Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mały Gosiaczek

MAM PROBLEM Z BOLĄCYM BRZUCHEM...

Polecane posty

Gość Mały Gosiaczek

Hej dziewczyny od soboty bardzo boli mnie brzuch :( Po lewej stronie tak z boku na wysokosci pępka. Jest to pulsujący ból - w sobotę bolałao bardzo, aż prtawie płąkałam z bólu 3 h pożniej przeszło, tzn.boli ale normalnie funkcjonuję, takie pulsowanie czuję i kłucie systematyczne :( Byłam dziś u ginekloga on powiedział że raczej to nie jest spowodowane ginekologicznymi czynnikami :( Powiedzial ze to mogą być nerki :/ O 14 idę do internisty, nie wiem co to może być... Czy ktoś tak miał?

Gość Mały Gosiaczek
Hejka bylam juz u internistki - ona zaczela mnie badac po brzuchu i stwierdzila ze to zoladek :( mmnie boli i dala mi jakes leki :/ Mam tydzien brac i jak nie przestanie bolec to do niej znowu...a ja czuje ze to nie zoladek, nerka albo jelito chyba :( No coz zobaczymy...

Gość Mały Gosiaczek
Hejka to znowu ja dokłądnie tydzien mnal od kiedy mnie boli :( Byl;am u ginekologa ale on stwierdzil ze raczej to nie sa problemy ginekologiczne :( A tymczasem wczoraj zaczal mnie strasznie bolec brzuch i do teraz boli mnie tak jakbym miala okrtres! Taki podobny bol do tamtego :( W dodatklku chyba piecze mnie cewka moczowa :( Tamte leki na żo.łądek od internnistki nic nie daja :( nie wiem co robić :(

Gość Mały Gosiaczek
Aha dodam że na pewno nie jestem w ciąży bo od roku nie wspołżyję :( Postanowiłam rano w pon zrobć nbadanie moczu bo już nie wiem co robić i we wtorek do internistki jjak wytrzymam w ogole do wtorku...

ginekolog zrobił Ci usg? idź znowu do internisty po skieroanie na badanie krwi i kału i z wynikami znowu zgłos się do niego po czym poproś o skierowanie do gastrologa

Gość Mały Gosiaczek
Własnie nie zrobił usg...Chyba pojde prywatnie zrobić żeby nie czekać ale najpierw do internisty. Dzięki za podpowiedz bo pierwszy raz w zyciu coś mnie boli tydzien czasu i zaczynam panikować

bywało że bolało mnie dłużej tak szczerze wiec to jeszcze nie powód do paniki. a masz jaiies dodatkowe dolegliwości? biegunki, zaparcia, zawroty głowy, mdłości? co Ci zapisał ten internista?

Gość chyba wiem
Chyba wiem, o czym mówisz. Znam ten ból, tudzież to bezsensowne, ignoranckie odsyłanie od jednego lekrza do drugiego. Zrób USG dopochwowe KONIECZNIE. W moim przypadku była to torbiel na jajniku. Nic groźnego, znika samo, ale boli jak diabli no i niestety powraca.

Gość dsfre
podobno jeśli ból brzucha utrzymuje sie 2 dni należy zgłosić sie do internisty... dziwi mnie bardzo, ze internista ci nie pomógł... moze nie wie co ci dolega? żołądek? chyba wiesz jak boli żołądek... trzeba było mu powiedzieć, ze nie żołądek i to bardzo zdecydowanie... gdyby zołądek tak bardzo cie bolał, ze prawie płakałaś to bys na pewno wymiotowała!!!

Gość Mały Gosiaczek
Na żołądek dostałam Lacidofil i Polprazol...to zmniejsza wydzielanie kwasu w zoladku. Po prostu lekarka kazała mi sie polozyc i dotykalai rzeczywiscie tam gdzie uciskala zoladek to bolalo ale nie, nie mam wymiotow aani biegunki tylko mdłości.I śpię, ciagle zmęczona jestem dziś spałam 12 h i tak własciwie codziennie śpię. Z tym żołądkiem to sama nie wiedzialam co myslec bo ostatnio mialam wyrywana ósemkę (żeba) i jadłam antybiotykl i ketonal- myślałam że może żołądek mi się od tego nadweręzył ...Teraz sama nie wiem co myśleć

Gość Mały Gosiaczek
zęba* miało być w nawiasie

Gość Mały Gosiaczek
Chyba pojde prywatnie na usg ginekologiczne bo ból jest taki jak podczas okresu więc możliwe że to jajnik.

