Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lulka79

Kiedy druga ciąża po cesarce?

Polecane posty

Witam.Mam pytanie.Chciałabym mieć jak najmniejszą różnicę wieku między dziećmi a pierwsza ciąża zakończyła się cc i następna też bedzie.Szczególnie proszę o odpowiedzi babeczki, które same były po cesarce i zaszły w drugą ciążę.Pozdrawiam

Gość ooo maatko
5 lat ale zdaza sie ze i po 2 latach rodza

Teoria jest taka, że powinno się odczekać minimum 2 lata z zajściem w następną ciążę - to jest uważane przez większośc ginekologów za \"bezpieczny\" odstęp, po którym raczej nic złego się nie stanie z macicą. Moje drugie cc będzie po 2 latach i 4 miesiącach od poprzedniego, ale na mnie wszystko się goi jak na psie, więc i macica pewnie też. Zresztą - jestem już w 28 tc i jak na razie wczystko jest ok :) A znam osobiście dziewczynę, która miała 5(!) cesarek pod rząd, rok po roku... I też wszystkie dzieci, w tym raz bliźnięta, zdrowo donosiła. A tak na marginesie - przy ostatniej cesarce błagała lekarza, żeby jej podwiązał jajowody, bo ona już nie daje rady :O

Gość podnoszeeeeeeeeeeeee

Gość p e t u n i a
Ja odczekałam 2 lata i 7 miesiecy, ale zalecenie lekarza to były 2 lata. Na razie jestem w 15 tc i jest wszystko ok. Pozdrawiam

Witam, jestem po dwóch cc. Po ostatnim pytałam lekarza o czas jaki powiniem upłynąć po cięciu do następnej ciąży. Powiedział mi, że przy aktualnej wiedzy i \"technice\" cięcia nie ma już ograniczeń czasowych ani ilościowych co do następnych ciąż. Kazdą można utrzymać. Mówił nawet, że ostatnio robił kobiecie 6 cesarskie cięcie i też wszystko było OK. On wie co mówi, bo jest ordynatorem kliniki. Wiadomo, że dla pewności najlepiej odczekać te 2 lata, ale jeśli się coś zdarzy wcześniej - nie należy panikować :)

Pięć lat po cc zaszłam w ciążę.Myślałam,że będzie kolejne cc ale kazali rodzić siłami natury:o

miałam cc i mi gin powiedizał że jak będe chciała zdecydowac się na 2 dziecko to żebym odczekała 2 lata po pierwszym cięciu

Gość fdhh
podnoszę i dziękuję za odpowiedzi. No i "idę" poczytać topik o drugim dzidziusiu ;)

Gość ryzop
moja mama zaszla po 4 miesiacach od cc w 2 ciaze i normalnie urodzila znam wiele osob po cc, majace dzieci rok po roku nigdy jeszcze n ie slyszalam zeby cc bylo powodem czekania 5 lat

Gość no właśnie jak to jest

Gość irrrrenka
ja tez jestem ciekawa????

Gość gjfjdf
podnosze

Mój gin powiedziął, że rok zupełnie wystarczy aby urodzić po cc siłami natury, wcześniej tylko przez cc. Moja siostra ma dwóch synów, jednego ze stycznia, drugiego grudnia tego samego roku, obie ciążę przez cc, obie bez żadnych problemów i komlikacji.