Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulbulbul

czy mozna zmusic sie do milosci?

Polecane posty

Gość bulbulbul

poznalam faceta. jest czuly, troskliwy, odpowiedzialny, ma swietna prace, pochodzi z tzw. dobrego domu. kocha mnie. wiem, ze bedzie gotowy zrobic dla mnie wszystko. jestem po ciezkim doswiadczeniu z poprzedniego zwiazku. facet byl egoista, wykorzystywal mnie (na rozne sposoby), traktowal jak niewolnice. ale jego kochalam. tego obecnego faceta nie kocham. jestem z nim, bo wiem, ze bedzie to zwiazek spokojny, staly, dobry. chociaz napewno nie namietny i nie spontaniczny. zdaje sobie sprawe z tego, ze nie czuje do niego tego "czegos". czy mozliwe jest, ze kiedys wmowie sobie, ze go kocham? czy uda mi sie stworzyc z nim zwiazek?

Gość iustitia999
Skąd wiesz, że go nie kochasz? Poczekaj, zobacz... może rozstań się z nim. Wtedy zobaczysz, czy Ci go brakuje i w jaki sposób. Inaczej nie zawracaj mu głowy, a sobie nie zamykaj drogi do szczęścia. Co by było gdybyś wyszła za niego z rozsądku a potem spotkała swoją prawdziwą miłość?

Gość bulbulbul
prawdziwa milosc juz przezylam i prawdziwa milosc wybrala inna :/ zalozyla rodzine i jest szczesliwa. mysle o tym, zeby wyjsc za niego... w sumie masz racje, nie wiem, czy go nie kocham, tak na 100 %. czuje sie przy nim bezpieczna, nie musze sie o nic martwic, on mnie rozumie, dobrze mi z nim, tesknie za jego dotykiem, wzrokiem... ale to chyba nie jest milosc... :/

Gość iustitia999
Skoro tamten wybrał inną tzn że to nie była miłość. Moja definicja miłości jest taka, że "miłość" to jest uczucie odwzajemnione i takie na całe życie... "kochanie" jest czymś zaawansowanym i może z tego być miłość, ale to takie niedojrzałe stadium i kocha się wiele razy. Poza tym, może to właśnie jest miłość? Nie rewolucje w sercu ale bezpieczeństwo i stabilizacja? Może warto spędzić osobno urlop i poczujesz, czy Ci go brakuje i jak bardzo, czy jako przyjaciela czy mężczyzny Twojego życia.

Gość rzuc ja
Co tylko wejde na forum to czytam jak jakas kobieta zachowuje sie jak szmata i dziwka . Myslisz tylko o sobie i jego pieniadzach (ma swietna prace) :O

miłość to rzadki kwiat nie zdarza się każdemu, nie rozumiem po co masz sobie coś wmawiać, powiedz mu jak jest i może kiedyś

Gość bulbulbul
taaaaakkk.... tylko nie wiem, czy mam prawo tak go traktowac. wiem, ze on mnie kocha i to bradzo, wlasciwie nosi mnie na rekach (w kazdym znaczeniu tego slowa). nie chce go ranic. on zasluguje na kogos wyjatkowego, kogos, kto go pokocha tak samo jak on... a ja boje sie, ze nigdy to nie nastapi :/ pozatym. on jest ultrakatolicki, jest prawiczkiem, a ja do swietych nie naleze... mam troche na sumieniu... on twierdzi, ze mu to zupelnie nie przeszkadza, ale czasem widze, ze gryzie go to, ze nie bedzie mogl pomyslec w noc poslubna, ze odkryl swoj skarb... bo ten skarb nie jest tylko i wylacznie jego :/ nie chce nikogo krzywdzic. czy moja potrzeba stabilizacji i pewnosci, ze jest ktos jest wystarczajacym powodem, zebym z nim byla?

Gość rzuc ja
Nie , nie jest , jutro masz mu powiedziec jaka jestes naprawde czyli kobieta nie zaslugujaca na szacunek i masz mu dac spokoj . To jedyne wyjscie , inne rady sa bezsensowne .

Gość bulbulbul
rzuc ja - dokladnie tak o sobie mysle :/ jestem egoistka, ale zycie mnie nauczylo, ze jak ty nie kopniesz, to ktos kopnie ciebie. nie chce tak zyc, ale z drugiej strony nie chce czuc, ze jestem dla kogos wazna. nie zrozumiesz tego pewnie, ale coz...

Gość iustitia999
Chcesz szukać kompromisu w sprawach ideologii? Bo to tutaj może być problem. Najpierw sprawa seksu przed ślubem, potem może się zacząć o antykoncepcji, dzieciach, Twojej pracy... Pff ja jestem ultrakatolicka i marzę o takim facecie :D

Gość fradi kruger
a jakie masz bmi?

