Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co robić.

PROSZĘ POMÓŻCIE, ZAŁAMAŁAM SIĘ- naiwność i długi

Polecane posty

Gość Nie wiem co robić.

Witam was serdecznie Może ktoś z was wie, był w podobnej sytuacji, zna się na prawie itp Otóż, chodzi o długi Zaufałam pewnej osobie, która była w mocnej potrzebie, wzięłam na siebie telefon komórkowy na abonament, dla tej osoby, do tego wzięłam z banku debet w wysokości 800 zł, pożyczyłam wierząc że odda do tygodnia czasu, niestety okazało się że nie płaci abonamentu, tych 800 zl tez nie zobaczyłam, teraz mnie scigaja za te dlugi, strasza komornikiem, sądem Nie mam pracy, nie mam swoich pieniedzy, nie wiem co robic, czy za tego plusa moga pojsc do wiezienia ? Bank chcialabym splacac ratami, okazlo sie ze limit karty o 300 zl przekroczylam (wynosil 500zl) i o tych 300 zl bylo az 200 zl odsetek ! po 2 ms, pozniej przejel ten dlug, nie pamietam, gospodarczy ... Nie pamietam i dostaje zawiadomienia od nich ze mam zaplacic 500 zl (procz tego jest to 500 tego limitu) Co mam zrobic, ta osoba w ogole sie nie odzywa, zmienila numer Jestem zalamana, mam az mysli samobojcze, nie pojde do wiezienia, predzej sobie zyly podetne, a strasza mnie ... :(((( 100 zl ms- co ja z taka kasa zrobie, kto mi rozlozy splate na raty, chyba nikt, bo poki co taka suma dysponuje :(((

Gość Nie wiem co robić.
300 zl+ 200 zl odsetek + 500 zl = 1000 zl sam bank i plus Boze ...

Gość qra domowa
wejdz na forum prawne.... tam może ktoś znajdzie wyjście, choć to rzeczywiście niezbyt ciekawa sytuacja... Musisz złożyć pozew do sądu, i postarać się udowodnić ze pomagałaś osobie trzeciej...

Gość Nie wiem co robić.
Nie mam jak udowodnic, musze splacic a teraz nie mam pieniedzy:(

Gość qra domowa
więc poproś wszystkich aby rozłożyli ci to na minimalne raty. Jeśli nie masz dochodów to nikt nic ci nie zrobi. Z pewnością nie pójdziesz do więzienia, nie martw się.

Gość qra domowa
poszukaj na gg vokini, ona ma coś wspólnego z prawem bo jest na forum prawnym

Gość Nie wiem co robić.
Na raty moglabym oddac, bo nie mam dochodow, a ci z sieci komorkowej dzwonia i kazda wplacic pelna sume, to samo z banku, dziekuje za wskazowki, bede probowac dalej Udowodnilabym ale ta osoba sie nie przyzna, bo Ja jej zaufalam i dobrowolnie pozyczylam pieniadze, nie mam dowodow na to

Nie masz dochodu,ale pozyczyłaś 800zł !!! Człowiekowi w POTRZEBIE ,a tą POTRZEBĄ był telefon za 800 zł !! Przecież to jest BEZ SENSU !!!

Gość MIKOŁAJ sie ZBLIŻA
To nie jest naiwność!! nazywajmy rzeczy po imieniu - TO JEST TWOJA GŁUPOTA!!!!!!!!!!!!!

Gość Nie wiem co robić.
Czytaj ze zrozumieniem Wzielam na siebie telefon na niego, pozyczylam mu 800 zl ze swojego konta i to jeszcze na debet A dochodow nie mam, obecnie a nie ze zawsze byla biedna, wiec prosze cie nie terroryzuj jak nie znasz sytuacji, a wyraznie ja opisalam !

Gość Nie wiem co robić.
dla niego, na siebie

Gość Nie wiem co robić.
Pewnie glupota, ale teraz musze za nia sama zaplacic

Gość Nie wiem co robić.
Poprostu zostalam wykorzystana, wam nigdy nikt nie wykorzystal, nie skrzywdzil, to dobrze, mnie nie, az do teraz, i wiecej nie dam sie wykorzystac, ale stalo sie, nie znam tak dobrze zycia jak wy, zawsze ufalam i pomagalam, jesli moglam, no to mam za swoje teraz

Gość MarlinMM
jasna jego mac ludzie przestancie ja dobijac kopiecie lezacego ma problem sama jest sobie winna i dobrze o tym wie ale na wszelki wypadek trzeb adokopac i zwyzywac od glupich daruj sobei pusty czlowieku

Gość Nie wiem co robić.
Po prostu*

Gość MIKOŁAJ sie ZBLIŻA
No gratuluje banku który daje 800 zł debetu!! Niezłe musisz mieć zarobki i comiesięczne wpłaty!! Pochwall sie gdzie mają takie korzystne warunki????????

