Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pobita.

POBICIE

Polecane posty

Go艣膰 pobita.

Jesli zglosze na policji pobicie, czy oni jakos zareaguja, pomoga mi czy raczej nie mam na co liczyc? Slyszalam wiele o przypadkach zero reakcji w takich sytuacjach. Prosze o pomoc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 maja taki obowiazek
ale wiele zalezy od Ciebie...jesli nie wiedza co do nich nalezy to mozna im to szybko wyjasnic...

Udost臋pnij ten post

zg艂o艣, nawet, je艣li nic to nie da, zostanie protok贸艂, jak si臋 to powt贸rzy b臋dzie 艂atwiej dzia艂a膰 jed藕 do szpitala zrobi膰 obdukcj臋!!

Udost臋pnij ten post

nie daj sie zastraszy膰!! walcz o swoje prawa!! wqiem, 偶e to slogany, ale tak trzeba od policji i obdukcji musisz zacz膮膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maja taki obowiazek
dokladnie tak... podstawa jest swiadomosc wlasnych praw i dochodzenie ich konsekwentne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
Ale czy bede mogla potem prosic ich o interwencje na przyszlosc, czy tylko na protokole sie skonczy? Dzieki za odzew

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
Aha a czy oni od razu pojada sprawdzic co sie dzialo czy tylko mnie spisza?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch
za ka偶dym razem b臋dziesz musia艂a to zg艂asza膰 i popro艣 o nr na kom贸rk臋 do dzielnicowego, b臋dziesz z nim mia艂a szybki komntakt

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch
im wi臋cej bed膮 mieli sygna艂贸w od ciebie, tym prawdopodobniejsze, 偶e co艣 zrobi膮, a mo偶e od razu trafisz na porz膮dnego glin臋,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch ma racje
zrob tak wlasnie... a co do ich postepowania to ciezko stwierdzic...z moich dosiwadczen z policja wynika ze czasem biedacy nie wiedza co maja robic nawet..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
ech czyli to bez sensu tylko upokorzenie :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch
czasami jednak trafisz na takiego, kt贸remu w rodzinie np zdarzy艂a si臋 taka sytuacja i pomo偶e ci od razu bardzo...ci臋偶ko wyczu膰...teraz zamiast pisaa膰 le膰 po obdukcj臋 i zg艂o艣 to od razu, bo rozumiem, 偶e sprawa jest 艣wie偶a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch
jak masz m贸wi膰 ech..tylko upokorzenie, to nie zaczynaj w og贸le tematu, potem sama b臋dziesz sobie winna, jak to zajdzie za daleko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
Najpierw zrobic obdukcje? I z tym na policje? Sory za glupie pytania ale dotad nie mialam przyjemnosci...I gdzie pota obdukcje w szpitalu? Na izbe przyjec?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch
idziesz na izb臋 i m贸wisz ,zosta艂am pobita. Najle0iej by by艂o, 偶ebys posz艂a od razu, nie myj膮c si臋 i w tych ciuchach co by艂a艣, 偶eby nie zaciera膰 艣lad贸w, ale tak te偶 mo偶esz, lekarze ci臋 zbadaj膮, i dostaniesz papier. Na policj臋 mo偶esz jak wolisz, wcze艣niej, lub p贸藕niej. Je艣li p贸dziesz z obdukcj膮, mo偶e by膰 tak, 偶e wszcz臋te zostanie post臋powania przeciwko tej osobie i j膮 za艂atwisz na cacy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
a mozesz rozwinac co znaczy zalatwie na cacy? Oprocz tego ze jak on sie dowie ze bylam na policji to jeszcze bardziej mnie pobije..