Gość Mały Gosiaczek
A no i schudłam 1 kilogram ale to malutko wiec chyba nie ma zwiazku

schudłas pewnie dlatego że od mdłości masz mniejszy apetyt wiec to nic takiego...może masz po prostu nerwicę żołądka? wiem jak to brzmi ale wierz mi ze nerwica może sparwić nawet silniejszy ból. na razie idź jeszcze do tego lekarza, zrób posdtawowe badania, be ztego ani rusz

Gość Mały Gosiaczek
No tak stresów też sporo ostatnio mam więc też nad tym myślałam. Cóż, wszystko okazę sie w przyszłym tygodniu :) Dzięki

Gość fgerfsef
az tym torbielem,to...czsami znika czasami usuwaja jajnik z tego powodu,wiec lec szybko na usg

Gość Mały Gosiaczek
Tylko z tym ginekologiem dziwnie bo on mi obejrzal co trzeba i stwierdzil ze z jajnikami wszystko ok :O Nic nawet nie powiedział o usg a ja czuję własnie że to może być problem z jajnikami :O Ach, lekarze...

Gość Mały Gosiaczek
Jeszcze stwierdził że to może być nerka i zaczał mne opukiwać z tyłu pleców na tym fotelu i sprawdzał czy boli :O

Gość chyba wiem
TA torbiel!!!!!!!!!!

Gość fijolek
na 99% masz refluks,często robi sie od antybiotyków

Gość Mały Gosiaczek
kurcze nie moge spac tak mnie boli :( Teraz zdecydowanie z prawej strony :( z lewej nie boli tylko z prawej! Od rana ból przemieścił sie na prawą stronę! Jutro idę do lekarza ale tak boli nie wiem co to...prtzeciez niemożliwe żeby był wyrostek jak mnie od tygodnia boli! Od zeszłej soboty mne boli :O poza tym przy wyrostku sa wymioty a ja nie wymiotuje ale może to przez te leki na żołądek co dostalam :( kurcze co to...zawsze jakies dziwadla mam chyba wezme nurofen ale nie wiem czy moge :(

Gość Mały Gosiaczek
Prosze pomozcie :( MOge brac nurofe4n? :(

Gość Mały Gosiaczek
Wzielam bo juz ne moge ....ide spac :(

Gość lampa nocna
mialam to samo i okazalo sie ze to ,jak juz ktos napisal refluks,dostalam tabsy na zmniejszenie wytwarzania kwasu zoladkowego i jest o.k,a zgagi nie mialam tylko ten bol

Gość Mały Gosiaczek
Hejka dużo czytałam i możliwe że mam ten refluks dróg moczowych :( Jutro idę do lekarki z wynikami moczu :( Niepokojący mam poziom leukocytów (LEU) i jakieś bakterie (NIT) :( Too wyniki: SG- 1.020 PH- 5 LEU- 25/ul NIT - pos PRO- neg GLU- norm KET- neg UBG - norm BIL- neg ERY- neg Color- yellow Dziś nadal mocno boli z prawej strony.

Gość Mały Gosiaczek
Krwinki białe (leukocyty, WBC) 0-5 krwinek w polu widzenia (wpw) Stwierdzenie w polu widzenia 10 i więcej leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Zwiększona ilość leukocytów może być spowodowana przez śródmiąższowe zapalenie nerek jako wynik reakcji na leki (np. aminoglikozydy, cefalosporyny, tuberkulostatyki, sulfonamidy, leki diuretyczne, cyklofosfamid, niesterydowe leki przeciwzapalne, fenacetyna, sole litu, azatiopryna), toksyny, jady egzogenne, czynniki fizyczne. Ponadto może być spowodowane przez duży wysiłek fizyczny, stany gorączkowe, odwodnienie, przewlekła niewydolność krążenia, zmiany zapalne narządów sąsiadujących z układem moczowym.

Gość Mały Gosiaczek
Heh czyli to może być zapalenie nerek po tych antybiotykach :O

Gość Mały Gosiaczek
Prawdopodobnie mam kamienie w nerkach :( Jutro ide na usg...Dostałam bardzo silny antybiotyk, stosowany m.in. przy zapaleniu pluc i dyurze brzusznym...nazywa sie CIPRONEX. I NOOSPE ale nadal boli brzuch...Najgorsze że 24.12 mmam leciec do Irlandii do kolezanki ktora sama spedza swieta :( (tzn. bedzie w poblizu 2 kolezanka ale ona liczy na mnie :()) Myslicie ze do 24.12 się wylecze? Ktoś na to chorowwal?

Gość Mały Gosiaczek
Boże załamka totalna nikt nie wie co mi jest :( lekarz z usg długo mnie badał i mowil ze sam nie wie co to! Okazało się że nerki są w porzadku! Po prawej stronie tylko jest jakies ognisko, "obszar hypoechogeniczny, nieregularny o średnicy 15 mm, nie można wykluczyć nacieku okołowyrostkowego. W jelicie za;egające masy kałowe" :( cały dzien mnie mdli, 2 dni mam już begunkę, stan podgorączkowy, jestem na skraju wyczerpania.I ta niepewność :( Ktoś wie co to może być? Czyżby ten wyrostek? Ale tydzien czasu???

Gość Mały Gosiaczek
Aha to ognisko po prawej to w dole bioodrowym, w nerkach wszystko niby ok...