Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co robić.

PROSZĘ POMÓŻCIE, ZAŁAMAŁAM SIĘ- naiwność i długi

Polecane posty

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
ignoruj ignoruj ale to nie zmienia faktu że głupia CIPA jesteś!!

No niestety czeka cię harówa po nocach,ale to już wiesz! Co do banku to trochę dziwne ,że zajmują tak twarde stanowisko ! A wpłaciłaś już choć jedną stówkę ? Moze jak zobaczą ,żę się starasz to zmiękną ???

Gość Nie wiem co robić.
Dziekuje przychylnym za wypowiedzi, a prostakom, bez kultury, szacunku dla drugiego czlowieka zycze poprawy

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
zrób mi laske todam Ci 200zł. - będziesz miała na 3 raty

no tak - daltonistka - pomarańczowy :) heheh a dla mnie zółty !!! po koce wszystko jest piękniejsze, jak byś nei wiedział cwaniaczku małe przeoczenie, ale jak widać to i z tego powodu możesz sobie pooczerniać :) a rób co chcesz :) hehe co za luuudzieeeeeeeeeeeeee

Gość Nie wiem co robić.
Tak, do banku wplacilam juz pierwsze pieniadze, tylko ten przekroczony limit, a od niego odsetki- ten dlug zostal oddany i dostaje pisma ze mam wplacic pelna kwote Napisze pismo, bede starac sie o raty, no i plus tez chce pelna sume, a ja pelnej dzis nie mam, niestety

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
bo z okazji świąt dostaniesz 3stówe gratis!!

Gość sdbgdsfhfshjsdfhs
jak Ty zmiane koloru nazywasz małym przeoczeniem to nie mamy o czym rozmawiać bo pewnie przeoczone też zostały inne wypowiedzi!!

Gość mi sie wydaje
Idź załóż konto w innym banku weź tam kredyt albo wejdź na debet iza tamte pieniądze spłać obecny dług Ten nowy bank spłacisz na spokojnie bez ponaglania!!

Gość a ta
a ta karte telefoniczna przynjmniej zablokowalas??

poza tym jestem artystką ze spalonego teatru i barwy to dla mnie rzecz względna ... po za tym taki pomarańczowy dla Ciebie np to dla mnie żółćien czerwieni :) Nie wiem co robić. - nie martw się takimi wypoiwiedziami, to, że ktoś nazwie Cię cpia to nei znaczy że nią jesteś :) Napisz podanie o te raty, nękaj dłużniak jak tylko się da i może zycie się jakoś ułoży.

Gość qra domowa
Nie przejmuj się tymi "mądrymi" wypowiedziami......są ludzie i śrubokręty... Pytałam właśnie prawnika na forum prawnym, nic Ci nie grozi jeśli nie masz stałego dochodu. Bank i firma telekomunikacyjna muszą pójść na ugodę jeśli chcą odzyskać pieniądze więc tylko od Ciebie zależy ile będziesz mogła im spłacać. Mogą sprzedać dług i prawdopodobnie tak zrobią a wtwdy o wiele łatwiej będzie Ci spłacić bo takie firmy godzą się na rozłozenie na raty bez problemu. Napisz pismo do banku i do sieci, uzasadnij swoj problem spłaty tym ze nie masz dochodów, poproś o rozłozenie na raty np, po 50 zł. miesięcznie. Zobaczysz ze sie zgodzą. I nie ufaj aż tak ludziom, nawet najbliżsi potrafią zawodzić. Powodzenia.

To doby początek -wpłacaj choćby po 50zł ,zbieraj dowody wpłaty i cały czas z nimi rozmawiaj !! Banki lubią straszyć ,ale jak widzą ,żę się jednak coś dzieje na koncie to już tak nie szaleją !

Gość Nie wiem co robić.
Zablokowane od razu po nieuregulowanym rachunku, ta osoba placila rachunek przez pierwsze miesiace a pozniej juz nie, i plus domaga sie uregulowania rachunku a tez kontynuowania placcenia abonamentu, jesli ureguluje rachunek w wysokosci 480 zl, to pozniej musze przez jeszcze 1,5 roku placic abonament, ten na szczescie jest niski i poradze sobie z nim, tylko najpierw uregulowac

Gość a ta
moze powiedz, ze zgubilas telefon. wtedy powinnas dostac nowa karte, jezeli to tobie cos da...

Gość Nie wiem co robić.
qura domowa- bardzo ci dziekuje, uspokoilas mnie, zaraz po niedzieli zalatwiam ta sprawe do konca cocaine- Ja sie tym biednym czlowiekiem nie przejmuje, on jest przykry bo ulomny moralnie, takich ludzi trzeba zalowac, a nie brac sobie ich slow do serca Znam swoja wartosc, i na pewno nie jestem glupia cipa Dziekuje wam bardzo, zycze milego popoludnia i pozdrawiam

Gość 345346346346
Nie wiem czy słyszałaś o przypadku ANI ale jak nie to koniec był............ POWIESIŁA SIĘ I WINA SPADŁA NA INNYCH !!! Ot i dobre wyjście z sytuacji!!!!!!!!!!!