Gość ojojojojoj
Jak mysli dupą nie głową to niech ją dokopują!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Nie wiem co robić.
Zalozylam konto w milenium, wzielam karte limitowa na 500 zl, przekroczylam ja o 300 zl i od tych 300 urosly procenty, i dlug zostal oddany I wiesz, nie mialam dochodow duzych, wplacilam tylko 100 zl, konto mialam swiezo zalozone, osobite, zwykle konto, i jakos moglam wyciagnac te pieniadze, sama sie dziwie ze byla taka mozliwosc

Gość puknij sie w łeb
moja mama ma debet 5 tysiecy wiec co sie tak goraczkujesz a ona kokosow nie zarabia

Gość Nie wiem co robić.
Dupą ? Raczej sercem, bo tym sie kierowalam, poprostu uwierzylam tej osobie, sama mi tez kiedys pomogla, nie sadzilam ze sie przejade

Gość Nie wiem co robić.
To nawet nie byl debet- bo tu musza byc wplywy regularne na konto, poprostu zalozylam konto, dostalam karte z limitem 500 zl, i moglam wyplacic te pienidze, a na koncie mialam raptem 100 zl

Gość Nie wiem co robić.
Ludzie co was zreszta obchodza te pienidze, jest dlug i pytam co z nim zrobic, czy mam mozliwosc splaty na raty, czy byliscie w podbnej sytuacji a wy mi tu wyliczacie skad mialam, jak moglam, opamietajcie sie !

nie słuchaj tych wszystkich mądrych głów, które nigdy nie popełniają błedów to rzeczywiście ciężka sytuacja, ale nie załamuj się, wiem, że łatwo powiedzieć, ale życie się na tym nie kończy. Musi być jakieś wyjście z sytuacji. Może postaraj sie dotrzeć do tej osoby? I przycisnąć ją w jakiś sposób? Dręczyć i męczyć w nieskończoność, albo siłą wyegzekwować dług, jeśli masz taką możliwość. Wiesz, w interesach nie ma sentymentów ... A Ty zostałaś oszukana bez wątpienia, niestety w dzisiejszym świecie placi się za zaufanie człowiekowi ... Trzymaj się. Dasz radę.

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
jak sercem myślała to teraz niech nie pierdoli jak sie tego pozbyć tylko niech spierdala z KAFETERII i idzie do pracy!!!!!!!!!!!!!! Jak nie myslała dupą przy pozyczaniu to może niech teraz dupą zarobi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość MarlinMM
chamstwo i prostactwo a tobei czlowieku choc nie zycze abys znalazl sie w podobnej sytuacji ciekawe jak wtedy zaspiewasz i nie mow ze tobie sie to nei zdazy bo nigdy nic nie wiadomo

no nie, lepiej tak jak Ty siedzieć na kafeterii i obrażać ludzi :) nooo to nie jest zaśmiecanie kafe, o nie :) piękny żółty nicku :)

Gość Nie wiem co robić.
Nie mam jak zagrozić, próbowałam, prosiłam, tłumaczyłam, przeprosiła i obiecała że odda, a dziś już grudzień a Ja czekam i wiem że tego nie zrobi, zmieniła numer telefonu, jest daleko od mojego miejsca zamieszkania, zostaje to na mojej głowie, chcę spłacić ale w tym momencie mam surową sytuację finansową, ukonczyłam naukę i od sierpnia nie dostaję już renty po rodzicach, szukam pracy a teraz staram się jakoś dorabiać i dorabiam, tylko to nie są kokosy, z tych pieniędzy jestem w stanie 100 zł oddawać na dług

Gość Nie wiem co robić.
Wulgarny prostaku, dupą sobie sam zarób, ja dorabiam w sposob przyzwoity a prace miec bede, jednak nie moge jej miec za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki

Gość Nie wiem co robić.
Widac ze nie szanujesz siebie, to innych tez nie bedziesz, dlatego od tej chwili ignoruje twoje wypowiedzi

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
ŻÓŁTY to chyba Ty masz mózg!!!!!!!!!!!!! DALTONISTO