Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama bez doświadczenia

Mamy nowo-narodzonych dzieci!!!

Polecane posty

Mam pytanie do mam dzieciaczków w przedziale 2tygodnie-pół roku. Co ile karmicie swoje pociechy? I czy w nocy przez sen jest zdrowo karmić malucha?

żadna mama nie karmi swojego dziecka? :)

Gość Odpowiedź
Przerwy między karmieniami wyznacza noworodek " żądaniem" nakarmienia go (karmienie na żądanie ). Liczba karmień w wyniku "żądania" dziecka może dojść do kilkunastu w ciągu doby. Najczęściej trwa to około 10 dni po czym stopniowo obniża się i w wyniku samoregulacji ze strony dziecka ustala się na poziomie około 8 karmień z zachowaniem 4 - 5 godzinnej przerwy nocnej. Dziecko domagające się krzykiem nakarmienia powinno mieć spełnione to żądanie. Jeżeli pozwala się mu krzyczeć, czekając na określony z góry czas karmienia , dziecko zmęczone krzykiem może nie chcieć ssać, względnie po krótkim ssaniu może wymiotować. jak wskazują doświadczenia, niemowlę dopomina się o karmienie nie częściej niż co 2-3 godziny.

Gość Odpowiedź
Ja osobiście karmię tak co 3-4h. Wtedy dziecko daje znać, że jest głodne:)

Gość szczęśliwa jesteś
moja domaga się co 45 min

Gość Axaa
Nocne karmienie jest bardzo ważne dla malucha, w nocy mleko jest bardziej tłuste i dziecko wtedy przybiera na wadze.

Gość mama kacperka duszka
A mój synuś ma 3 tygodnie.W nocy karmię go jak się obudzi,czyli co ok 3 godziny.W dzień to jak mu sie zamarzy.Jak spi to co ok 2 godziny.Ale ostatnio dużo marudzi,i chętny byłby ssać cycka chyba cały czas:)