Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chłopca

potówki

Polecane posty

Gość mama chłopca

mój 3 miesięczny synek śpi tylko na brzuszku a co za tym idzie na policzkach..każdego dnia robią mu się potówki na buzi, czasami nawet nie zdążą zniknąć do następnego spania i zlewają się w większe plamki i zaczerwienia; nie mam już pojęcia jak temu zaradzić, staram się, żeby miał chłodno w sypialni, prześcieradło zmieniam co drugi dzień, piorę je oczywiście też w specjalnym proszku dla dzieci, buzię cały czas smaruję kremem bambino albo bephantenem, nic nie pomaga.. może doświadczone mamy pomogą mi się z tym uporać? dziękuję za porady:)

Gość mama chłopca
i żadna z pań mi nie pomoże?

Gość maliszenka
Witaj! A czy ty jak masz pryszcze smarujesz je jeszcze tłustymi kremami lub masciami? Masc bepanten jest na odpażenia, a nie na potówki. Mam 6 miesiecznego syna. W lato miał dużo potówek, bo też się bardzo poci. Połozna kazała mi kazdą potówke oddzielnie przemywać 70% spirytusem. W żadnym razie nie wyciskać! One same pękają po kilku razach. Jak syn się poci, nie smaruj go kremami tylko raczej stosuj puder. Puder wchłania pot dzieki czemu pot nie wchłania sie do skóry. Ale musisz wiedzieć, że puder jak kazdy kosmetyk ingeruje w skóre i skóra nie potrafi oddychać. Dlatego najlepiej używać jak najmniej takich kosmetyków. Przemywaj tylko te potówki spirytusem. Poza tym jesli dziecko się tak poci to lzej go ubieraj do spania. I pomieszczenie w którym dzieckop spi tez powinno byc chłodniejsze.Pamietaj, że niemowlak ma podwyzszona temperaturę ciała, więc nie potrzebuje być tak ciepło ubrany jak Ty. POZDRAWIAM

Polecam super krem na potówki! Jest rewelacyjny. Nakładam go jednorazowymi gazikami dwa razy dziennie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.