Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mały Gosiaczek

MAM PROBLEM Z BOLĄCYM BRZUCHEM...

Polecane posty

ja to sie mecze z bolem brzucha już od roku,bol z prawej storny niby coś było z moczem ale sie okazało ze ok a bol jak jest tka jest już nabrałam tabletek cudow a nikt nie potrafi powiedzieć co mi jest wybieram sie jeszcze do gastrologa w szpitalu byłam to wyszło wszystko ok z moczem wiec sama nie wiem co mi jest załamka:(:(

Gość a powiedz mi
ile ty masz właściwie lat i ile masz cm wzrostu? Nie wiem czy to ma związek, ale znam pełno młodych wysokich dziewczyn, które mają podobne dolegliwości co ty Gosiaczku

Gość Mały Gosiaczek
Hejka zasneło mi sie i teraz dopiero wstałam :) Jestem niziutka - 162 cm...Dziś znowu pójdę do lekarza i zobaczymy jakie tym razem badanie beda mi robic, szkoda ze pewnie dopiero w poniedzialek...Dziwnie sie czuję, dreszcze mam :( i strasznie zaczeło mnie gardło boleć - jakby jeszcze tego było mało grypa się czepia! Serduszko bardzo Ci współczuję :( Ja się męczę 2 tygodnie i wariuję a co dopiero pół roku! Może powinnaś zrobić badanie jelita? Ja podejrzewam że właśnie dziś dostanę skierowanie na to...Pozdrówka i zdrówka życzę :)

Gość Mały Gosiaczek
A i mam 24 lata :)

no gosiaczku to jestes wyższa odemnie ja mam 158 :) mam 20 lat moze to problem małych kobietek;), wybiore sie do gastrologa bo jeszcze ten mnie nie badał a ten brzuch daje zyć bo wczesniej miałam tkaie przerwy w tym bolu ,w szpitalu urografia na nerki nie wyszła bo miałam ciagle zagazowanie tkaie tam to zamist gastrologa wysyłali mnie do laryngologa haa;) i przesiedziałam w spzitlau po nic w sumie jak boli tak boli takze może i TY sie wybierz do gastrologa to bedziesz widziała czy to nie od jelitek

Gość Mały Gosiaczek
Hej serduszko :) Wpadłam na chwilkę bo musze leżeć :( Otóż wylądfowałam w szpitalu z tym brzuchem :( Jutro napisze wiecej ale dzis tylko tak krótko :( Poszlam z wynikiem usg do internistki i ona mnie skierowala do szpitala :( W piatek poszlam i dzis wyszlam. W szpitalu przebadano mi mocz i pobrano krew i tam wyszlo mi duzo leukocytow , nawet nie wiem ile bo ci lekarze nic nie mowia!Ale przys;luchiwalam sie rozmowie...Dostalam kroplowki 2 , jedna przeciwbolowa i byla to obserwacja zwiazana z zapaleniem wyrostka.Wczesniej w szpitalu mialam robione usg ginekologiczne i badal mnie ginekolog w szpitalu i nic nie wykrylo , ale jestem 6 dni przed miesiaczka i moze dlatego :( No wiec lezalam sobie i dali mi penicyline i inne swinstwa a brzuszek nadal bolal ale tak bardzo slabo ...Nie chcieli operowac ( i dobrze!!!), codziennie inny lekarz ogladal ale musialam tyle lezec bo mialam biegunkę :( I caly czas ta biegunka! W koncu dzis mnie wypisali i stwierdzili ze to jest prawdopodobnie zapalenie przydatkow! Nie mogli tego stwierdzic bo moj cykl im nie pozwolil wczesniej...Teraz dostalam antybiotyk na przydatki - ZINNAT i gdyby pozniej brzuch nadal bolal to mam isc na kontrol do poradni gastrologicznej... Podobno czesto mlode dziewczyny skarazace sie na przewlekle bole brzucha maja wlasnie to zapalenie...Tak wiec dziweczynki sprawdzcie to! Ja sie ciesze ze mnei nie operowali :) Teraz bede lezec w lozku, troszke sie boje bo glupia wracalam autobusem i nie wiem czy mnie nei przewialo! Ide do lozeczka i bede pisac na biezaco co dalej! Bo 100 % pewnosci nie ma...

Gość asta lawista
ja tez mialam podobne bole, poszlam do gina i dala mi cos w czopkach na zapalenie jajnikow, a mam przyjsc za 3 tygodnie do kontroli bo musi sprawdzic moje przydatki

no Gosiaczku to Ci zrobili badania a w sumie nic nie wiaodmo:( tak to jest ja to samo miałam tlyko leki leki nas zatruwaja tymi lekami:( ja sie wybieram do gastrologa bo dziwne te jelitko z prawej strony boli i sie tak wydymuje dziwnie jakoś i zobacyzmy a zapalenie przydatków hmm to ginekolog nie widział ze jest zapalenie rpzydatków to że rpzed okresem to jak by coś było z janikami powinien to widzieć tak mi sie wydaje a jak zapalenie rpzydatków to moja ginekolozka mowiła że to temperatura jest wysoka bole pleców obserwujesz cos tkaieog u siebie?? wiesz mi tez mowili ze zapalenie rpzydatków cuda sugerowali już mi :)i nabierzesz sie tych specyfikow i sie wątroba jeszcze wyniszczy :( ale coż w koncu do dobrej diagnozy dojdziemy:) życze zdrówka:)

