Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestaszona

Fioletowy guzek na odbycie.....

Polecane posty

Gość przestaszona

Dziewczyny jestem załamana.. Co to moze byc? Juz tlumacze jak to wyglada: wokol odbytu, gdzie jest ta zmarszczona skora innego koloru w pewnym miejscu mam takie filetowe zgrubienie-jakby guzek pod skora. Mam to od kilku tygodni. Dodam ze towarzyszy temu lekki bol ale nie przy wyproznianiu tylko ogolnie, niemal caly czas. No i na papierze toaletowym kilka razu( ale nie zawsze) znalazlam niewielka, wrecz znikoma ilosc krwi.Aha, jeszcze jedna wazna informacja: ostatnio mialam problem z owsikami ale chyba mi przeszlo. czy to moze byc poczatek hemoroidow.Nie wiem czy hemoroidy tworza sie poza "dziurka" i to dosc daleko. Czy ktoras miala cos takiego? Poradzcie mi co mam z tym zrobic... prosze...Tylko nie piszcie idz do lekarza bo ja o tym wiem ale najpierw chcialabym sie dowiedziec co to moze byc i czy to cos powaznego.

To żylak odbytu, czyli hemoroid. Spróbuj czopków, jak nie pomogą to idź do lekarza. Nie bądź przerażona, to dość częsta przypadłość :) Ja miałam i żyję ;)

Gość 11111111111111111
tak ,to hemoroidy,spróbuj hemorectal-czopki ,dość dobre i tanie a jak nie pomoga to do proktologa

Gość przestaszona
Ehh.. a myslalam ze mnie to nie dotyczy :-(. Kurcze ale mam stosowac czopki mimo ze to cos jest na zewnatrz? moze lepiej masc? jak myslicie?

Gość świetny jest
tez myslałam ze ona mnie nie dotyczą, wydawało mi sie ze to jest problem tylko kobiet w ciazy i po porodzie, ale ja czasami mam ztwardzenie i pojawiają sie hemoroidy, ja stosowałam masc tylko nie pamietam nazwy, u mnie po dwóch trzech dniach same znikaja...

Gość ___polecam___
maść Rectosol Cream - bez recepty w aptece, cena poniżej 10 zł nie warto nabierać się na reklamę Posterisanu H - dużo droższy i dużo gorszy

Gość milutek..1
a oprocz czopkow radze jeszcze zmienic troche przyzwyczajemia. ja tez to miala niestety. lekarz kazal zmienic diete, tak zeby bylo duzo warzyw (blonnik) zeby regularnie chodzic do ubikacji i wiecej ruchu. b.duzo ludzi to teraz dostaje od niewlasciwego odzywiania i siedzacego trybu zycia... pozdrawiam. bedzie dobrze. najwazniejsze, ze jest zwenetrzny i nie krwawi to szybko wyleczysz

Gość no cóż...
dobrze gdy się udasz do proktologa.

Nie wiadomo czy zniknie, u każdego jest inaczej. Jak zniknie to i tak się musisz pilnować, bo sam fakt że się guzek pojawił świadczy o skłonności do tworzenia się hemoroidów. Profilaktycznie nie ma sensu stosować leków, lepiej dodać do diety produkty zawierające błonnik i więcej się ruszać. Jak np. pracujesz przy komputerze to co godzinę wstań i zrób kilka kółek miednicą. Mozna też zaciskać i rozluźniać na przemian mięsnie Kegla, zapobiega to zastojom krwi w żyłach odbytu. Ale leki warto mieć w domu żeby odpowiednio szybko zareagować. Ja jak tylko poczuję lekkie pieczenie czy swędzenia od razu pakuję czopek na wszelki wypadek ;)

Gość przestraszona
No wiec bylam dzis w aptece i niestety nie ma tego kremu :-( Poszukam jeszcze w innych aptekach....

Gość wystrachany
hej ja jestem chłopakiem... mam 15 lat i wyczułem guzka jakiegoś podczas kapieli w odbycie... jest wielkości ziarnka groszku ale boję się że to może być jaks początek raka czy coś...;/ wstydzę się o tym powiedzieć mamie...