwolisz, że będę mieć inne zdanie na temat Jarka?

Gość no to cię pamięć
myli. Był to Piskorski Paweł, który zostal wyslany przez platformersów do Brukseli na eurodeputowanego jak zaczęło mu sie robić gorąco koło tyłka.

Gość Berenisee
Nefrytowy_Drab , Myrevin --------> niestety zwolennicy PiS-u musicie sie obejść smakiem, Majchrowski wygrał bo ludzie wybrali mniejsze zło- wybrali stare wiadome niz nowe z PiS, a jeżeli chodzi o panią Waltz, no to sondaze jednak sie nie myliły, a pozatym wiekszość chce prezydenta Warszawy który ma własne zdanie, a nie jest kukiełką ekipy rzadzącej:P

Gość obśmialam się

Gość niektórych nic tak bardzo nie
boli jak porażka....

Gość zanosi się na mgłę
SimCity wcale nie jest łatwe, zawsze kończe na debecie społecznym i nie mam za co rozwinąć miasta, więc wnoszę, że może być podobnie :-0

Gość salicia
jakie własne zdanie - ludzie! Wielka Hania będzie robiła co jej każe partia

Gość zanosi się na mgłę
SimCity wcale nie jest łatwe, zawsze kończe na debecie społecznym i nie mam za co rozwinąć miasta, więc wnoszę, że może być podobnie :-0

Gość obśmialam się
jak norka Walcowa własne zdanie, chyba co do dlugosci spodnicy, a i to miala doradcow, którzy ubrali babsko w różowy plaszczyk jak starala sie o prezydenturę. Ona będzie broniła ukladu ktory przejął tereny warszawskie, zaklady pracy i inne dobra. Jedyna nadzieja, ze Jarek nie jest w ciemie bity i wzmocni kontrole tych hhhhewelacyjnych interesów starej maglarki.

Gość Hanka jest jedną z niewielu
polityków, którzy w zeznaniach podatkowych dostępnych na stronach internetowych podała, że ma kupę kasy. Jak pamiętam zeznania innych, to każdy miał maleńkie mieszkanko i z 5 tys złotych na koncie... Koń by sie uśmiał...

ćwierć mrówki: może w Warszawie, ale warsiawa jest zawsze inna. W innych dużych miastach to już tak nie działało - a w małych, takich jak moje rodzinne miasteczko działały zwykle lokalne komitety. Tyle, że nagle się okazało, że ludzie wolą jakiegoś urzędasa z UM i desant z PiS niż faceta, który naprawdę coś zrobił. I to jest cholernie nieprzyjemne, zwykła cuhjnia. A Kraków to już zupełna porażka.

