Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enterik

Temperatura w ciazy??

Polecane posty

Gość enterik

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ta temperatura w ciazy. Jezeli nastapilo zapoldnienie to juz wtedy podnosi sie progesteron i tym smamym temperatura???? Czy temperatura podnosi sie dopiero pod koniec cyklu przed okresem?? Jak to jest??

Gość enterik
prosze to wazne....

Gość a iwec jest to tak..
...temperatura podnosi sie w czasie dni płodnych okołoowulacyjnych, spada w momencie kiedy nadchdozi miesiączka, akiedy doszło do zapłodneinia wówczas nie spadnie tylk będize sie utrzymywać wyzsza własnie przez wzrost tego hormonu i sapdnie w momencie kiedy ciąże zacznie podtrzymywać łozysko..

to dla mnie ważne!!!!!!!!! czy ta temperatura utrzymuje się przez całą dobę ???? ile wynosi ( oczywiście gdzie mierzona????? )??? ja mam od 6 dni podwyższoną temperaturę, ok 37- 37,2 (mierzona pod pachą) jest mi zimno. boje się, że jestem w ciąży !!!!! współżyłam z prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym, z gumką niby było wszystko ok. to było 10 i 11 dnia cyklu. od 14 dc pojawiła się płodna wydzielina.teraz jest 32 dc. 16 dnia po stosunku zrobiłam test z apteki wynik negatywny 19 dnia po stosunku test z krwii beta hcg wynik negatywny 22 dnia po stosunku test z apteki wynik negatywny jak myślicie czy mogę być w ciąży?????? prezerwatywa i testy przemawiają za tym,że nie . ale ta temperatura mnie martwi:( plemniki mogą przeżyć 3-4 dni, więc testy zwłaszcz ten z krwii powinien to wykazać pomóżcie. co myślicie o mojej sytuacji??????

Gość ulibuli
jeśli mierzysz pod pachą to nie jest to miarodajne...moze jestęs lekko zaziębiona...albo poprostu czasam itak ejst ze temp jest wyższa i już.

Gość kobieto.......................
idz p prostu do lekarza...i juz temoperatura pod pachą jak napisała moja popzedniczka nie jest miarodajna robiłaś już testy wiec co my możemy c pomóc jedyne co mozna ci poradzic to to zebyśposzła do lekarza najlepiej prywatnego który cie przyjmie jak najszybciej i wtedy szybko dowiesz sie czy jstes w ciązy czy nie ja rozumiem ze sie martwisz ale jeśli robiłaś testy co my mozemy ci jescze pomóc ... czasami miesiączka zatrzymje sie przez zapalenie,czasami przez stres i inne tego typu rzeczy a jesli chodzi o teperature to ja np pod pachą mam prawie przez cały cykl; 37.2 czasem 37,5 nawet wtedy gdy nie jestem przeziębiona każda kobieta jest inna i tyle są rożne wersje albo test cie okłamał i jesteś w ciązy a testy z krwii tez nie zqawsze dają prawdziwy wynik albo te testy sie nie mylą i nie jestes w ciązy tylko dolega ci coś innego wiem ze tymi wywodami ci nie pomogę ale lekarzem niejestem ... i jedyne co moge ci poradzić to naprawdę wizyta u lekarza.