Udost臋pnij ten post

Powinna艣 to zg艂osic, policja ma obowi膮zek si臋 tym zaj膮膰..偶eby obdukcja by艂a wa偶na musi j膮 zrobic uprawniony lekarz, p艂aci si臋 za to ok 50.zl ale je艣li p贸jdziesz na pogotowie to te偶 Ci mog膮 stwierdzi膰 konkretne obra偶enia. M贸wisz o interwencjach w przysz艂o艣ci...czy do艣wiadczasz przemocy w domu?Je艣li tak powinna艣 mo偶e skontaktowa膰 si臋 z Niebiesk膮 lini膮:0 801 1200 02 , (p艂atny tylko pierwszy impuls) jest to og贸lnopolskie pogotowie dla ofiar przemocy w rodzinie.Dostaniesz tam wszelkie wskaz贸wki i porady jakie mog膮 Ci by膰 potrzebne.Dzi艣 czynne do 22.00 Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch
za pobicie grozi kara do kilku lat wi臋zienia. Nie b贸j si臋, jak b臋dziesz si臋 ba艂a, napewno to si臋 powt贸rzy. Na pocz膮tek zr贸b obdukcj臋. Zg艂o艣 na policji , 偶e taka sytuacja mia艂a miejsce, albo wstrzymaj si臋 z policj膮, tylko uprzed藕 kolesia, 偶e masz obdukcj臋, troch臋 go to wystraszy, przcowa艂am w s膮dzie kilka lat, z do艣wiadczenia wiem, 偶e kolesie si臋 takich rzeczy boj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
Dzieki dziewczyny, mam podbite oko w kolorze sliwki, zadrapania na twarzy, troche opuchnieta twarz i boli mnie glowa. Bo tylko w glowe mnie bil.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maja taki obowiazek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
i doszczetnie polamany telefon...:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez bylam pobita
id藕 szybko do spzitala na obdukcje!!!!potem na policje zglos sprawe, z艂o偶ysz zenania, a policja dotrze do oprawc贸w. obdukcja konieczna jest!mozesz potem na rozoprawie s膮dowej dosta膰 odskzodowanie....w do艣c duzej kwocie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maja taki obowiazek
sie wyslalo cos pustego... koniecznie zrob tak Ci mowia dziewczyny, nie moze Cie jakis damski bokser poniewierac, ktory leczy swoje kompleksy w taki sposob...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
oprawca spi teraz pijany w moim domu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez bylam pobita
aaaaaa i obdukcje w szpitalu robi sie za darmo......dopiero po jakims czzasie idzie sie do lekarza s膮dowego.....jesli zak艂adasz sprawe o poicie, to twedy placi sie 50 zl, ale warto

Udost臋pnij ten post

Dziewczyno nie pozw贸l si臋 tak traktowa膰!!! Zadzwo艅 prosz臋 na niebiesk膮 linie... Nikt nie ma prawa nikogo bi膰, nie ma na to 呕ADNEGO usprawiedliwenia!!! Nawet je艣li wytrzezwieje i b臋dzie przeprasza艂... I idz koniecznie do lekarza!!Nie wiadomo czy nie ma jakichs powa偶niejszych uraz贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el..ch
mo偶esz mie膰 wstrz膮s m贸zgu, skoroboli ci臋 g艂owa. Uciekaj p贸ki 艣pi i le膰 do szpitala. Musi cie kto艣 obejrze膰 i zbada膰. masz poj臋cie sk膮d si臋 bior膮 wylewy krwi do m贸zgu u m艂odych kobiet? np st膮d, 偶e dawa艂y si臋 by膰 i nie zg艂asza艂y tego na policj臋, a teraz s膮 kalekami. Teraz to tragizuj臋, ale taka jest prawda. Zr贸b to dla siebie samej, je艣li to tw贸j m膮偶 nie trzymaj obdukcji w domu, daj jakiej艣 kole偶ance w zamkni臋tej kopercie, 偶eby jej nie zniszczy艂

Udost臋pnij ten post

A w og贸le to je偶eli on jest teraz w Twoim domu, to mo偶esz zadzwonic na policje, zg艂osic awantur臋 domow膮.Musz膮 interweniowa膰.Zawsze mo偶esz powiedzie膰, ze zasn膮 zanim przyjechali, zg艂osic powicie i zarz膮da膰 zeby go zabrali na izbe wytrze偶wien. To powinno nim troche wstrz膮sn膮膰... Ja wiem, 偶e 艂atwo m贸wi膰, ale je艣li nie zaczniesz dzia艂ac natychmiast, to sytuacja b臋dzie stawa膰 si臋 tylko gorsza!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pobita.
dzieki dziewczyny, na razie nie mam z kim zostawic dziecka a przeciez z dzieckiem nie pojde

Udost臋pnij ten post