Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapusta z grzybami

jak sie robi kapuste z grzybami??

Polecane posty

Gość kapusta z grzybami

hej, kapuste ugotuje do miekkosci.a grzyby mam takie w solonej zalewie w sloiku juz pokrojone.chce je dodac do tej kapusty tylko niewiem co z nimi zrobic. czy trzeba te grzyby jakos gotowac i kiedy dodac je do kapusty?pozdrawiam i poprosze o odpowiedzi. 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapusta z grzybami
kapuse kiszona znaczy sie help

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapusta z grzybami
nikt mi nie pomoze. :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olgaaaaa
ja gotuję kapuchę, oczywiście z przyprawami, duszę równocześnie pieczarki na cebuli i dodaję, a grzyby daje suszone( trzeba je zalać najpierw gorącą wodą, pokroić i później dodać do kapusty). Pieczarek daje duuuuużzzzo , jak robię na święta to na 2kg kapusty 1kg pieczarek lub nawet więcej i paczkę suszonych grzybów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olgaaaaa
ale nie kupowałam takich w zalewie więc nie wiem jak ci pomóc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapusta z grzybami
ja mam z zalewy. co z takimi zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kapucha musi być już miękka - grzyby masz już też gotowe, więc sprawa prosta.Wrzucasz grzyby prosto ze słoika do tej kapuchy. Osobno na pateni przyrumieniasz cebulkę pokrojoną w półkrążki, możesz zrobic zasmażkę, jeśli lubisz. Doprawić potrawę pieprzem ( ja osobiście preferuję ziołowy). Wszehno!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olgaaaaa
ale też bym je podsmażyła na cebulce- nie zaszkodzi i dodaj do kapusty jak już trochę zmięknie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapusta z grzybami
czyli grzyby na koniec gotowania kapusty. czy moze wzucic chwile przed zeby sie troche pogotowaly tez z ta kapusta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olgaaaaa
tak żeby się chwilę pogotowały z kapustą, kapusta musi przejść ich zapachem- tak myslę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja to robię tak :)) gotuję kapuchę do miekkosci :)) odcedzam i kroję bo czasem jest kiepsko poszatkowana . w osobnym garczku gotuję grzybki . Potem je odcedzam i mielę przez maszynkę < na duzych oczkach> łaczę z kapustką , dodaje sól , p[ieprz i tluszcz czyli < skwareczki z cebulką > bez tluszczu farsz bedzie jałowy :(( dopiero skwareczki podkreslają jego smak :)) smacznego :)) a do pierogów z kapustka najlepszy jest swojski barszcz , oczywiscie czerwony :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×