Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liii

znawca matmy potrzebny !

Polecane posty

Gość liii

mam zadnaka z matmy a za cholere nie moge rozwiazac bexdzie jakas dobra dusza ktora pomoze/

I to jest właśnie \"myślenie\" kobiet. Normalny człowiek nie będzie szukał \"znawcy matmy\", tylko rzuci zadanie i poczeka, aż znajdzie się ktoś, znawca czy nie, kto rozwiąże. Kobiety, phi.

Gość liii
1. w graniastoslupie prawidlowym czworokatnym promien okregu opisanego na podstawie ma dlugosc 6cm a przekatna sciany bocznej tworzy z plaszczyzna kat alfa =30 oblicz V i Pc.

Gość liii
2. W graniastoslupie prawidlowym trojkatnym przekatna sciany bocznej tworzy z sasiednia sciana boczna kat alfa = 60 oblicz V i Pc wiedzac, ze przekatna sciany bocznej ma dlugosc 4pierwiastek 3cm

Gość dawaj zobaczymy co umiem
ej, prosze cie, wez nie pierdol, ze to sa trudne zadania

Gość nie kochanie ty robisz
i jak nie rozumiesz to wtedy pytasz. Zacznij robic, ja bede pilnowac i jak nie bedziesz rozumiala to wtedy sie wlacze, ale nie bede odwalac za ciebie zadania, bo nie sa trudne.

Gość liii
no przykro mi ale teo niestety nie potrafie

narusuj rysunek graniastoslupa, wiesz co to jest graniastoslup prawidlowy?

najlatwiej powiedziec niepotrafie :) rysujesz

Gość liii
rytsunek mam lae ni wiem co dalej:)

Nie rozpaczaj. Jest przed Tobą całe życie, a możesz w nim zaistnieć na wiele sposobów; podam kilka: 1. Wykładanie chemii (w Biedronce, na półki) 2. Sprzątanie wagonów 3. Gospodyni domowa - kasująca becikowe co 12 miesięcy, i z tego utrzymująca bezrobotnego męża - alkoholika 4. Działaczka jednej z trzech partii koalicyjnych (przy minimalnej dozie sprytu i charyzmy możesz dochrapać się stanowiska sekretarza stanu w Ministerstwie Rybołóstwa) 5. itd, itp. - użyj wyobraźni. Oooops... przepraszam 🖐️

zaznacz przekatna sciany

Gość liii
mama przrekatna zaznaczona

i teraz popatrz, masz dlugos tej przekatnej, wiesz, ze kat miedzy jedna przekatna a druga wynosi 60 stopni, masz juz mnostwo danych. Jak mysliz, jak mozna je wykorzystac?

W pierwszym zadaniu pole podstawy jest "sześć pierwistków z dwa", wysokość chyba "4 pierwiastki z 6" - ale mogłem się rąbnąć. Dawno nie liczyłem niczego, niestety.

kurde krab!! niech sama pomysli!! 😡

Na grzyba jej wynik, skoro nie będzie wiedziała jak? A tak, może sprawdzić czy wszystko jets OK, zanim zacznie liczyć do końca. (A swoją drogą, ktoś może sprawdzi, czy mam rację? Jeeeezu, sinusów już nie pamiętam. Wzoru na wysokość trójkąta równobocznego też. Durne studia :( )

:) lubie cie krab i jak z tymi danymi? co wywnioskowalas? jakies nowe dane sie pojawily?

Gość liii
kuuurczepo pierwsze nie wiem czy dbry rysunek mam :) ale chyba tak mam podana tylko przekatna a musze miec dlugosc boku a czyli moge to z funkcji trygonometrycznej? i wysokosci nie mam ! ajajajjj

robimy drugoie zadanie. Podpowiedz, gdzie powstal trojkat rownoboczny? wszystkie dane sa, trzeba je tylko umiec znalezc.

rownoramienny znaczy sie

Gość liii
no mam narysowany do 2 zadania ale nie wiem czy wszystko dobrze zaznaczylam, hmm nie wiem nie wiem ciemna jestem

Kurcze, ale drugie to JEST jazda :). Chwilę mi zajęło narysowanie tych kątów, przekątnych i śinusów. Ale jak już je znajdziesz, to banalne jest. Może nawet se policzę :D To które teraz robimy?

robimy drugie i dlatego pytam dziewczyny, czy widzi juz ten trojkat rownoramienny :) ten ktory rzuca sie w oczy az boli

Gość liii
narysowalam ten graniastoslup i w srodku zaznayczlam ta przekatna i powstal mi trojkat i on jest rownoramienny i przerysowlam go obok zaznalczylam kat i przkeatna i co dalej?

Ej, on nie jest równoramienny! Tam masz przekątną, wysokość trójkąta i przekątną połowy ściany! Ze względu na kąty, wychodzi że to \"połówka równobocznego\" :D

Gość liii
no chyba sie zalamie nic nie czaje ;(

Nie do Ciebie mówię :D To znaczy też, ale niespecjalnie liczę, że załapiesz :). Na razie podałem w wątpliwość fakt, czy to jest równoramienny trójkąt, ten który widzisz. \"nie kochanie ty robisz\" - wydaje mi się, że rzut przekątnej jednej ściany na drugą ścianę nie będzie przekątną tej ściany :D