Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paczuszkaa

Poczta czy firma kurierska?

Polecane posty

Gość paczuszkaa

Musze przeslac paczke ze Szczecina do Trojmiasta. Musi ona byc w Trojmiescie w srode i to jest paczka do firmy, wiec musi dotrzec tam miedzy 7 a 15. I teraz mam zagwostke, bo po 1-sze nie wiem czy zdecydowac sie na wyslanie jej poczta czy firma kurierska? Chodzi mi o to, zeby ta paczka dotarla do firmy w tych wlasnie godzinach-jak to wlasnie wyglada, bo osobie prywatnej zostawiaja awizo a firmom rozwaza tylko rano czu jak to jest? Pomozcie, bo mam w tej kwestii male dowsiadczenie

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
zamow kuriera i w liscie przewozowej zaznacza sie godzine odbioru i zakres czasu dostawy czyli 7-15

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
zadzwon do dhl i powiedz, ze chcesz by paczka byla na ten i ten dzien, odebrac ja w tych godzinach a ma dojsc na iesce i musi byc w godzinach np porannych. Pani podliczy. Kurier przyjedzie do ciebie odbierze, ty podpiszesz i masz pewnosc, ze paczka bedzie na czas. Zawsze mozesz przez internet kontrolowac gdzie ona akurat jest.

Gość paczuszkaa
Tyle, ze np taki dhl to pewnie slono mnie policzy. Na poczcie to byloby jakies 10 zl, tu 30 zl, tyle, ze z poczta moze byc roznie :-/

Gość paczuszkaa
up

jak ma być na czas to TYLKO kurierem! Z reguły przesyłka dociera w ciągu 24 godzin :) hmmmm.... ma rację,możesz zaznaczyć w zleceniu w jakich godzinach ma być dostarczona.

Gość pacvzuszkaa
A jakie firmy jeszcze polecacie?

Ostatnio czekałam na przesyłke kurierska 3 dni, wściekałam się niesamowicie, bo sklep internetowy wywiązał sie znakomicie i wysłał towar od razu po zamówieniu, natomiast szanowny pan kurierrrr jego mać nie potrafił dojechać do mnie na czas :o Zareagowali dopiero, jak wysmarowałam im nieprzyjemnego maila. Paczka leżała sobie w magazynie firmy kurierskiej, w moim mieście, a ja czekałam i czekałam na dostawę. Nie raczyli nawet zadzwonić, choć to mają w zwyczaju, jeśli np. nie moga dostarczyć paczki na czas. Teraz z kolei mój mąż czeka na paczkę, kóra miała być we wtorek. Przez ten strajk poczty, kurierzy mają więcej roboty niestety.

Gość priorytet
jest tańszy i też dociera w 24 h

Gość pacvzuszkaa
Ja mialam takie nieprzyjemnisci z "siodemka" A teraz nie wiem co zrobic-kurier czy poczta wlasnie :-/ Moze najlepiej kurierem juz jutro

Gość pacvzuszkaa
A ja wlasnie chcialam wyslac ups jesli chodzi owybor kuriera :-/ No to teraz juz zglupialAM :-/