Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicili

Nie chce sie faszerowac hormonami?wiec?na co sie zdecydowac??macie jakas rade?

Polecane posty

Gość Spiralkatab
A ja nie moge sie faszerować hormonami czy moge założyc spirale

Gość nicili
ja bym nie zalozyla...myslicie ze kalendarzyk + prezerwatywa?dobre?

Gość trishka
kalendarzyk+prezerwatywa dobre;)spirali nie zakladajcie!...zabezpieczenie hormonalne jest najlepsze ale jesli nie chcesz to musisz namowic faceta na gumki...pozdrawiam;)

Gość Spiralkatab
Miałam tabletki ale nie mogę hprmonów przyjmować a prezerwatywy nie są pewne co byście zrobiły!!!

Gość trishka
halooo...globulek w pewnych sytuacjach nie powinno sie stosowac z gumkami...jesli np globulka zawiera taki srodek ktory moze uszkodzic kondoma;)

Gość Spiralkatab
To tak wszytko faj nie sie mówi a w sumie wiem ze najlepsze są tabletki a jak ktos nie moze ich brać bo sobie szkodzi to przeciez nie może zyć w stersie najlepsze mi lekarz powiedział ze metodami są np. wsterzemieźliwość niech sam sobie to stosuje ze swoją żoną???? Ja nie jestem z moim M. rok albo mniej tylko 6 lat!!!

Gość trishka
taaa...lekarze to tez maja pomysly...jak mozna byc w 6letnim zwiazku i sie nie kochac nie?;)jesli ktos nie chce tabletek to mowie prezerwatywa+kalendarzyk(to praktycznie tyle samo skutecznosci ile tabletki)

Gość nicili
Moje drogie, ja bralam pigulki, znam ich "wygode". Bralam 5 misiecy, na poczatku nic sie nie dzialo. Miodzio...potem migreny,zylaki, bole brzucha itd. rzucilam to w cholere. Jestem 3 miesiace po odstawieniu... moje cykle 35,31,31 Wszyskie ojawy sluzu podchodza pod tradycyjne pomiary WIEC mysle,ze zdecysuje sie na ojawowa i prezerwatywe... HM?

Gość nicili moze mialas zle dobrane
pigułki ... ? pomyslałas o tym ? nie od razu pierwsze lepsze sa dobre dla przyjmujacej :O

Gość nicili
ojj, mialam diane...ale po tym boje sie innych...powaznie!nie chce ryzykowac...naparwde szkoda zdrowia...

Gość Spiralkatab
A czemu nie spirala?????

Gość trishka
spirala powoduje duze komplikacje....powoduje np duze krwawienia miesieczne(czasami nawet krwotoki),trzeba ja poprawnie zalozyc bo moze uszkodzic macice,zabezpieczenie antykoncepcyjne nie jest duze wiec jesli dojdzie do zaplodnienia do spirala moze uszkodzic plod....zdarzaja sie tez infekcje...no moznaby tu wymieniac...ogolnie jest niebezpieczna...

Gość globulki maja taki sklad
ze zawsze mogą być stosowane z prezerwatywami.GLobulki antykoncepcyjne oczywiscie:)

Gość Spiralkatab
Nie ja tylko pytam bo muszę sie zabezpieczyc przed ciażą choc ja chcę ale to apsurdalne co ?????

Gość nicili
To jak w koncu?jak to globulki nie z prezerwatywami?skoro one sa uznawane...za skuteczne tylko wetdy gdy stosuje sie je jako dodatek do prezerwatywy...PS. mieszkam z dziewczyan ktora sie w 2 miesiacy ciazy. Stosowali same prezerwatywy...nie zauwazyli pekniecia...i maja dzidzie...

Gość trishka
no moze macie racje;)kiedys poprostu przeczytalam o tych globulkach i gumkach ale moze nie doczytalam nie bee sie spierac;)kolezanko ktora chcesz sie zabezpieczyc...idz przede wszystkim do ginekologa...i ustalicie co bedzie dla ciebie najlepsze...pozdrawiam;)

Gość nicili
no ja mam ginekologa :) bylam u niego po pigulki...wybieram sie w najblizszym czasie...ale wiecie jak to jest :) obserwuje sluz...czekam na jakies pelne uregulowanie po pigulkach...i jak nrazie przerywany z gumeczka... (ja tam lubie gumeczki)... :)dzieki Wam...papa

Gość Spiralkatab
No i jak sie zabezpieczyc przed pęknięciami choć my bardzo długo kiedys uzywaliśmy samych prezerwatyw i nigdy nam nie pękła ale nie mozna ufać i nigdy niemówi sie nigdy!!!

Gość nicili ale diane to nie sa
pigułki stricte antykoncepcyjne ... działanie anty jest działąniem "ubocznym" ....one sa na trądzik itp.

Gość nicili
wcale,ze nie...!Diane sa anty!tylko,ze wraz z wejsciem nowych tabletek, utarlo sie,ze niby tylko na cere...ja tam sie kochalam do konca bez gumek itd. z sama Diane... :) i nie mam bobasa...zmyka juz!

Gość gruchaaa
dziwczyny!! nie korzystajcie z metody kalendarzyk bo to ruletka!! raczej korzystajcie z met objawowo-termicznej! wiem że niektórzy mylą ze sobą te dwie metody i wielu mówi że met naturalne sie niesprawdzaja..kalendzrzyk owszem - jest jak ruletka..ale mat objawowo-termiczna jest ok! przetestowałam, i to przy nieregularnych cyklach;)

Gość gruchaaa
no i plus gumka jeśli ktoś tak bardzo wsię obawia ciąży ;) pozdr!

Gość Spiralkatab
metoda objawowo-termicznej jaka to?

Gość ulibuli
obserwujesz śluz i mierzysz rano temperaturkę;) mozę wydawać sie trochę kłopotliwe takie mierzenie ale - wierzcie mi - nie jest to wcale problem. generalnie metoda objawowo-termiczna odpowiada temu co nazywa sie naturalnym planowanie rodziny (polecam strony o NPR ) jest aprobowana prze kościół - co też powoduje częste uśmieszki i pogardę - ale moim zdaniem jest skuteczna;) też przetestowałm i jest ok:) polecam!!

Gość ulibuli
napewno dzięiki tej metodzie można poznać lepiej swój organizm - kiedy są dni płodne kiedy nie itp. i stąd chociażby to fajna sprawa sie tym zainteresować.

Gość ulibuli
aha i - jak ktoś napisał wyzej - nie jest to gra w ruletkę! metodę tę czesto myli sie z kalendarzykiem! generalnie metoda ta wymaga zaangażowania ale pozwala dowiedzieć się co co dzieje się w organiźmie. często zaleca się stosow tej metody osobom któe maja problemy z zajściem w ciązy. bo pozwala okreslić (w przybliżeniu ) dzień owulacji - a wtedy jak wiadomo jest największa płodność.

Gość mam cudownego syna
z kalendarzyka i prezerwatywy :)