... faktycznie masz problem z tym brzuchem.. i dziwne ze nawet pobyt w szpitalu średnio zdefiniował żrodlo twojej dolegliwości.. ale wiem cos o tych diagnozach naszych lekarzy... od dziecka skarzylam sie na bol po prawej stronie w okolicach brzucha ponizej pepka albo na jego wysokosci ... odkad pamietam chodzilam od lekarza do lekarza... z jednego usg na drugie i od jednego chirurga do kolejnego.. po wykluczeniu wiekszosci dziwnych chorob skupilam sie na nerkach.. jakiez bylo moje zdziwienie kiedy okazalo sie po zrobieniu urografii ze mam wade nerki od urodzenia!!!! nie sadze zebys i Ty miala wadliwa nerke.. ale to co tutaj opisujesz to wyglada mi na sprawy nerkowe... tak wiec nie licz na nasza sluzbe zdrowia i pobyty w szpitalu... jesli tylko masz mozliwości to lecz sie sama (niestety) czyli staraj sie badac u lekarzy prywatnych i to u kilku roznych naraz... zeby nei miec tylko jednej diagnozy... i to by bylo na tyle z moich życiowych obserwacji i doświadczeń :) pozdrawiam i życze zdrowia 🌻

Gość Mały Gosiaczek
Hej dziewczyny :) Życzę Wam wesołych świąt :))) U mnie jest jeszcze gorzej niestety :( nie wiem już o robić, zdrowie mi normalnie pada :( Po świętach idę do lekarza bo strasznie boli mnie kręgosłuop i nie mogę chodzić i zmieniać pozycji :( Mam chyba chore korzonki :(Mama przykleiła mi plaster i pojechali na święta do babci dziś a ja musiałam zostać i wygrzewać....Ból kręgosłupa jest straszny :( Najgorsze że ja nie pracowałam ciężko, możliwe że przeziębiłam bo miałam cienką kurtkę w wigilię na zakupach a to od wczoraj właśnie boli...Zaczynam sie na serio bać bo najpierw bolało z przodu, teraz z tyłu :( nie wiem już co to jest...Jakieś dziwne przeziębienie cholerka...Nigdy sie. nie zastanawiałam nad tym jak zdrowie jest ważne a teraz...ciągle musze zmieniać plany i czekać na całkowite wyzdrowienie bo mam wyjechać. A jeszcze jedno: byłam ostatnio u dentystki i opowiadałam jej o zdrowiu moim nędznym ;) że wszystko zaczęło sie od wyrywania ósemki i od tamtej [pory nie moge dojść do siebie...Ona stwierdziął że po wyrywaniu zęba organizm jest bardzo osłabiony i jeżeli coś ma się chorego w organizmie to wtedy właśnie się ujawnia po takim drastycznym wyrywaniu :( Jednej kobiecie (29 lat) po wyrwaniu zęba zrobiono wszelkie badania bo bardzo zle się nagle poczuła i wykryto nowotwór szyjki macicy :( A wcześniej sie dobrze czuła echh...Ja mam andzieję że moj koszmar sie skonczy niedługo :) Pozdrawiam was serduszka i żabki ;) i życzę duuuzo zdrówka! Gosia

Gość surgusret
zrób sobie usg trzustki i woreczka zółciowego i trzymaj dietę

Gość pataka
kurcze bolał mnie brzuch i wylądowałam w szpitalu tam miałam robione badanie usg i wyszło że mam lewy jajnik powiększony o 6 milimetrów podwójna prawą nerke. ale sami nie wiedzieli Ci lekarze co mi robic. dostałam skierowanie do ginekologa kurcze i boje sie tam iść:/:/;;/;/. dodam że jestem dziewicą i hormonów nigdy nie brałam.

Gość dziewczyny uspokojcie sie
KAZDY Z WAS MA INNE DOLEGLIWOSCI . A podejrzewam ze wiekszosc z was sobie choroby dopisuje...(cos czego wogole nie ma ) jakies guzy nie guzy wy macie guzy ale nie napisze gdzie:) wyluzujcie kobiety korzystajcie z zycia a nie sie zamartwiacie wchodzicie z jakies forum czytacie na interenecie o chorobach. .. Dajcie spokoj za mlode jestescie zeby w was cos siedzialo ... Skad moze ktos wiedziec co ci dolega no boli Cie brzuch i ma prawo bolec bo jakby czlowieka co kolwiek nie bolalo to by znaczylo ze nie zyje. Pisze Wam to poniewaz tez mialam podobny problem tez wymyslalam sobie choroby spac nie moglam ryczalam jak dziecko ze ja mam jakiegos raka bo np w telewizji widzialam czy na filmie czy dowiedzialam sie ze jakas kobieta zmarla na raka i tak sobie wymyslalam no lekarze stwierdzili mi druga sledzione ale nie ja sie uparlam ze mam guza a nie druga sledzione pozniej trafilam z tego wszytskie do psychologa pozniej do szpitala na wyniki wszytskie bo stwierdzili ze ja musze wiedziec ze mi nic nie jest i wtedy bede spokojna i tak sie stalo... polezalam tydzien z babkami .. i mysle ze z wami jest podobnie jak bylo ze mna ale ja sobie dalam na spokoj kudzie mi przetlumaczyli ze to nie ma sensu ... naprawde dziewczyny wyluzujcie

jak mam wyluzować skoro wiem,że mnie boli i czuje i mi to przeszkadza,bo lewej stronie brzucha na dole,jak by jajnik,ale byłam 2 miesiące temu u gina i USG w porządku oraz cytologia,mam jedynie nadżerke z którą nic nie mam robić,nie rodziłam jeszcze.Ale mnie boli 4-5 dni w miesiącu,często jak wstaje,jak się schylam,taki dziwny kujący ból, mam też czasmi duszności i boli mnie z lewej strony pod żebrem. co mi jest skoro USG brzucha w porządku