Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna mama

jaki prezent dla dwulatków?

Polecane posty

Gość chrzestna mama

kochane mamusie, proszę poradzcie mi jaki byłby najbardziej odpowiedni prezent, raczej prezenty, dla dzieci w wieku ok.2 latek. To znaczy jedno dopiero 2 miesiące temu skończyło drugi rok, a drugie, ma juz 2 i 9 msc.Czego takie dziecko potrzebuje, chcialabym by nie byly to prezenty az tak bardzo uniwersalne, wiadomo moglabym kupic jakas zabawkę na odczepnego.Ale chce by przydaly się one zarowno dziecku, i zarowno podobaly się rodzicom.(np.by byli odciązeni z zakupu tejże rzeczy) Pomożecie mi? Oboje są moimi chrześniakami, młodszy to bardzo inteligenty chłopczyk(ktory przewyższa pod tym względem niżej wymienioną starszą kuzunkę), a starsza to dziewczynka( jak najbardziej przeciętna, rozwijająca się jak większość dzieci w tym wieku). Będe bardzo wdzięczna!!!

Gość tradycyjnie
- komóra, - laptop - jacht -posiadłość na mazurach. Jest jednak ryzyko, że wypadniesz "najbiedniej" A to już szczyt obciachu...

Gość chrzestna mama
bez przesady, pytam się poważnie. Rodzice tych dzieci nie należą do tak ograniczonych.To sa bardzo bliskie rodziny, ktore mają trochę inne potrzeby niż tego typu.

Ja swojemu kupiłam duży zestaw klocków na drugie urodziny.Nawet zainteresował się nimi.

Może spytaj rodziców? Oni chyba najlepiej wiedzą, co w danej chwili sprawi dzieciom najwięcej radości i jest im akurat potrzebne

Gość chrzestna mama
to raczej nie wchodzi w grę, wiem że by mi nie powiedzieli, probowalam kilkakrotnie. Uważają, że jestem studentką, więc mam swoje wydatki, nie zarabiam i nie muszę nic kupować i prędzej sami są gotowi mi cos dawać. Ale ja chce sama od siebie cos im podarować, żeby wiedzieli ze mysle o szkrabach. Jeżeli chodzi o zwyklą zabawke to nie miałabym żadnego problemu,czesto przy okazji doastaja ode mnie jakis drobiazg, ale myslalam ze jest jakas rzecz w tym okresie życia ktora by ucieszyla i dziecko i rodzicow.

:) A ja opowiem z pozycji mamy dziecka, którego mama chrzestna jest studentką - zawsze mówimy, że Janek nie czeka na prezenty tylko na ciocię i wujka :) ... Ale oni swoje - efekt taki, że już nie mamy pretensji o rozpieszczanie Janka. Bo ciocia ma do rozpieszczania prawo. Dobrym pomysłem są właśnie klocki ( mój syn dostał klocki MegaBlocks już niemal rok temu i bawi się nimi niemal codziennie), zestaw zabawkowych garnuszków dla dzieci. Jeśli chłopak jest uzdolniony to zestaw dla małego artysty lub tablica i kreda też nie są głupie... Ja generalnie podpatrzyłabym czym maluchy sie interesują. Jeśli wiesz czym - allegro ma ogromny asortyment :D ...

Hmmm, u mnie jest juz dawno po \"czasie Tubisiów\"... Mały nie interesuje sie juz Tubkami, jakoś więcej uwagi poświęca Elmo ...

W sumie to nie mam dziecka w tym wieku ale są u znajomych i w rodzinie i wszystkie w Teletubisich zakochane, nie wiem może dlatego tak późno bo rodzice wcześniej nie pozwalali telewizji oglądać, a mi się wydawało że dzieci w tym wieku lubią te Teletubisie...

Gość chrzestna mama
Co do teletubisiów to lubią- ale mają. Znalazłam genialny prezent dla malca- rowerek-traktor, czerwony. Wiem ze bardzo by mu się spodobał, byłby taki dumny że ma taki sam jak dziadek i że może nim jeździć, a na tym dziadka uwielbia siedzieć.Gdy przyjeżdża na wieś od razu się dopytuje o traktor. Tylko ta cena:/250 prawie z przesyłką, to troche dużo jak dla tak biednej cioci:( chociaz jak stwierdzę ze sprawiłabym mu naprawdę wielką radość to może poświęcę się... A co myślicie o farbkach do malowania palcami? pewnie by im się spodobalo, ale czy rodzice nie byliby źli? chociaż w opisie jest zaznaczone ze bardzo dobrze się zmywaja.

farbki zmywaja sie naprawde dobrze. wiem bo mam;) ja polecam klocki lego. Jesli rodzice maja czas na zabawe z dzieckiem to polecam klocki lego- city(3-5 lat) . Rewelacja. Moj syn je uwielbia;) jesli rodzice nie beda sie angazowac zbytnio - to moga byc lego duplo(2-5 lat)

Gość Gostinko98
A weź poleć sklep z prezentami z imieniem?