Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

plyna ryby plyna

polacy

Polecane posty

Gość wszyscy zgadzaja sie.

:) Powiedzcie mi prosze ze oni sa specjalnie tacy glupi wybrani. Chce wierzyc ze nasze spoleczenstwo jest jednak madrzejsze, choc tak naprawde szczerze w to watpie. A wlasnie przypomniala mi sie nasza wlasnie madrosc zaprezentowana bodajze w kolejnym madrym programie \"podroze z zartem\". Zrobiono sonde uliczna i zapytano ludzi o to co to jest bumerang (jedna z odpowiedzi-stolica australii), koala (jeden dziadek nie wiedzial), krykiet (nie wszyscy wiedzieli), eukaliptus (odpowiedz-taka organizacja jakas). I pomyslec ze kazda z tych osob ma prowo glosowac.

tak troche zbocze z tematu,ale najbardziej mnie denerwuje jak słysze komentarze po wyborach itp...Wszycy łapią się za głowę i ówią\"ja nie wiem naprawde jak to się stało że Pan(taki i taki) został tym i tym...\" a kto ich wybierał???

tyska a to akurat jest wytlumaczalne. Obracajac sie w jakims srodowisku czesto stanowi sie elektorat danej partii. Stad tez wiekszosc osob z ktorymi przebywasz glosuje na tych na ktorych ty glosujesz i dlatego wszyscy sa zdziwieni ze wygral kto inny gdyz z jego punktu widzenia wszyscy glosowali na tych na ktorych on glosowal. Strasznie niegramatycznie to napisalam. Sorry

ja też niedokladnie napisałam to co miałam na myśli:P:P w każdym bądz razie dużo czasu spędzilam w Norwegii i tak naprawdę między norwegami a polakami jest kolosalna róznica w zachowaniu,mentalności i tp itd.Chodzi mi o to,że chociaż jestem polką nie lubie polaków.

Nie oglądam TV Wildstein więc nie mogę ci odpowiedzieć - natomiast na głupich ludzi natykam się codziennie i nie chce mi się jeszcze ich słuchać z ekranu :O

tyska rozumiem ze siebie tez nie lubisz? Lowca Jeleni tylko taka tv dysponuje na chwile obecna:) Faktem jest ze glupic ludzi tez spotykam codziennie.Niestety

Mysle, ze jednak jako narod wcale nie wyrozniamy sie szczegolna glupota ani madrosci. Po co generalizowac, wiadomo, ze w kazdym spoleczenstwie znajda sie glupi i madrzy, tych inteligentniejszych jest wszedzie mniej, nie tylko w Polsce.

tyska boze jak ja nie lubie jak ktos tak generalizuje. W kazdym narodzice sa ludzie kulturalni i niekulturalni. To nie zalezy od narodu tylko od czlowieka. Ty sie zapewne zafascynowalas norwegami i teraz wgadujesz takie bzdety.

Nie generalizuje pisze to co uważam.Nie byłam tylko w Norwegii byłam w wielu państwach przez dłuższy czas i zauważyłam,że mają więcej tolerancji niż my polacy.

tyska szczerz ci powiem ze nie chce mi sie dyskutowac bo zmeczona jestem ale z tego co wiem to wczesniej nie pisalas ze nie lubisz polakow za to ze sa wg cieie nietolerancyjni tylko cytuje \"nie lubie polakow ich sposoby bycia,zachowania,braku kultury.\" A stwierdzenie \"nie generalizuje tylko pisze co uwazam\"-no coz jesli uwazasz tak jak piszesz to generalizujesz.

ja także jestem zmęczona.może już nie zastanawiam się nad tym co dokładnie pisze:) w każdym bądz razie jak mowilam nie lubie naszego spoleczenstwa..zachowania.Nie mam na mysli wszystkich polakow oczywiscie bo sa wyjatki:) ale niestety jeste mi niezmiernie przykro z tego co obserwuje,skysze na codzien.Dobranoc.