Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VANITY69

PIEKNE /ZADBANE KOBIETY Z CALEGO SWIATA LETS TALK !!!

Polecane posty

Gość VANITY69

Jestes piekna z natury? jestes piekna z pracy nad soba? jestes piekna na duszy? interesujesz sie tym co sie dzieje w swiecie mody, kosmetyki itp. Masz jakies rady, sekrety, pytania, badz po prostu chcesz wysluchac opinii innych kobiet? Mam nadzieje ze znajdziemy tutaj miejsce wlasnie na to aby podzielic sie doswiadczeniami, poplotkowac, doradzic, podtrzymac na duchu. Nie kazdej kobiecie zalezy na tym aby miec modna fryzure, modne ubrania, dobre kosmetyki itp...Nie chodza do kosmetyczek,nie wiedza co to botox badz restylene, nie robia sztucznych paznokci i nigdy nie wlozyly by implantow.... To forum nie jest dla nich jako ze te rzeczy sa im obce. Jedyna forma ich zainteresowania bylaby ostra krytyka proznosci kobiet ktore wlasnie w ten sposob dbaja o siebie. Dla mnie to istotne jako ze uwielbiam piekno w kazdej postaci. Prawda jest taka ze w dzisiejszym swiecie wazny jest wyglad i zachowanie mlodosci. Porozmawiajmy o tym.....podzielmy sie przydatnymi informacjami... Zapraszam dziewczyny........ i pozdrawiam

Nenemosha witam, Jestem wizazystka z zawodu chociaz tak na prawde to interesuje mnie wszystko co moze sprawic ze kobieta (badz i facet) staja sie piekniejsi. Zauwazylam przez lata mojej pracy jak bardzo zmienia sie natura kobiety ktora zaczela dbac o swoj wyglad i otrzymywac komplementy od otoczenia. Nie chodzi mi tutaj o podniesienie czyjejs wartosci bo to zupelnie inny problem. Czasami maly element zmiany moze wywolac wielka zmiane i dla niektorych jest to na prawde decydujacym krokiem aby uwierzyc w siebie. Pracowalam z wielka iloscia kobiet i mezczyzn i zaczelam postrzegac na czym polega piekno. To ze pochodzi one z wewnatrz nie musze pisac bo to ogolenie wiadoma prawda. Dla mnie samej jest to wazna sparawa aby wygladac dobrze. Prawda jest taka ze ludzie bardziej atrakcyjni maja wiecej sukcesu w zyciu. Stwierdzono w badaniach ze nawet niemowleta wola ogladac bardziel ladne. atrakcyjne twarze. czasami jest to kwestia kilku zmian, nawet drobnych aby sie uatrakcyjnic. Aczkolwiek aby dobrze wygladac to kupa roboty i zachodu i nie kazdy ma na to czas. Jednakze kazdy ma wybor.....czy chce czy mu nie zalezy aby dobrze wygladac. To tak samo jak z dieta i cwiczeniami. Jak chce sie byc szczuplym to trzeba uwazac co sie je i regularnie cwiczyc...nie kazdy ma ochote na taki rygorystyczny tryb zycia i wtedy krytykuje cos co samemu mu sie nie chce robic. To takie moje poglady...chodzi mi o to ze wybor nalezy do nas aby dobrze wygladac i chetnie chcialabym z takimi osobami powymieniac poglady. Serdecznie pozdrawiam :-)

hej VAnity69! fajnie ze jestes wizazystka, zawsze mozna sie zwrocic do Ciebie po rade:) rowniez lubie dobrze wygladac, dla samej siebie, nawet wtedy gdy siedze sama w domu i wiem ze nikt mni8e nie oglada! tylko wtedy gdy jestem zadbana, czuje sie swietnie, codziennie myje wlosy bo nie wyobrazam sobie wyjsc gdziekolwiek, gdy nie umyje a nawet przeszkadzaloby mi to w domu:) mysle ze jestem jak najbardziej naturalna, nie farbuje wlosow ( poza tym jednym razem gdy zaszalalam i mialam lekkie wiosenne pasemka), nie nosze tipsow. zawsze bylam zadowolona ze swego wygladu i nie musialam sie jakos specjalnie troszczyc o swoj wyglad, ostatnio tylko zaczelam cwiczyc 6 weidera, bo zrobil mi sie maly brzuszek i chce sie go pozbyc...hehe to chyba tyle na wstepie, milego dnia! no i czekamy na inne Panie:)

