Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majada

Co polecacie na rozstępy?

Polecane posty

Gość Majada

Chodzi mi o jakiś krem, który zapobiegnie ich powstawaniu. Wczoraj byłam w sklepie Smyk i nic takiego nie znalałam. Widziałam jedynie w rossmannie ich firmowe produkty, ale nie wiem czy skuteczne.

Gość bulabula
A ja mam Ziajke "Mamamia".Super się wchłania i ładnie pachnie.Cena 14.90

Gość pozdroweczkaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mustela!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Majada
czy takich kremów trzeba uzywac juz od pierwszego miesiąca, czy dpoiero jak będzie się pojawiał brzuch?

Gość bulabula
Takie kremy są raczej od 4 miesiaca.Przynajmniej na opakowaniu jest tak napisane i Pani w aptece też spyta się Ciebie w którym miesiącu jesteś.

Gość Majada
ale wydaje mi sie że stosowanie ich wcześniej chyba nie zaszkodzi?

Gość bulabula
No niewiem czy można .Mi Pani magister w aptece powiedziała,że jeżeli nie jestem jeszcze w 4 miesiącu to raczej nic mi nie poleci na rozstępy.

Gość czaczacza
a dlaczego niby nie wolno od 1 miesiąca? bez sensu

Gość bulabula
Bez sensu jest Twoje pytanie.Jężeli na opakowaniu jest napisane ,że od 4 miesiaca to widocznie tak jest.Może ma jakieś składniki które nie są wskazane w pierwszym trymestrze.

Ja tez polecam Ziajke piersi nie zdazylam uratowac bo rozstepy pojawily sie na poczatku 3 miesiacu a od 4 smaruje brzuch i zero rozstepow Mam nadz ze tak zostanie do konca:-)

Gość Majada
zrobiłam przegląd kremów w aptece i faktycznie - wszystkie od 4 miesiąca

oj dziewczyny grubo sie mylicie.. to ze wiekszosc kremow jest od 4 miesiaca ciazy- z tym sie zgodze;) ale nie wszystkie.. mustella podwojnie dzialajacy przeciw rozstepom jest od pierwszych tygodni ciazy;)

Gość Joasia*
Jestem w 40 tygodniu ciaży, niestetety przybyło mi przez ten czas 20 dodatkowych kilogramów, no cóż mam słabośc do słodyczy:) używałam od 4 msc mustelli i miejsca które smarowałam rzetelnie tj. brzuch i piersi są pozbawione rozstępów, niestety trochę mniej uwagi poświęciłam biodrom i tam pojawiły się nieliczne rozstępy. Wadą mustelli poza ceną jest również to, że kiepsko się wchłania i długo na skórze pozostaje tłusty film. Mimo to , po licznych konsultacjach z doświadczonymi w tej materii koleżankami postawiłam na ten preparat.

Gość AaaaaaaaaJA
używam Pharmaceris( 23zł) od 4 m-ca ale nie dlatego że tam tak pisało tylko wcześniej nie widziałam takiej potrzeby ( oliwką się nacierałam ) bo to w sumie nie jest mały wydatek. super się rozsmarowywuje, nie jest tłusty , natychmiast się wchłania w porzedniej ciąży używałam Penatenu ale teraz go chyba już nie produkują bo nie mogłam nigdzie znaleźć . Nie zrobiły mi się rozstępy ale był bardzo ciężki w aplikacji , zostawiał tłusty fluid na skórze. Teraz to mój 28 tydz. - z obserwacji koleżaniek wiem że najczęściej robiły się im rozstępy w ostatnich 2-4 tyg. i po ciąży niestety . Tak że wszytko przede mną ;) Moja ginka twierdzi że jak rozstępy się mają zrobić to i tak sie zrobią :p

Gość koleżakna polecała
mi FISSAN ale nie widziałam go nigdzie

Fissan też tłusty jak ....... Na opakowaniu nie jest napisane ,że od 4 miesiaca ,ale Pani w aptece powiedział tak\"Jeżeli skończył się pierwszy trymestr to polecam Pani fissan\".Cena ok 20 zł.

Gość jusiek
Fissan jest dobry,ale Mustella lapsza chociaz dużo droższa około 90 zł

Gość na ile starcza Wam opakowanie
takiego kremu?

Gość ciężaróweczka
jestem w 9 tygodniu i zaczął mi sie już pojawiać brzuszek, chyba moge zacząć stosować jakies kremy na rozstepy? czy lepiej zwykła oliwkę?

ja polecam Vichy jak dla mnie nie ma nic lepszego cena ok 85 zl

mi bardzo pomogla Ziajka \"Mamamia\", pomogla super pollecam i niedroga ok 14zł