Gość ///////////////////////
a co to ma wspólnego z anią??? ty masz pod sufitem wszystko ok, czy żyrandola ci brak?

Nie ma się co załamywać -spokojnie z tego wyjdziesz,ale na przyszłość POMYŚL i pamiętaj jak ktoś prosi cię o pieniądze;pożyczka to w BANKU na procent,a nie u znajomych ! Ostatecznie możesz stwiedzić ,że należysz do takiego Kościoła ,gdzie nie wolno ci pożyczać ,ani żyrować ! :D

Gość qra domowa
Yogi, TY to jesteś mądrala :-) :-P

Gość Nie wiem co robić
A dziękuję za te rady, na pewno nie będę już tak naiwna Byłam bo ufam ludziom i lubię pomagać, nie raz pożyczałam ostatnią zł i zawsze mi oddawano, a tu niestety sie zawiodłam i to na kimś w kim pokładałam duzo zaufania Na przyszłość - nie pozyczam a sama tez sie nie zadluzam, nigdy nie mialam dlugow i dlatego jest to dla mnie szokiem, jeszcze brat sie gniewa na mnie i robi awantury, wiec tym bardziej czuje sie zle

Gość Nie wiem co robić
Ojej, na mieszkanie :) Ja jakbym miala to pewnie bym pozyczyla, ale teraz juz mam nauczke i na pewno nie zaufam w tej kwestii nikomu, szczescie ze to ok 2 tys zl a nie 20 tys :((

Gość z tego co mi wiadomo to
telefon na abonament można wziąć tylko wtedy jak się dostarczy zaświadczenie o stałych zarobkach. Więc jak to możliwe że dostałaś ten telefon nie mając stałych dochodów ?

Gość qra domowa
mnie już też kiedyś wkąpano ale byłam w ciut lepszej sytuacj.......jak to mówią uczymu sie na błędach albo od Misia Yogi;-)

Gość Nie wiem co robić
To nie wiesz wszystkiego Wystarczy dostarczyc zaswiadczenie o stalym zameldowaniu lub zaswiadczenie z uczelni Nawet na rente nie mozna brac, chyba ze ma sie stala, a Ja mialam rodzinna, bo sie uczylam

Gość z tego co mi wiadomo to
karta limitowana nazywa się tak dlatego że wyznaczana jest przez określony limit zadłużenia na który można pobierać pieniądze. Więc jak to możliwe że udało Ci się przekroczyć ten limit. To przecież nie nazywałby się on wtedy limitem. Przecież banki się zabezpieczają jakoś, a tutaj to tak wygląda jakby ten bank się w ogóle nie zabezpieczył tylko udzielił Ci taką sumę bez żadnego pokrycia. To ja kiedyś starałam się w dwóch bankach o pożyczkę około 1000 zł mając stałe dochody. Miałam co prawda minimalne wynagrodzenie, ale jednak było ono stałe, więc byłam zdolna do spłaty tej pożyczki, a oni mi odmówili tej pożyczki tłumacząc się brakiem wystarczająco dużych dochodów. A Tobie się udało wypłacić taką kwotę ot tak.

Gość Nie wiem co robić
Tak, naprawde tak bylo, kazdy sie dziwi, ale jak nie wierzysz to zapytaj w millennium, dostalam dwie karty, jedna z limitem 500 zl, przekroczylam ten limit o 300, z tym ze wiecej nie moglam wyplacic, bo chcialam wyplacic 1000 zl, i cale szczescie zreszta I nie mialam dochodow, zalozylam konto bankowe, podkreslilam ze beda na nie wplywac wolne srodki, i dostalam te dwie karty W pko jak probowalam wziac kredyt w wysokosci 1000 zl to mi go nie dano, a mialam co ms wplywy na konto, a tu naprawde wyplacilam te pieniadze

telefon w plusie mozesz wziac na: poswiadczenie zameldowania, ostatnio odcinek renty/emerytury, zaswiadczenie o zatrudnieniu (nie zarobkach), wpis do ewidencji, nakaz platniczy podatku rolnego lub zaswiadczenie o prowadzeniu gospodarstwa (w przypadku rolnikow:)). Jak widac jest wiele mozliwosci i jedna z nich, tak jak napisala autorka, jest swistek z urzedu o stalym meldunku. Tak wiec \"z tego co mi wiadomo\" to zle Ci wiadomo ;) pozdrawiam :)