Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzenia_S

o zwiazkach semi-internetowych /

Polecane posty

a u mnie troche inaczej... poznalam faceta przez gg (rozmawialismy dluuuuuuuuuugiiiiiii czas) , spotkalam sie z nim, pierwsze spotkanie bylo swietne, od razu mialam pewnosc, ze chce z nim utrzymac kontakt, i to jak najblizszy. teraz spotykamy sie kilka razy w tyg., oprocz tego rozmawiamy godzinami na gg. jestesmy ze soba blizej niz zwykli przyjaciele.. no niby wszystko cacy, ale ja z kazdym spotkaniem mam wrazenie, ze to nie jest ten facet, w ktorym sie zauroczylam przez internet. ja oczywiscie wiem, ze inaczej jest przez gg a inaczej w realu, ale zaczynam naprawde watpic, ze tenasze spotkania maja sens. w dodatku on sie zachowuje tak, jakby chcial sie jutro ze mna ozenic, a ja wogole nie jestem pewna czy my jestesmy dla siebie... zastanawiam sie czy powiedziec mu, ze to bez sensu, czy poczekac, a moze sytuacja sie korzystnie rozwinie......? wkoncu to tak, jakbysmy sie na nowo poznawali. tym razem w realu... i jeszcze jedno pyt: czy w stalym zwiazku stabilizacja, poczucie bezpieczenstwa,pewnosc bycia kochany sa wazniejsze od namietnosci, uniesien itp???

na pierwsze pytanie ci nie odpowiem.... ja juz zdecydowanie jestem przeciwko randkom z sieci.... na drugie... dlaczego jedno ma wykluczac drugie??? teraz w zwiazku jestem krotko....ale mam na koncie kilka dlugich...dluzszych zwiazkow, i pomimo jakiegos psychicznego bezpieczenstwa i pewnosci sprawy uniesien rozwijaly sie naprawde rewelacyjnie...... :)

poznalismy sie tak samo... (chodzi mi o okoliczności internetowe) 2,5 roku przyjażni przez internet... a potem naprawde kumpelski wyjazd na wakacje... bylo świetnie.. troche inaczej niz w wirtualnym świecie ale poznalismy sie jakby na nowo... i pokochalismy sie... i trwa to do dnia dzisiejszego :) moim zdaniem powinnas mu po pierwsze dać szanse... poznac go takim jakim jest w rzeczywistości i dać poznać siebie, odłóżcie \"na później\" sprawy ożenków i ewentualnych predkich zaręczyn.. po prostu przyjażnijcie się ...a komunikatory i internet potraktujcie jako narzędzie do porozumiewania się i umawiania na spotkania a nie do poznawania... z moich osobistych doświadczen wynika, że... w związku ważne jest wszystko stabilizacja, poczucie bezpieczeństwa, pewność bycia kochanym, namiętność i uniesienia.... pozdrawiam 🌻

no to bardzo sie ciesze ze masz tak fajnie, tylko ze u mnie tych uniesien nie ma :/ a pytam, bo moj poprzedni zwiazek byl pelen uniesien i namietnosci, za to nie wiedzialam, czy jak wroce do domu nie zastane w swoim lozku jego bylej. kiedys zastalam. ja nie mowie, ze w obecnym zwiazku nic sie wogole nie dzieje jesli chodzi o namietnosc. dzieje sie. ale ten czlowiek nie pociaga mnie tak mocno, zebym stawa na glowie dla niego (jak to bylo w poprzednim zwiazku), za to on b. chetnie staje na swojej glowie dla mnie :/ i zastanawiam sie, co sie tak naprawde liczy...

Ja przeciwieństwie do panny_marianny uważam, że znajomości nawiązane przez internet są OK o ile bardzo szybko przenoszą się do \"prawdziwego\" świata. Jeśli jest inaczej to spotykasz później kogoś kto wizualnie (ale też jeśli chodzi o głos, mimikę, itd.) jest Ci obcy, a wiesz o nim wszystko (lub wiele). I jest... dziwacznie. Jeśli chodzi o Twój przypadek to powinnaś chyba rozwinąć to stwiedzenie: \" ja z kazdym spotkaniem mam wrazenie, ze to nie jest ten facet, w ktorym sie zauroczylam przez internet\" Co dokładnie masz na myśli?

panno_marianno :) pocieszylas mnie :) faktem jest, ze ja nie chce rezygnowac z tego czlowieka, ze zwiazku z nim, bo wiem, ze moge byc z nim szczesliwa. boje sie tylko, ze to szczescie moze sie okazac \"za male\"... glupota? pewnie tak...

hmm sprobowac mozesz.... chociaz z doswiadczenia wiem, ze jesli cos na poczatku nie pasuje...(i to nie jest zapach perfum, czy sposob czesania sie ;) co moze ulec zmianie....)to nie bedzie dobrze natomiast niekoniecznie chce ci cokolwiek sugerowac...przedstawiam tylko swoj punkt widzenia....jesli ja by byla w takiej sytuacji...wyjasnilabym, ze spotykac sie ze soba mozemy...ale moze niekoniecznie bedzie z tego zwiazek..... co do bylego faceta...wspolczuje.....zabilabym chama :o

OnPoznan: wlasnie chodzi mi o to, co napisales. wyobrazalam sobie go zupelnie inaczej, tzn. jego glos, jego dotyk itp. wlasnie o to mi chodzi. oczywiscie poglady pozostaly takie same. takie same podejscie do zycia. ale wlasnie zaistnial jakis pierwiastek, ktory mi nieodpowiada, cos pozawerbalnego, czego nie umiem wytlumaczyc. i ten pierwiastek sie rozrasta... ale mimo to, nie umiem go przekreslic. jak mam go przekreslic??? bo ma nie ten glos, co trzeba???? idiotyczne :/

Jeszcze słowo odnośnie rezygnacji z uniesień na rzecz świętego spokoju... To ostatnio (?) całkiem popularna postawa moim zdaniem bez sensu (chociaż rozumiem motywy, obawę przed kolejnym zranieniem). Przecież to właśnie o te uniesienia chodzi, a te 2 elementy naprawdę można połączyć.