aha zapomnialam dodac ze jestem Rosjanka, ale mieszkam w Polsce juz od dawna:)wiec jak najbardziej pasuje temat topicu:kobiety z calego swiata:)

nigdy utrzymanie dobrego wyglądu nie sprawiało mi większego trudu - ale ostatnio zauwazyłam, że wraz z wiekiem coraz cieżej utrzymac szczupłą sylwetkę oraz promienny wygląd cery.Zaczęłam wiec chodzić na aerobik, czasem chodze tez na siatkówkę, basen, saunę, jakuzzi - dla zdrowia i przyjemnosci. Co do operacji plastycznych nie mam do nich przekonania, ale posiadam dosc sporą wiedzę na ich temat.

Gość nad niemnem
To jeszcze napiszcie co rozumiecie pod pojeciem "zadbana", bo codzienne mycie wlosow to chyba raczej kwestia higieny, nie jestem zwolenniczka operacji plastycznych, solarium i tipsow, ale wlosy tez myje codziennie, na dodatek farbuje. Nie uwazam sie tez za fleja, choc nie chcialoby mi sie spedzac zbyt duzo czasu przed lustrem.

jesli chodzi o higiene to zauwazylam ze roznie jest ona pojmowana, dla mnie szokujace bylo to iz na ktoryms forum na kafe dzieczyny pisaly iz nie gola nog wcale zima, bo i po co skoro sa zakryte przez spodnie?! a mimo to uwazaja ze sa zadbane...:) ja lubie kiedy kobieta jest naturalna, pachnaca \"swiezoscia\", mysle ze taka kobieta jest bardziej seksowna od typowej lalki barbie...niestety, w polsce zauwaza sie ogromna liczbe takich dziewczyn:(

VAnity a jakie sa Twoje ulubione kosmetyki??jestem bardzo ciekawa jaki jest Twoj zestaw bez ktorego nie mozesz sie obejsc:)

Hej nenemosha, piszesz ze jestes Rosjanka, jak dlugo mieszkasz w Polsce? Jak wygladaja te cwiczenia (6weidera)? Pytasz o kosmetyki, od pewnego czasu jestem wierna jednej firmie i tylko te kosmetyki stosuje. Prawde mowiac to nie naduzywam ich i nie zawsze mam czas na to aby nalozyc i krem pod oczy i tonik itp. Krem nawilzajacy jest z algami a firma sie nazywa Cellex-C. Jezeli chodzi o makijaz to zaczelam uzywac podklad mineralny. Super sprawa, wyglada naturalnie i szybko sie go naklada. Nie zawiera zadnych srodkow zatykajacych pory ani srodkow konserwujacych. Naklada sie go tak jak puder duzym pedzlem i tylko raz przyklada do twarzy. On sie przyczepia i zostaje tak, efekt na prawde naturalny i dobrze pokrywa. Duzo sie go uzywa w stacjach telewizyjnych i filmach hollywodzkich. Mysle ze mineralny makeup to przyszlosc.. Lubie tez firma Mac maja fajne kolory. CO do niegolenia nog przez niektore dziewczyny...no tak masz racje, ja rowniez dbam o siebie nawet jak nikt nie widzi bo robie to dla samej siebie. Lalki Barbie tez nie lubie bo to takie sztuczne , chociaz nie mam przeciwko innym sztucznym metoda upiekszania. Chodzi mi o to ze niekotre dziewczyny po prostu przesadzaja z mazidlami, bizuteria, perfumami, dodatkami itp. Efekt koncowy jest taki ze facet nawet nie chce takiej dziewczyny przytulic zeby sie nie rozsypala ani nie rozmazala hehheh...a szkoda bo widuje takie piekne dziewczyny ktore na prawde nie potrzebua duzo.. Kawa z mleczkiem, witam :-) ja tez zauwazylam jak weszlam w 30 stke to moj metabolizm zwolnil tepa i tez musze uwazac na brzuszek. Zawsze jak zauwaze ze przytyje troche to robie kuracje oczyszczajaca przez 12 dni i waga wraca do normy. Ciekaw jestem Twojej wiedzy dotyczacej operacji plastycznych. Pozdrawiam serdecznie. Nad niemnem, Witaj :-) pytasz co znaczy zadbana kobieta. Zadbana kobieta to taka ktorej zalezy na tym aby dobrze wygladac dla samej siebie i innych, i ktora wklada w to prace. Pisalam ogolnie zadbana bo przeciez sa dni ze jest sie chorym a trzeba wybiec do sklepu po pieczywo itp w dresie i tustych wlosach.... Chodzi mi o to ze kobieta od stop do glow jest czysta, porzadnie ubrana, ma dobra fryzure, czysta cere, odpowiednio dobrane ubranie do sytuacji, czyste paznokcie, ogolone nogi hihiihih... Pasemka, tipsy, botox, restylane, itp bedzie robila kobieta ktora dba o siebie (moze az za bardzo a moze po prostu tego potrzebuje aby sprostach swojej wizji pieknej kobiety. Kazdy z nas ma inne pojecie co jest piekne dlatego mamy takie rozne gusta. Zadna z nas tez nie powinna byc krytykowana za to ze przyklada taka uwage do wygladu. Sa kobiety ktore chodza w ubraniach nieodpowiednich do ich figury, fryzury nieodpowiedniej do struktury kostnej twarzy, bez makijazu, w rozczlapanych butach i roznej dlugosci paznokciami. Od takich kobiet czesto leca krytyczne slowa i lekcewazace spojrzenia dla zadbanych kobiet. Co WY na ten temat sadzicie?

