Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rydzyk przy mikrofonie

Spis powszechny kafeteriuszy

Polecane posty

Gość diabeł666
niz znikaj nie podszywac się😭

no dobra, bawimy się w historię. Który wielki władca Francji był związany bardzo mocno ze swoją matką i jako chłopiec na widok króla w szlafmycy rozpłakał się? Dla ułatwienia póżniejsza więź z matką osłabła.

Gość znalazłam tę gumkę
O coś wam powiem, bo teraz mi się przypomniało: Byłam dzisiaj na zakupach w Galerii Centrum. W końcu za potrzebą wylazłam do kibla a tam na samo "dzień dobry" zapach, ze się rzygać chcę. A jak weszłam głębiej to dosłownie zrzygałam się. W umywalce łajno krowie.....dosłownie. Zrzygałam jak stałam :-p

Gość no superrr

Gość diabeł666
Ludwik XIV

Gość diabeł666
Ludwika de La Valliere???

Gość diabeł666
Franciszka d'Aubigné, Markiza de Maintenant 1 faktycznie wiedziałem tego nie wiem i strzelam na podtawie googli z ta był mezalians więc to chyba ona:o

Gość diabeł666
jasna że ona:D:p 10:classic_cool:

Maria Mancini, siostrzenica Mazzariniego, jedyna kobieta, do której pałał miłoscią a nie jedynie namiętnością. A może wiecie z kim się ożenił Ludwik? Chodzi mi o więzy rodzinne, nie o nazwisko.

Gość Ludwik z
umywalką

Gość diabeł666
bo z niego ogier byl>>>patrz google:p

i musiałeś/aś ten nick zahasłować:o ja pierdole tracę wiarę w ludzi:o a królowa to nie Margot???

no i co mi po Twoim sorry:o miałem fajny głupkowaty nick, trochę żartów z nim związanych a tak to dupa:o Małgorzata de Valois.Margot

nie wiem jak to napisac , ale chyba chodzi o wcześniejsze koligacje rodzinne???

no dobra. Żona Ludwika XIV i matka delfina, czyli następcy Ludwika XIV była jego bliską kuzynką. Otóż Infantka była córką króla hiszpanii, a a matka Ludwika siostrą króla Hiszpanii :) Czyli teściowie Marii Teresy byli rodzeństwem. Chcecie posłuchać jeszcze o kazirodczych orgiach w rodzince Ludwisia?

Teść Ludwika był jego wujkiem. Obrazowo A - regentka, B - król hiszpanii, C matka regentki i króla hiszpanii, D Ludwik, E Maria Teresa C ma dwoje dzieci Anna Austryjaczka - regentka oraz jej brat Król Hiszpanii A i B dzieci A - Ludwik XIV , dzieci B - Maria Teresa Ludwik i Maria biorą ślub i płodzą dziecko :)

tak myślałem ,że gdzies nastapiło zwarcie rodzinne tylko nie wiedziałem w którym momencie, tam wszyscy mieli po iles tytułów choć nawet się nie wywodzili z danego kraju ja spadam