Wcale nie takie idiotyczne, jeśli (docelowo) szuka się głosu, którego będzie się słuchać do końca życia...

OnPoznan: co do uniesien... zgadzam sie, jest to wazne (te uniesienia), ale w psychice jest tez taka polka, na ktorej trzeba polozyc \"pewnosc\" i wydaje mi sie (ale nie jestem pewna, i tu problem....) ze ta polka z pewnoscia jest wyzej od tej z namietnoscia... :/

do OnPoznan.. tez uwazam ze znajomości internetowe jak najpredzej powinny przejśc do fazy realnych spotkań jesli sa ku temu powody i chęci obu stron... to ze korespondowalam ze swoim partnerem tyle lat wynika tylko i wylacznie z tego ze internetowo sie przyjażnilismy i zadne z nas nie snulo planow na przyszłośc i planów zakochania się.... Marzeniu... szczeście nigdy nie moze okazać sie \"za małe\", zawsze jest szcześciem i powinnismy sie cieszyć ze nas spotkało :)... a bywa też i tak,że w związku uczucia i uniesiania dzialaja biegunowo... raz wydaje sie ze to tamta strona \"kocha bardziej\" a potem ma sie wrazenie ze to my \"bardziej kochamy i pragniemy\"... Mysle jednak ze w Twoim przypadku czas pozwoli Ci poznać w najrozniejszych okolicznosciach tego chłopaka i jesli juz teraz nie chcesz sie poddac i rezygnowac z tej znajomości to znak ze wszystko rozwija sie prawidlowo i ma ku dobremu:)

panno_marianno: masz bardzo fajny cytat (a moze to Twoja tworczosc?) w stopce... adekwatny do tematu :) a jeszcze przyszlo mi cos do glowy: moze ja kocham jeszcze tego bylego (tego wariata, ktory zdradzal mnie i zostawil dla bylej......), a TEN chlopak jest jego zupelnym przeciwienstwem i moze dlatego szukam dziury w calym? moze to ta tzw. wielka milosc przeszkadza mi odrzucic przeszlosc i zaczac patrzec (tym razem) realnie w przyszlosc?

stopka to niestety nie moja twórczosć... to tekst jednej z jej piosenek ktore śpiewa Enya - \"Only time\" :) a co do uczuć jakie sie w Tobie tlą to musisz sama siebie spytac... czasem zeby zaczac nowy etap w zyciu trzeba pozegnać sie ze starymi sparwami i doprowadzić je do końca... Jesli sama nie wiesz jeszcze co sie z Toba dzieje... to odczekaj... grunt to nie zamieszać w głowie trzeciej osobie kiedy jeszcze pamieta sie i ma w sercu kogoś innego...:) 🌻

Gość ms w siatkowce
To Enya ;)

nie wiem, nie wiem, nie wiem... czuje sia jak Sokrates :/ dzieki za wsparcie, ale musze isc postudiowac.. w takich momentach zaluje ze wybralam filozofie, a nie psychologie ;P pozdrawiam.

Gość ififf
Odnośnie framgementu o sensie prowadzenia znajomości wirtualnych i o ich przenoszeniu w świat rzeczywisty dodam że absolutnie zgadzam się że znajomość taką należy jak najszybciej przenieść w świat rzeczywisty. Inaczej bowiem zwiążemy się z czymś co być może wykreowała tylko nasza wyobraźnia. Nawet nie można założyć że "wiesz o nim wszystko (lub wiele)". Nieprawda, wiesz tyle ile ta osoba chce ci pokazać, znasz te jej cząstki osobowości, które ona chce odkryć a które na co dzień może wogóle u niej nie istnieją, wydaje się że wiesz o tej osobie coś a po prostu sam sobie dopasowałeś jakieś wyrwane teksty to wyimaginowanego obrazu. To takie gry z własną wyobraźnią i tyle. Tu na podstawie tego tematu widzę kolejne ryzyko długich znajomości internetowych które skutkuje problemem w kontynuacji ich w realu. Nie wiemy czy ten drugi człowiek widzi nas, czy nasz wymyślony obraz. Wprawdzie taki konflikt istnieje zawsze w relacjach między dwiema osobami ale wirtualne tworzenie osobowości go powiększa. A i my pamiętamy tego kogoś z internetu, szukamy go, tęsknimy do niego a on w realu to jakby inna osoba. I co mamy? Otrzymujemy omieszanie odczuć i zagubienie w swoich emocjach, zagubienie w doświadczeniach. Schiza... ;)

Gość facet__
dokładnie. Jak najszybciej się spotkać! Ja swoją byłą dziewczynę poznałem na gg, spotkaliśmy się po 2 rozmowach, czyli praktycznie w ciemno, a potem byliśmy parą przez 2 lata.