Gość nad niemnem
Nie wiem czy to topik dla mnie, bo szczerze mowiac jestem raczej leniuchem, raczej sie nie maluje (jedynie jak gdzies wychodze, a na codzien to ewentualnie podklad i tusz do rzes), paznokcie mam krotkie zeby bylo wygodnie, a moim ulubionym kremem jest krem Dove (i takiz dezodorant), moze dlatego, ze jeszcze nie przekroczylam 30 i nie mam klopotow ze zmarszczkami. Jednak gole sie codziennie, czy mam faceta czy nie, zarosnieta czuje sie po prostu zle, zreszta robie to juz rutynowo przy codziennej kapieli, nie lubie sie zapuiscic, bo wtedy zgolenie zarostu wymaga wiecej pracy, a tak to codziennie szybciutko przejade zyletka wszystkie miejsca i jest ok :)

VAnity: przeprowadzilam sie do PL w 1991r. a mam 23 lata! co do cwiczen weidera to sa to serie cwiczen na brzuszek, tylko sa nieco w innej formie niz tradycyjne brzuszki,tu jest link do forum na kafe: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3214790&start=0 nie slyszlalam jeszce o kosmetykach mineralnych, brzmi ciekawie, a jaka jest ich cena?co do MACA, to fakt, maja swietna kolorowke, sama jeszce nic nie uzywałam, ale slyszalam wiele dobrych opinii o tej marce. ja bym chciala uzywac kosmetykow z gornej półki ( Lancome, Dior itp) ale poki co jeszce studiuje i nie zarabiam na to:(mam nadzieje ze niedlugo to sie zmieni! a jaki masz stosunek do kosmetykow typu Avon?ja jestem przywiazana do kilku ich pozycji, ale kiedys czytalam nagonke na Avon, bo niby uzywaja zakazanych składnikow w swoich kremach i nie wiem co o tym myslec... jak wyglada ta kuracja oczyszczajaca?? elizabeth1:ach, ile juz czasu mieszkasz we Francji?wierze Ci jest jest tam pieknie:)tez mnie ciagnie na typowa prowansje, gdzie ludzie calymi dniami delektuja sie winem, jedza pyszne sery i wiedza jak odpoczac! Francuski podobno zawdzieczaja swoja sylwetke wlasnie temu, iz nie odmawiaja sobie jedzenia, ale wiedza jak jesc i CO jesc i dlatego sa takie zachwycajace! tez lubie zare:)