Gość bulbulbul
blad: chce czuc, ze jestem dla kogos wazna - -powinno byc

Gość bulbulbul
iustitia999: probowalam z nim rozmawiac na temat ideologii. on twierdzi, ze choc sie ze mna nie zgadza, to szanuje moje zdanie. ale to pewnie tylko do czasu, gdy zaczna sie powazne problemy :/

Gość iustitia999
teraz się zgadza, dopóki was obojga to nie dotyczy...

Gość bulbulbul
aha, jest jeszcze jedna wazna kwestia. on wie, ze go nie kocham. spytal mnie kiedys i powiedzialam mu to wprost. bylo duzo lez itd. po 3 dniach wrocil i powiedzial, ze nie umie beze mnie zyc. wtedy sie oswiadczyl. to bylo 3 m-ce temu. jeszcze nie dalam mu odpowiedzi. :/

Gość oddam chłopa w dobre rece
zatem zamienmy sie kobitko ;) krotka reklama ;) chłopa bo chłop dobry był... 6 lat nienagannej słuzby zachcianki spełniał kupował bizuterie ubranka i inne takie tam .. mało uzywany ... na koniec zwiazku kupuje mieszkanko w wawie nie zonaty z wlasnym mieszkankiem nie zalezny z własnym autkiem ... nie zobowiazany mało uzwyany fizycznie ... pogodny łagodny nie palacy nie pijacy dowcipny uczciwy a blekitne oczeta dobrze zbudowany ale z tych nizszych nie lysiejacych (jeszcze) blondynów .... coz duzo zalet malo wad ... jesli ktoras z Was drogie Internautki jest zainteresowana piszcie!!!! a wada jedna siedzi długo w pracy i ma hobby komputery i net

Gość bulbulbul
ja bym sie zamienila na tego, ktory zostawil mnie dla innej :/ jego kochalam.

a ja na tego ktory jest z inna i ma z nia 2 synów ... trudno wrzuce reklame facete do oddania jako oddzielny topik ;) a co do zostawiania dla innej zawsze boli i zawsze ryje gleboki row w psychice i jak to nazywaja poetyckow : "sercu"

Gość na tego ....
" facet byl egoista, wykorzystywal mnie (na rozne sposoby), traktowal jak niewolnice. ale jego kochalam." o takich wcale nietrudno :D Kobiety trzeba trzymac twarda reka , one to lubia 🖐️

powiedzial co wiedzial podejrzewm ze to facet rozzalony z pryszczami samotny serwujacy po necie do poznych godzin popolnocnych :P

Gość na tego ....
Nie rozzalony tylko rozsmieszony :D Dziwna logike macie :)

a wy bardzo prymitywna

a ja równiez jestem juz rozbawiona nie sadzilam ze ktos to czyta ;)

Gość na tego ....
Mi podobaja sie biusciaste blondynki i brunetki , lece na wyglad i cialo - nie zaprzeczam ale sie w nich nie zakochuje jezeli wiem ze to na dluzsza mete nie ma przyszlosci , jak jest mi zle to odchodze

Gość bulbulbul
to chyba zostane przy moim ultrakatolickim prawiczku, jak mam znowu spotkac kogos takiego jak przedmowca :/

dobra powiedz w czym sie zatem zakochujesz bo w kim trudno okreslic a raczej powinnam zaczac od tego co to milosc wg ciebie .... takie bzdurne okreslenie albo bardzo dziecinnna wyliczanka ... mi sie podobaja podstarzali 30-40 latki wysocy i lagodnie usposobienia aczkolwiek inteligenty co by nie siedziec przy piwie do zejscia pod bar a raczej do łózlka zaspokojona fizycznie i psychicznie

Gość bulbulbul
w czym sie zakochuje? w spontanicznosci, fantazji, checi do zycia. nie zapominam oczywiscie o szacunku i opiekunczosci. te dwie ostatnie cechy On posiada... ale czy to wystarczy....? jakies 10 min temu wpadl na chwile, przyniosl kwiaty i zyczyl dobrej nocy. spytal: kochasz mnie juz, slonko? odpowiedzialam mu milczeniem. powiedzial: nieszkodzi, kwiatuszku, ze mna bedziesz szczesliwa. czy to ja jestem nienormalna i chce nie wiadomo czego, czy to on jest jakims altruista, ktory chce wyleczyc jakies chore serce...? boje sie, ze go ranie. :(

Gość ni chuja z tego belkotu
teraz juz wiem ze ten topic to prowokacja , do usuniecia

czy wszystko, co jest trudne, zagmatwane i w swoim opisie przypomina \"belkot\", jest prowokacja dla was???? tak sie sklada, ze bulbulbul znam osobiscie i wiem, ze to nie jest prowokacja, tylko dziewczyna ma taki metlik w glowie, ze nie umie tego wam przekazac. Majka, moze faktycznie o tym nie pisz i tak CI tu nikt nie pomoze.. ten problem musisz rozwiazac sama. moje zdanie znasz.