Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdówka nie wdówka

znacie sie na kodeksie pracy? chodzi o śmierć

Polecane posty

Gość wdówka nie wdówka

1. zmarała mi mama czy tata czy brat . Komu mam w pracy zgłosić? Dac jakies zaswiadczenie i dostane jakies pieniązki czy poprostu jakies dni wolne dodatkowe na pogrzeb? jak to jest? 2. zmarło mi dziecko i tez czy coś dostanę , jakies dni wolne czy pieniązki? 3. zmarła mi babcia i tez czy mi sie coś należy? 4 i zmarła mi tesciowa teść czy tu się coś nalezy? 5. a jak zmarł mąż? to tez cos się nalezy jakies dni? ktos z kadrowych tu moze mi wyjaśnić?

Gość idz do pani kadrowej u siebie
i spytaj. sporo zalezy od ubezpieczenia w pracy

- 2 dni na ślub pracownika, urodzenie się dziecka pracownika, zgon i pogrzeb małżonka pracownika lub jego dziecka, ojca, matki, ojczyma, macochy - 1 dzień - ślub dziecka pracownika, zgon i pogrzeb siostry lub brata pracownika, teściopwej, teścia, babki, dziadka, a taze innej osoby pozostajacej na utrzymaniu pracownika lub pod jego bezpośrednią opieką. Czy dostaniesz pieniądze to zleży czy przystąpiłaś do ubezpieczenia ( grupowo lub indywidualnie). Z firmy nic się nie nalezy tylko dni wolne.

Gość Bohema
należy przynieść odpis aktu zgonu na jego podst. otrzymasz odpowiednio dni wolne jeden lub dwa- w zależności od pokrewieństwa. A o pieniądze możesz się starać od PZU lub innego towarzystwa ubezpieczeniowego-jeśli oczywiście jesteś tam ubezpieczona- i otrzymasz wypłacone świadczenie za śmierć dziecka, małżonka, rodziców i teściów.

I jeszcze jedno - piszesz podanie, wniosek o urlop okolicznościowy, podajesz przyczynę a potem dostarczasz akt urodzenia, zgonu lub ślubu aby można było zrobić ksero i dołączyć do wniosku.

Gość wdówka nie wdówka
jak mi sie dziecko urodzi tez musze powiadomic na piśmie pracodawce i dostan e 2 dni wolne z tego tytułu+ macieżyński.

Gość 2 dni dla ojca
jeśli jesteś matką to napewno już wcześniej się ma zwolnienie lekarskie przed urodzeniem, ale po urodzeniu dziecka należy niezwłocznie powiadomić zakład pracy bo od tego dnia liczy się macieżyński, jeśli ojcem to należy się 2 dni urlopu na urodzenie dziecka

Gość 2 dni dla ojca
ojciec oczywiście musi dać na piśmie że mu się dziecko urodziło, skórcony akt urodzenia ( jak już sobie wyrobi w USC)

Gość 2 dni dla ojca
w warcie można dostać do 1000 zł za urodzenie dziecka