nenemosha - ja mam ogromną awersję do kosmetyków z firmy Avon , nie ze względu na ich składniki, bo nawet ich nie znam, ale ze wzgledu na ich kiepską jakość. Tusze są tragiczne - sklejają rzęsy, obsypują się, wysuszają rzęsy..Lakiery do paznokci wytrzymują jeden dzień, pomadki do ust jakościowo przypominają te z kiosku ruchu za 2 zł..Perfumy totalnie mijają się z moim gustem zapachowym.. Jedyne co mi odpowiada z tej firmy to puder brązujący w kulkach i krem do rąk z silikonem. Ostatnio zaczynam lubowac się w kosmetykach z firmy Eveline, tanie i naprawdę zaczynam sie przekonywać do ich jakosci. Używam z ich serii serum na celulit http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=1816 oraz pod oczy http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=1315

Gość sephi
witam zaciekawil mnie temat a juz najbardziej cwiczenie ktore wpomina nenemosha mozesz powiedziec dokladnie jak to sie robi? bo slyszalam ze w ktoryms momencie napina sie miesnie mozesz powiedziec w ktorym? ja mam straszny problem przytylam 7 kilo i nie umie zrzucic nic na mnie nie dziala wiem ze zawsze tak jest ze jak sie chce to sie nie zrzuci tylko jak sie juz o tym niemysli to wtedy nagle ojej :) przynajmniej zawsze tak mialam :)

sephi - wpisz w google 6 weidera - w necie jest naprawdę masa informacji na ten temat - łacznie z opisem i obrazkami. Ja próbowałam - ale niestety po 2 tygodniach mój zapał zmalał - przerwałam z braku czasu i motywacji. Teraz zmuszają mnie na aerobiku. Ja bym chciala zrzucić z 3-4 kilo dla lepszego samopoczucia , ale jak na razie cienko mi to idzie :)

hej kobietki! kawa z mleczkiem: zgadzam sie-nie wszystkie kosmetyki Avon lubie, przewaznie uzywam tylko tych pielegnacyjnych, lubie krem do rak, bo dobrze nawilza, pare balsamow do ciala. z kolorowki mialam puder w kulkach i jest fajny (ale ten z oriflame jest Lepszy!) firmę Eveline lubio moja mama, fakt cenowo sie prezentuje calkiem niezle:)a to lubimy! co do cwiczen weidera wyzej podalam link do tematu gdzie mozna wiele przeczytac na ten temat, ja stamtad czerpie motywacje, z innymi jakos latwiej!ja jestem obecnie na 29 dniu...ale czasem jakos cwicze na \"odwal sie\"... ja tez chce zrzucic jakies 2-3 kg, nie wiecej, bo juz mi przeszkadza ten nadęty brzuch i ze po obiedzie spodnie mnie uciskaja:(

aha, co prawda mam zamiar zaczac stosowac dopiero za 2 lata kremy +25 zapobiegajace zmarszczkom ale juz teraz sie rozgladam za kremami, czy mozecie jakis polecic?myslalam jak na razie o AA +25 lub Oil of Olaz +25.

większość kremów przeciwzmarszczkowych to pic - wazne żeby pić duuuużo wody - pomaga to utrzymać nawilżenie a oprócz tego woda pomaga odtruwać organizm i pomaga w walce z celulitem :)

pije pije, bardzo duzo!!kiedys myslalam ze moze mam cukrzyce ale sie badalam kilka razy i wszystko w normie, pije bardzo duzo herbaty ( jak na Rosjanke przystalo) i wody ogromne ilosci dziennie! kobietki piszcie gdzie mieszkacie, w PL czy za granica??

witam kobitki, ja jestem z Polski, uwielbiam dbac o siebie, nosić dobre ciuchy ale nie koniecznie na topie raczej preferuje styl klasyczny, jestem bardzo szczupła, mam maly biust, ale uwielbiam sie naprawdę, lubie tez porozmawiac z fajnymi dziewczynami ktore rowniez lubią o siebie dbać. Jak ja dbam o siebie? Ostatnio piję ogromne ilości napojów, uwielbiam zieloną herbatkę i widzę ze moj wygląd sie poprawia, oczy jakies takie jasniejsze skora promienieje chociaz jest juz jesien coraz blizej zimy. Nie jestem typem poparanczowej lali z tipsami, ale smaruje sie samoopalaczem wiec caly rok mam delikatną opaleniznę, tipsy raczej nie choc niektore dziewcxzyny mają piękne, raczej noszę paznokcie zelowe, aktualnie \"odpoczywam\" od nich. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, bede często tu bywać.

