Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała Miiiii

wysokie tętno przy niskim ciśnieniu, pomożcie!

Polecane posty

moje tętno waha sie między 90-120 przy kiwnięciu palcem, ciśnienie mam 100/60. robiłam juz tsh, ft3 i ft4 zeby wykluczyc problemy z tarczycą. ostatnio byłam na siłowni i wg ich przyrzadow do mierzenia przy niewielkim wysilku mialam 210!! to jest cos juz nie tak. fakt ze te przyrzady na silowniach zawsze zawyzaja ale to i taak by bylo za duzo. jaka to moze byc przyczyna?? mozecie mi cos poradzic? dodam ze ekg mam w normie

Gość olti
Znam to... aczkolwiek ja mam stwierdzoną tachykardię :O

Gość okej
a co to jest za choroba? ja też mam wysoki puls i niskie ciśnienie

Zrób na wszelki wypadek echo serca i może holter albo ekg wysiłkowe, na pewno zbadaj poziom cukru, magnezu i potasu. Możesz tak mieć bez żadnej przyczyny organicznej, ja cierpię na to samo, wysokie tętno i niski biorę niewielkie dawki leku Atenolol 25, żeby uspokoić serce. Przez miesiąc brałam też krople Cardiol na wzmocnienie mięśnia sercowego, magnez i potas albo magne B6.

ja mam ciśnienie 90/60 a czasami 80/50 tetno w okolicach 100 raz tylko mialam 210 ale chyba sie aparat popsuł chwilowo :D czuje sie bardzo dobrze, nie jestem senna, nie czuje sie oslabiona itd tarczyce tez mi badali wyszlo wszystko w porzadku i lekarka stwierdzila ze taka widocznie moja uroda :O no ale zignorowalam to bo skoro lekarz nie wie dlaczego to ja tym bardziej nie wiem ;) a ze czuje sie naprawde wysmienicie to sie nie martwie narazie :D

Gość miałam takie szybkie
tetno myslalam ze serce mi sie urwie byłam ulekarza ale tez nie wiedzial,trwalo to dosyc dlugo,kiedys znajomy polecil mi neospasmine i pomoglo ,ale kazdy jest inny mozna sprobowac