Gość poni głonkiewicz
wypiełdoli palmę z łonda degola i zmajstłuje ścianę płaczu

Gość śmiać mi się z was chce....
?:o Już wszędzie sa bandy nieudaczników, które za każdym rogiem weszą spisek:o Może i były przekręty- to wiemy na 100%. Tylko co z tego? W pisiuarze tez sa przekrety, jest absolutny brak pomysłu na cokolwiek. Kaczyński jak był prezydentem Warszawy, to żeby nie stracić poparcia, nic nie robił:o Tylko gadał:o Rozwijały się już dużo szybciej niż Warszawa Wrocław, Kraków... No bo on jest przeciez czysty- zero przetargów, zero inwestycji, ciagnie przez 5 lat tę samą linijeczkę metra- ale czad...:o Ludzie! Obudźcie się!!! Dajecie się manewrować "profesorowi", który ani be ani me, nie wie, co można robić, jeżeli chodzi o gospodarke i wiele innych dziedzin, a innych,m ądrzejszych nie chce słuchać, bo przecież mądrzejszych nie ma!:o Nie potrafi mówić nie tylko po polsku, ale i w żadnym obcym języku, nie potrafi nawiązać kontaktu z nikim, potrafi tylko pyskować, robić wrogów i obrażać się. A nie na tym polega polityka... Za granicą się z nas śmieją. Kiedy byłam ostatnio we Francji ludzie wypytywali się mnie, jak tam nasi bliźnięta i deja vu:O To jest wstyd przed całym światem, nawet przed żabojadami- awanturnikami:o A co wam przeszkadza Hanna G.-W.????? To jest jedyny polityk, którego od dobrych 7 lat widuję w Warszawie regularnie, jak sobie chodzi na piechotę po powiślu. Pewnie pracuje na UW i chodzi do BUWu. Nie zadziera nos, ma z Warzsawą naprawdę coś wspólnego, nie siedzi za biurkiem i nie jeździ opancerzoną limuzyną. Ma normalnego męża, kasę, więc już na pewno nie ma potrzeby nachapać się, jest bardzo mądrą i wykształconą kobieta, pracowaitą., która osiągneła sukces i nie takimi instytucjami jak rada miasta zarządzała. Co was tak boli? Że to kobieta? Że mądra? Że ma wszystko?:o Bo ja tego nie rozumiem... Co jest w niej takiego złego?:o Że nie udaje tak jak Kazik???:o Wytwór marnego PRu. Przeciez on jeszcze jako wiceminister edukacji nawoływał, ze wychowanie seksualne w gimnazjach to jest skanadal, niemoralne itd.:O A teraz niby taki luzak, nie? Yes, yes, yes:O Zwołuje reporterów, żeby pokazać, że limuzyne zaparkował nie przed drzwiami gabinetu ale 100 metrów dalej i na "piechotę" udaje się do pracy:O Zenada... Trzeba byc wyjątkowo bezmózgim, zeby się nabierać na takie chwyciki:o A że SLD nakradło- wiadomo... Nie od dziś wiadomo, że nie każdemu wystarcza łażenie w starych butach i życie u mamusi z kotem:o Ale właśnie dlatego polityką powinni się zajmowac albo ludzie bardzo moralni, ale nie głupi i oderwani od rzeczywistości, którzy wszędzie węszą spisek i uważają, ze szczytem marzeń każdego jest rozbić szara sieć i dostać 700zł zasiłu:o, albo ludzie którzy są już znani, mają reputację, wykształcenie, cos sobą reprezentują, mają juz dom, mieszkanie, samochód, rodzinę, sa jakoś ustawieni, a co najważniejsze sa znani i ważną wartością jest dla nich dobre imię. Wtedy nie bedzie podejrzanych koalicji z Lepperami i nnymi oszołomami, nie będzie złodziejstwa, małych łapówek i przekrętów.

Gość hahhahahhhhhhhhhhhh
tak psioczycie na ten tunel... MOże i był drogi, trzerba byo to lepiej sprawdzić, nie ufac Pioskorzowi, kontrolowac go... A was nigdy nikt nie zawiódł?:O Ale przynajmniej mamy w ogóle jakiś tunel, bo z tego coe iwiem, co to kaczor NIC nie wybudował, NIC NICCCCCCCCCCCCCCCCCC :D Tak samo,. jak teraz nic nie robi, tylko niczym schizofrenik siedzi, pierdzi w stołek i obmysla spiskowa teorie dziejów:o

Gość do śmiać mi sie z was chce
No Francuz się z Ciebie śmiał, a wie on gdzie leży ta Polaska? Mama do czynienia z tymi zagranicznikami od 20 lat i jak nie pokażesz im gdzie ich miejsce to Ci wejdą na głowę bo tak im wygodnie.Co do języków obcych to trzeba jeszcze mieć coś do powiedzenia w tym języku i to sensownego. Najlepiej posłuchaj ich jak sie upija dowiesz sie ciekawych rzeczy o swoim wyksztalceniu i ich atencji do Ciebie. Wiara w opinię Zachodu jest idiotyzmem, oni wierza tylko w kasę, lub w prywatne datki - oczywiście jeżeli odpisza sobie od podatku. Zeby odnowić mieszkanie trzeba najpierw posprzątać z szumowin i złodzieji publicznych pieniedzy, mam nadzieję ze to sie Jarkowi uda.