Gość KIKA*****
Witaj wizażystko ja pytanie odnosnie dobierania spódnic do kształtu i długosci nóg.Jestem szczupła i mam 165 cm i mam problem z dobraniem do swoich nóg i figury spódniczek. Mam bardzo szczupłe nogi i do tego długie. Ubieram się dość elegancko. Lubię buty na wysokich obcasach i chciałabym się poczyć chociaż raz kobieco. Chciałabym założyc spódniczkę i sukienkę Jeśli mozesz to odpisz mi na mojego maila kaow8@wp.pl. Z góry dziękuje za pomoc

Gość pustkowie umysłowe szaleje
ale "ambitny" temat :) a może piękne idiotki "lets talk "!! ?

to moze załóz swoj topic a my ocenimy jego wartosc merytoryczna, co Ty na to? zreszta, na siłe nikt tu nie ciagnie.

Mialyscie dobry weekend? Mnie sie udalo wybyc w gory ze swoim chlopakiem. Bylo cudownie bo wybralismy sie na wspinaczkepo gorach o polnocy , spotkalismy pare jeleni i dwa kojoty. Nie ma to jak obcowanie z natura.... Nad niemnem, ja rowniez jak wychodze z domu to tylko lekki podklad i mascara, czasami bronzer. Wystarczy, nie kazdy potrzebuje calej palety kosmetykow. boguslawa tirowa, witam :-) elisabeth1, Francja mi sie bardzo podoba odwiedzilam ja tego lata. CO do sklepu Zara to musze przyznac ze maja bardzo ciekawy romantyczny styl, bardzo kobiecy. U nas tez sa te sklepy, sama mam troche ubran. nenemosha, dziekuje za link do cwiczen. Ja strasznie nie lubie cwiczyc na swoj brzuch, ojejku a bede musiala bo zaczynam sie uczyc snowboardingu tej zimy a na to potrzeba mocnych miesni b rzucha. Pytasz skad jestesmy, ja mieszkam w Kanadzie Za Avonem nie przepadam, moja mama kupuje i czasami mi cos p rzesle ale jakos mi nie podchodza ... CO do kuracji oczyszczajacej to jest to zestaw zil na 12 dni. Sa w nim ziola na wzmocnienie, oczyszczenie watroby, jelit, nerek i krwi. Jest tez odpowiednia dieta podczas ktorej nie mozesz uzywac cukru, maki, przetworw mlecznych, alkoholu itp. sephi hej :-) piszesz ze nic na Ciebie nie dziala, a co probowalas? czy diety czy tez cwiczenia? Moze sprobuj jakies ziolowe preparaty tj, kuracje z dieta i duza iloscia wody . Najtrudniej jest zaczac proces gubienia wagi. Mnie tylko pomagaja wlasnie takie zestawy mobilizujace organizm do oczyszczenia, przyspieszenia procesow metabolicznych itp. Z reguly trace pociag dl slodyczy po takiej kuracji co potem pomaga mi utrzymac figure przez nastepne 4 - 6 miesiecy. Mnie tez sie latwo tyje :-( cold, witam :-) zielona herbatke tez uwielbiam, dobrze aby byla ona organiczna to wiekszy benefit dla organizmu. Staram sie wypic duza szklanke przed snem...tylko ze potem trzeba biegac siusiu z pare razy heheh ale za to rano sie dobrze czuje i mam wiecej energii. kika :-)witam.......hmmmmmm dlugie szczuple nogi, czy nie kazda dziewczyna o takich marzy? podpatrz modelki jakie spodnice ona nosza. Z legginsami i wysokimi kozakamiprawie kazda dlugosc spodnicy powinna pasowac.

Vanity:pytasz o weekend, weekend dobrze, zato tydzien zaczelam koszmarnie, w poniedzialek poszlam na dłutowanie osemki ( juz ostatniej dzieki Bogu) ale mialam ciezki przypadek, jestem nadal opuchnieta a to juz czwartek, nie czuje pół twarzy, zrobił mi sie siniak pod policzkiem i jestem przerazona tym ile to jeszce moze potrwac!:(z tego powodu musiałam przerwac swoja 6 weidera, a byłam juz na 30 dniu i zostawało mi tylko 12 do konca i jak tu sie nie wkurzyc? musze troche pomarudzic, wybaczcie, no.. ja kiedys bardzo chcialam wyjechac do kanady z moim chłopakiem, ale z tego co czytałam dosc trudno o wize, no chyba ze ma sie zagwarantowana prace lub potwierdzenie np. z uczelni ze bedzie sie tam studiowac:) a kiedy Ty tam wyjechałas i czy zamierzasz tam zostac na dluzej?? ja bardzo tesknie za Rosja, nie bylam juz u siebie cale 2 lata ( nawet wiecej), bo tez jako ze mam obywatelstwo polskie ( a podwojnego miec nie mozna) to musze sie starac o wize zeby jechac do domu, no i jakos tak wychodzi ze wycieczka np. do Grecji jest tansza niz wyjazd do Rosji:( kika: no własnie, buty na obcasie, nawet na niewielkim, powoduja ze noga wydaje sie smuklejsza, dłuzsza i zupełnie inaczej wyglada:) buziaki dla wszytskich:)

WItaj nenemosha, ojej zal mi Ciebie bo wyobrazam sobie jaki to bol. DLa mnie nie ma nic gorszego niz bol zeba. Co do opuchlizny, siniaka,bolu...sprobuj lek homeopatyczny Arnika 30c. Na pewno mozesz ja kupic w aptece badz jakims sklepie zdrowotnym. Wiem ze bez trudu sa dostepne leki homeopatyczne a Arnika jest jednym z najbardziej popularnych. Pamietaj aby brac co 3 godziny az do widocznej poprawy a potem przestac. Lek nie ma skutkow ubocznych, jest bezpieczny jako ze naturalny( rowniez 15 minut przed i po staraj sie nic nie jesc ani nie pic aby lek mogl zadzialac, jako ze ma subtelne dzialanie). Co do cwiczen to rzeczywiscie szkoda ze musialas przerwac....:-( Pytasz ile jestem w Kanadzie, no juz 17 lat, nie wracam do Polski bo kocham moj nowy kraj jest mi tutaj bardzo dobrze i odpowiada mi struktura tego panstwa pod kazdym jego wzgledem. Pozdrawiam :-)

Hej hej dzieki Vanity za informacje, szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, teraz troche mi sie zmniejsza opuchlizna, bardziej matrwi mnie ze stracilam czucie w dolnej wardze, ktore nie wraca:(chyba pojde dzis do dentysty, a jutro opuszcze zajecia na studiach:( ja wiem na pewno, ze w PL nie zostane, to co sie tu dzieje w tym kraju jest stanowczo nieciekawe.mieszkalam troche tu i tam, szukam swojego miejsca:)chcialabym wyjechac do jakiegos cieplego kraju na południu, problem ze nie znam jezyka np.hiszpanskiego, moze sie czas nauczyc! a jakie plany na Sylwestra dziewczyny??ja bede prawdopodobnie w Londynie z chłopakiem, lece do niego juz za tydzien do UK. tak troche smiesznie wyszlo z nami, rok temu ja mieszkalam w manchesterze a on pływał na statku i sie zarzekał, ze w anglii na pewno mieszkac nie bedzie, a teraz prosze, dostal dobra prace i wyjechal,hhih ale jak mowi wszystko dla nas.a ja jakos tak w nieodpowiednim czasie postanowiłam skonczyc swoje studia i zaczełam mgr, ale chyba wezme dziekanke lub jak sie uda przeniose niedlugo do UK.choc ten kraj jakos nie dla mnie chyba..ciagle pada:) a gdzie dokładnie Vanity w Kanadzie mieszkasz? i czy wizazystka zostałas juz tam?

hej hej kobietki, gdzie jestescie?? cos dawno nikt nic nie pisal.. jak tam przygotowania do swiat i sylwestra? ja za 2 dni zmykam na wyspy do ukochanego..